Training reactieve honden

Deze training is geschikt voor iedereen die meer controle over zijn of haar hond wil in moeilijke situaties met veel afleiding.

Leer hoe je je

 • onzekere,
 • gestreste,
 • snel afgeleide,
 • angstige,
 • op alles afvliegende,
 • blaffende,
 • nerveuze,
 • snel opgewonden of
 • gefrustreerde

hond kunt helpen om

 • meer zelfvertrouwen te krijgen,
 • relaxter te zijn,
 • beter te kunnen focussen en concentreren,
 • beheerster en evenwichtiger te leren reageren.

Heb jij een hond die zogenaamd reactief gedrag vertoont? Een hond die reageert op andere honden, mensen, fietsen, verkeer? Ernaar blaft, gromt, op afstormt, erg opgewonden wordt, achter aan wil jagen? Aan de lijn of als hij losloopt?

Is je hond onzeker, angstig of gestrest in de buurt van andere honden?

Kan hij zich moeilijk concentreren en is hij snel afgeleid?

Is je hond buiten met alles bezig behalve met jou?

Raakt hij van kleine dingen snel opgewonden of gefrustreerd?

En hoe is dat voor jou?

Ervaar jij daarvan ook stress en spanning tijdens het wandelen met je hond? Ben je voortdurend de omgeving aan het scannen naar andere honden, katten, scooters en dergelijke?

Heb je al van alles geprobeerd (afleiden, corrigeren, negeren, vermijden,…) maar lijkt het allemaal niet écht te werken?

Wil je hulp en begeleiding bij het veranderen van dit gedrag? Wil je leren hoe je hond en jezelf weer ontspannen en geconcentreerd met elkaar bezig kunnen zijn terwijl er andere honden, kinderen op skateboards of andere uitdagende prikkels in de buurt zijn?

Wil je leren hoe je de controle over het gedrag van je hond kunt houden, ook in stressvolle, afleidende en/of opwindende situaties?

Ik wil je hier heel graag bij helpen en heb, op basis van onder andere de ervaringen met mijn eigen hond, een training speciaal hiervoor samengesteld.

De training bestaat uit:

 • 1 privéles aan huis
 • 1 privéles op de hondenschool
 • 1 ebook met achtergrondtheorie
 • 6 groepstrainingen

Tijdens de eerste privéles aan huis kan ik eerst met hond en baas individueel kennis maken. Doordat de les aan huis is, kan ik ook de thuissituatie zien en indien nodig gaan we met de hond op pad om zijn gedrag daar te observeren. Samen nemen we een aantal spelregels en oefeningen door die de basis vormen van de omgang met je hond. Tijdens deze privéles kijken we ook samen naar eventuele geschikte hulpmiddelen die de training kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan een geschikt tuigje of het gebruik van een lange lijn.

De 2e privéles op de hondenschool plannen we in overleg in, tijdens of na afloop van de groepstrainingen. Deze les is om de oefeningen nog een keer specifieker te maken en door te nemen hoe ze voor jou en je hond in de dagelijkse praktijk het beste kunnen werken.

In het ebook met daarin uitgebreide achtergrond informatie krijg je uitleg over waarom een hond zich op een bepaalde manier gedraagt, over de taal van de hond, leer je signalen herkennen, hoe en wanneer je kunt oefenen en do’s en don’ts tijdens de training en thuis.

De groepstrainingen zijn praktische lessen met hond op 6 aaneengesloten weken en duren ongeveer 1 uur.
De groepstrainingen zijn met 4 – 6 honden (afhankelijk van de honden). Tijdens de groepstrainingen kunnen de  honden en baasjes in een veilige, gecontroleerde setting oefenen met het toepassen van de technieken. Iedere hond en baas combinatie krijgt oefeningen aangeboden die bij hun passen. Hierbij maken we onder andere gebruik van de aanwezigheid van de andere honden en baasjes. Door deze groepstrainingen leer je de technieken en oefeningen veel beter in de dagelijkse praktijk toepassen.

Stap voor stap leren jij en je hond om te gaan met meer afleiding en moeilijkere situaties. De oefeningen zijn zo opgebouwd dat je de vertaling naar de dagelijkse praktijk thuis en tijdens de wandeling zo eenvoudig mogelijk kunt maken.

Kosten:

De prijs van de complete training is €297,-.

Extra reiskosten voor de privéles aan huis: tot een reistijd van 10 min enkele reis worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Is de reistijd langer dan 10 minuten, dan komt er €0,65 per min extra reistijd bij, gerekend met google maps, snelste route vanaf de hondenschool.

Wanneer:

Privéles 1 in overleg voorafgaand aan de 1e groepstraining.

Privéles 2 in overleg op een later tijdstip.

Groepstrainingen op woensdagen om 14:30u op 13, 20 en 27 september en 4, 11 en 18 oktober.

Praktische informatie:

 • Alle groepslessen worden gegeven op de hondenschool in IJsselstein.
 • De training is geschikt voor iedereen die meer controle wil over zijn of haar hond in moeilijke situaties met veel afleiding.
  • is je hond snel afgeleid en opgewonden?
  • vliegt hij van hot naar her?
  • racet hij naar iedere hond die hij ziet?
  • gaat hij achter fietsers of hardlopers aan?
  • valt uit naar andere honden?

Inschrijven voor de training reactieve honden:

Voornaam*
Achternaam*
Telefoon*
Email*
Naam van de hond*
Geboortedatum van de hond*
Ras of kruising*
Is je hond een mannetje of vrouwtje?*
Speciale aandachtspunten van je hond?
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden*

De algemene voorwaarden staan onder aan de website.
dit veld niet invullen s.v.p.

Hieronder een aantal reacties van deelnemers van eerdere trainingen:

“Bijzonder hoe jij de meerwaarde van een groepstraining weet te combineren met de (on)mogelijkheden van elke individuele (reactieve) hond.”

“Ik merk al duidelijk verschil in dagelijkse wandelingen met Duke. Ik heb er erg veel profijt van. Duke is veel minder opgewonden en sommige honden kon ik van de week op een brede weg of gepaste afstand passeren. Mijn lichaam maakte een groot dansje van binnen. Duke en ik hebben al een veel sterkere band opgebouwd en ik heb meer vertrouwen in Duke en in mezelf gekregen.”

“Ik vind het heel fijn om met ‘lotgenoten’ te werken. Het begrip doet al heel veel.” 

“Ik vind het de lessen goed op elkaar aansluiten. Het wordt rustig en duidelijk uitgelegd. De opbouw is goed. Kortom een waardevolle cursus voor ons. Ook de eerste cursus waarvan ik nog geen een keer gefrustreerd thuis ben gekomen.”

“Ik merk zelf wel verandering in het gedrag van Bhodi. Ik merk dat ik meer handvatten heb om haar te begeleiden en dat het bijvoorbeeld vandaag gelukt is om te blijven lopen terwijl er een aanhanger vlak langs ons reed.”