06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Wat gebruik jij voor beloningen als je met je hond traint?

Zijn brokjes? Stukjes worst? Hondenkoekjes? Een aai? Spelen?

Juist door verschillende beloningen af te wisselen houd je de hond gemotiveerd. Hij weet dan immers van te voren niet wat hij voor beloning kan verwachten. Dat kan een training een stuk interessanter maken.

Zorg er dan wel voor dat de hond voorafgaand aan de oefening of opdracht ook echt niet weet wat er komen gaat. Als je bijvoorbeeld al je hand in je zak hebt tijdens het geven van de opdracht “zit” kondig je stiekem de beloning al aan. Hand in je zak = er komt een snoepje uit. Let er dus op dat je pas NA het correct uitvoeren van de opdracht je beloning te voorschijn haalt. Die beloning kan uit je zak komen, maar je kunt ook samen naar de speelgoedmand lopen en er een speelgoedje uit toveren en daarmee gaan spelen.

Hoe meer variaties en verrassingen, hoe leuker de hond het zal vinden om samen met je te trainen. De ene keer haal je wat lekkers uit je zak, de andere keer een stukje worst uit een potje op de kast en weer een volgende keer pak je een speeltje van de grond om even samen te spelen.

Maar niet alleen dingen die je de hond kunt GEVEN kun je als beloning gebruiken. Wist je dat je ook alles wat de hond graag wil DOEN als beloning kunt gebruiken?! Een zoekspelletje, samen een stukje rennen of mogen snuffelen bijvoorbeeld. En heb jij een hond die heel graag met andere honden speelt? Ook dat kun je gebruiken in je voordeel! Hoe? Dat leg ik een volgende keer uit…