06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Een toverwoord voor een relaxte pup en puppyperiode!

Je pup leert iedere seconde dat hij wakker is. Wat hij leert, hangt af van de omgeving, wat hem prikkelt, waar hij toegang tot heeft en hoe jij hem daarin begeleidt.

Veel puppy’s hebben toegang tot het hele huis en de hele kamer. Voor de pup is dit te groot om te overzien, de kans op overprikkeling is groter, het zindelijk maken zal veel moeilijker zijn en hij heeft toegang tot allerlei interessante kauwobjecten zoals rieten mandjes, deurknopjes, kleden en ga zo maar door.

Geef je pup in het begin niet constant toegang tot het hele huis. Zet een stukje van de kamer of gang af. Dit wordt de plaats waar hij het grootste gedeelte van de dag zal doorbrengen. Het moet een plek zijn waar de hond wel contact met je heeft (het is niet de bedoeling om hem te isoleren!) maar geen toegang heeft tot de hele kamer. Wat een handige plek is, is afhankelijk van de indeling van je huis. Je kunt zo’n plek creeëren door een puppyren neer te zetten of door een kinderhekje in een deuropening naar bijvoorbeeld een gang te plaatsen. In deze puppy-ruimte staat ook de bench of een kussen, krijgt hij zijn eten, slaapt hij, staat water, zijn speeltjes en dingen waarop hij mag kauwen. Verder is de ruimte puppy-proof. Dat betekent dat er geen dingen zijn waar hij niet op mag kauwen, zoals kabels.

Zo’n ‘puppyzone’ geeft rust aan jezelf en eventueel kinderen en/of andere huisdieren in huis. Zij kunnen rustig spelen en rennen zonder dat de pup steeds in kleren of kinderspeelgoed bijt. Het geeft je zelf de gelegenheid je aandacht even op andere dingen dan de pup te richten.

Op een aantal momenten van de dag kun je de pup door de hele kamer laten lopen. Zorg ervoor dat hij is uitgelaten voordat je dit doet! Houd toezicht de hele tijd dat hij de kamer mag rondlopen. Alleen dan kun je erop toezien dat hij geen ongewenst gedrag zal gaan oefenen.

In de dagelijkse praktijk is de basisplek van je pup dus de ren/puppyzone. Maak deze positief door er in het begin bij te gaan zitten, de pup er zijn eten in te geven en ervoor te zorgen dat er lekkere dingen zijn om op te kauwen. Zet de bench erin en leg een kleedje of speeltje met de nestgeur in de bench.

Begrenzing op andere plaatsen:

Gebruik de lijn of andere begrenzingen om situaties te managen en te voorkomen dat de pup dingen oefent waarvan je liever niet wil dat hij ze oefent. Maak de kans zo groot mogelijk dat je pup het gedrag oefent wat je graag wil.
Bij ons bijvoorbeeld, staan in de puppyperiode de schoenen achter een hekje en ook in de tuin heb ik dingen afgezet waarvan ik niet wil dat de pup erdoorheen leert lopen, gaat graven of aan planten eet.
Een ander voorbeeld als je op visite gaat: neem je pup mee, houd hem het grootste deel aan de lijn. Neem iets mee om op te kauwen en beloon de pup als hij zelf voor rustig gedrag kiest. Is hij rustig? Dan mag hij wellicht wel even een rondje loslopen en snuffelen in het huis. Hier gebruik je de lijn als begrenzing.

Maar hoe lang heb je die begrenzing dan nodig? Hoe lang staat zo’n puppyren of bench in je huis en tuin?
Stap voor stap krijg je meer contact en controle over de pup en zullen de begrenzingen plaats maken voor zelfbeheersing, controle, goede gewoontes en gehoorzaamheid.

Heb je sinds kort een puppy in huis of krijg je binnenkort een puppy in huis? 

Je puppy opvoeden en trainen leer je niet door het lezen van één artikel. Het gaat niet om één gouden tip, een kunstje aanleren of een lijstje to do’s dat je kunt afvinken. 

Het is belangrijk dat jij leert om je puppy te begrijpen zodat je je puppy kunt geven wat hij nodig heeft om zich goed, ontspannen en veilig te voelen.

Dan snap je ook waarom je puppy bepaalde dingen (nog niet) doet én weet je hoe je hem kunt begeleiden en stap voor stap nieuwe dingen kunt aanleren. 

Zo krijg je een gelukkige puppy die zich goed gedraagt én die het leuk vindt om goed naar je te luisteren :-).

Alle kennis, achtergrondinformatie én oefeningen die je daarvoor nodig hebt, zijn nu samengevoegd in het online puppy jaarprogramma ‘Vol vertrouwen je puppy opvoeden’. 

 

Wat ‘Vol Vertrouwen Je Puppy Opvoeden’ uniek maakt: 

N

Één plek waar je alles kunt vinden.

Eindelijk kun je stoppen met zoeken. Je hebt vanaf nu één plek waar je alles kunt vinden en waar je altijd toegang hebt tot precies die deskundige informatie die op dat moment past bij de leeftijd van je puppy.

N

Alles wat je moet weten over de opvoeding van je puppy.

Je leert alles wat je moet weten over het opvoeden van je puppy. Je vindt er onder andere uitgebreide lessen over hoe je je puppy zindelijk maakt, wat goed socialiseren nou eigenlijk inhoudt, hoe je je puppy leert om alleen te blijven en hoe je het bijtgedrag van je puppy in goede banen leidt. 

N

Inclusief een complete gehoorzaamheidstraining.

Alle oefeningen die je nodig hebt om controle te krijgen over het gedrag van jouw puppy en hem te begeleiden in dagelijkse situaties.

Zodat hij netjes leert meelopen aan de lijn, zonder te trekken, hij lekker los kan lopen en dan ook weer komt als je hem roept, je hem naar zijn plaats kan sturen en hij daar dan ook blijft wachten tot hij weer “vrij” krijgt.

En nog véél meer…

N

Je leert om je puppy écht te begrijpen.

Naast tips en advies over wát je kunt doen maar krijgt ook inzicht in je hond en ‘hoe hij werkt’ zodat het opvoeden en trainen gemakkelijker, logischer én leuker wordt.

N

Je volgt de training helemaal in je eigen tempo.

Je kunt direct starten in de handige online leeromgeving waar je thuis (of waar je maar wilt), op een moment dat het jou uitkomt en in je eigen tempo (en dat van je puppy) de lessen kunt volgen.