06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Yes! Je kunt eindelijk met je puppy gaan wandelen. Je doet hem zijn halsband of tuigje om, lijntje eraan en hoppa! gaan! En wat doet je puppy?! Hij blijft staan, wil niet mee, gaat zitten of trekt naar huis toe. En nu??

Hier een paar tips die je kunnen helpen om het wandelen met je puppy voor beide partijen leuk te houden.

Verplaats je om te beginnen even in dat kleine beestje. Alles is nieuw voor hem en het is heel normaal dat hij tijd nodig heeft om te wennen aan en kennis te maken met al die nieuwe dingen. Wandelen met je puppy gaat dan ook niet om het wandelen maar om wennen, zich veilig gaan voelen buiten, ervaringen opdoen, de wereld ontdekken.

Laat je pup dan ook het tempo van de wandeling bepalen (dat geldt niet als hij in galop naar huis wil ;-)) en geef hem rustig de tijd om alles om zich heen in zich op te nemen. Staat hij stil of gaat hij zitten? Wacht op hem. Grote kans dat hij iets gehoord , gezien of geroken heeft. Hem daar nu de gelegenheid voor geven om deze informatie te verwerken zorgt in de toekomst voor een meer ontspannen hond.

Gebruik de lijn WEL voor de veiligheid van je puppy. Om te voorkomen dat hij de straat zomaar oversteekt bijvoorbeeld. Je mag de lijn ook gebruiken om je puppy tegen te houden, als hij véél sneller dan jij terug naar huis wil bijvoorbeeld. Je gaat niet stilstaan en rent ook niet met hem mee, je loopt rustig in eenzelfde tempo naar huis.

Gebruik de lijn als begrenzing. Daarmee bedoel ik dat je puppy leert dat het einde van de lijn ook echt het einde van de lijn is. Hij mag onderzoeken wat binnen het bereik van de lijn is maar je geeft niet mee als hij verder naar links of rechts wil.

Gebruik de lijn NIET om je puppy mee te trekken of om hem te corrigeren. Hoe krijg je hem dan mee??

  • wacht op hem
  • probeer hem te motiveren met je stem
  • til hem op en zet hem een stukje verderop weer neer voor een nieuwe poging
  • klop met je hand op je been
  • leer hem om je hand te volgen (ik zal hier binnenkort de uitleg van laten zien)

Onthoudt! Trek zelf niet aan de lijn als je wil dat je puppy dat ook niet gaat doen/ doet.

Iedere 2 maanden organiseren we een gratis info avond over puppy’s. Wil je over bijtgedrag, zindelijk maken, alleen leren blijven en meer puppy onderwerpen informatie krijgen om goed voorbereid aan het puppy avontuur te beginnen? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.