06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Graag wil ik een van mijn honden, Aika, even aan jullie voorstellen!

Aika is een wolfsgrauwe Duitse Herder uit een zogenaamde werklijn. Ze is nu 5 jaar oud.

Aika is, laten we zeggen, de droom EN nachtmerrie van iedere gedragsdeskundige / trainer.

Dit is de diagnose die een bevriende dierenarts-gedragsdeskundige stelde:

“Aika heeft een extreem lage prikkeldrempel voor opwinding ( vnl visuele prikkels). Op momenten van opwinding verminderen Aika haar zelfcontrole mechanismen, vermindert haar beetcontrole en vermindert haar tolerantie tov frustratie.

Op dit moment is Aika’s functioneren afhankelijk van de externe controle (goede band met Sandra) . De training heeft ervoor gezorgd dat Aika perfect kan functioneren in voorspelbare contexten. Wanneer er in een situatie nieuwe, onverwachte prikkels verschijnen wordt de situatie voor Aika oncontroleerbaar en overschrijdt ze haar “grens”. Op dat moment valt haar gedragsmatig remsysteem uit en slaat Aika emotioneel en fysiek tilt.”

In de praktijk betekent dit dat ze, als pup zijnde al, overal op af wilde vliegen. Alles wat ze zag (mensen, honden maar ook iets afwijkends, zoals een dakpan in de struikjes) was een prikkel om ernaartoe te willen gaan, direct, zonder nadenken of twijfel. Ze blijft steeds in een “Jihaa!!” modus, ook nadat ze al verschillende keren iets heeft meegemaakt, blijven banale prikkels voor heel veel opwinding zorgen. De opwinding is geenszins in verhouding mer de gebeurtenis.

 

Zoals de dierenarts-gedragsdeskundige beschrijft in haar diagnose zaten er al wat trainingsuurtjes in Aika geïnvesteerd. (Voordat ik bij haar kwam om haar objectieve mening te horen en te overleggen over het toepassen van eventuele gedragsmedicatie.) Vanaf dag 1 heb ik met haar gewerkt aan zelfbeheersing, ten alle tijden haar aandacht kunnen vragen en een zéér betrouwbare ‘kom hier oefening’. Haar een passende workout aan te bieden, en daarmee bedoel ik niet alleen fysiek haar uit te putten, maar juist een mix van fysieke en mentale uitdagingen waardoor ze zo ontspannen mogelijk kan zijn.

Door Aika ben ik me meer en meer gaan verdiepen in de categorie honden (en baasjes die hun hond daarbij willen helpen) die snel is afgeleid, moeite heeft om te concentreren, angstig gedrag vertoont of snel gestrest is.

Voor iedereen die graag meer controle wil over zijn hond in moeilijke situaties met veel afleiding, heb ik een training samengesteld, onder andere gebaseerd op mijn eigen ervaringen met Aika.

Heb jij ook een hond die zogenaamd reactief gedrag vertoont? Een hond die reageert op andere honden, mensen, fietsen, verkeer? Ernaar blaft, gromt, hapt, op afstormt, achter aan wil jagen? Aan de lijn of als hij losloopt?

Is je hond onzeker, angstig of gestrest in de buurt van andere honden?

Kan hij zich moeilijk concentreren en is hij snel afgeleid?

Raakt hij van kleine dingen snel opgewonden of gefrustreerd?

En hoe is dat voor jou?

Ervaar jij daarvan ook stress en spanning tijdens het wandelen met je hond? Ben je voortdurend de omgeving aan het scannen naar andere honden, katten, scooters en dergelijke?

Heb je al van alles geprobeerd (afleiden, corrigeren, negeren, vermijden,…) maar lijkt niets écht te werken?

Misschien kan ik je helpen. Lees snel verder over deze speciale training, nu voor een speciale last minute actieprijs! (Dankzij een pc storing heeft het online zetten van deze training enige vertraging opgelopen en gaan we al op korte termijn van start.)