06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Het is bijna zover…het moment dat je je pup mag ophalen komt dichterbij! Waar moet je aan denken, welke spulletjes moet je aanschaffen, wat moet je regelen voor de komst van je nieuwe huisgenoot?

Spulletjes die je moet aanschaffen:

Een halsbandje of tuigje. Houd er rekening mee dat je pup misschien nog niet gewend is om iets om zijn nekje te hebben. Hij zal dan moeten wennen aan het dragen van een halsbandje. Een tuigje is dan natuurlijk een nog vreemder gevoel. Kies een halsbandje of tuigje dat licht en soepel is, dan went je pup er het makkelijkste aan en zal het hem zo weinig mogelijk hinderen.

Een lijn. Kies voor de eerste tijd een licht en dun lijntje met een kleine musketon. Een lengte van ongeveer 3 meter is prettig om te hanteren en je puppy kan op deze manier een goede start maken met het aan de lijn lopen.

Water en voerbak.

Bench en/of puppyren als veilige plek voor je pup (later meer hierover).

Voer, van de fokker krijg je vaak voor een paar dagen eten mee voor je pup.

Geschikte kluifjes voor je puppy, pensstaafjes zijn bijvoorbeeld erg geschikt en de meeste pups zijn er dol op.

Speelgoed waar de pup in mag bijten en waar je samen mee kunt spelen. Bijvoorbeeld een flostouw, een balletje aan n touwtje of een oude broek met een knoop erin.

Overige voorbereidingen:

Huis puppyproof maken. Zorg ervoor dat kleine objecten buiten puppy bereik zijn opgeborgen. Denk ook aan loshangende of liggende snoeren waar de pup aan zou kunnen gaan bijten. Is je vloer erg glad? Overweeg om tijdelijk tapijt neer te leggen. Je puppy is erg kwetsbaar als hij in de groei is en het is van het grootste belang om ervoor te zorgen dat hij zo weinig mogelijk plotselinge bewegingen maakt. Niet uitglijden of achter balletjes aanrennen, zeker niet op een gladde vloer.

puppy in huisEen puppyproof ruimte inrichten. Wat moet je je voorstellen bij een puppyproof ruimte? Dit is een plek waar je puppy veilig is, waar hij kan eten, slapen, drinken, spelen maar waar je hem ook even achter kan laten zonder dat je steeds op hem hoeft te letten. Een deel van de kamer dat je afzet met bijvoorbeeld een puppyren.

Waarom een puppyproof ruimte? Je puppy leert iedere seconde dat hij wakker is. Als hij wakker is zal hij op onderzoek uitgaan en van alles gaan ontdekken. Kan hij dat altijd onbegrensd en door het hele huis doen, dan zul je merken dat de pup ook steeds dingen wil onderzoeken die hij misschien beter niet kan aanleren. Hij pakt de fietspomp, je schoenen, slippers, de handdoek, dweil, emmers, toiletpapier, kussentjes, kleden, franjes en labels van banken en stoelen, knopjes, plinten, en ga zo maar door. Door een veilige puppyproof ruimte kun je de pup hier regelmatig in zetten en hoef je niet steeds als een politieagent achter hem aan te lopen. Natuurlijk moet je puppy leren wat hij wel en niet mag beetpakken en waar hij wel en niet op mag bijten en mee mag spelen, maar we hebben nou eenmaal niet de hele dag de tijd om op hem te letten. De momenten dat je niet op kunt letten, zet je hem dus in de puppyren om te voorkomen dat hij verkeerde gewoontes kan gaan oefenen.

Voor de dag dat je de pup dan echt mag ophalen:

Neem oude handdoeken mee, een waterbakje en wat water voor onderweg. Vergeet ook de halsband en lijn niet mee te nemen. Een kluifje is ook prettig om je hond direct een positieve ervaring met de auto op te laten doen. Bovendien zorgt kauwen ervoor dat de pup rustiger wordt, het werkt kalmerend.

Regel iemand om samen de pup mee te halen, zodat iemand de pup vast kan houden.

Iedere 2 maanden organiseren we een gratis info avond over puppy’s. Wil je over bijtgedrag, zindelijk maken, alleen leren blijven en meer puppy onderwerpen informatie krijgen om goed voorbereid aan het puppy avontuur te beginnen? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.