06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

geel lintje bij hondWeet jij wat een geel lintje aan de halsband of riem van een hond betekent?

Zie je een hond met een geel lintje aan zijn riem of een gele doek om zijn nek? Dat betekent dat die hond meer ruimte nodig heeft. Hou er alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die afstand tot andere mensen of honden nodig heeft. Houd afstand en  nader de hond niet frontaal maar probeer er in een boogje omheen te lopen.

O ja, misschien onnodig om te zeggen, maar roep je hond bij je en lijn hem even aan!

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom deze hond ruimte nodig heeft. Hij kan gezondheidsproblemen hebben of met een training bezig zijn. Het kan een (asiel)hond zijn die vervelende ervaringen heeft opgedaan. Het kunnen honden zijn die dingen in hun omgeving erg eng of bedreigend vinden en zich hierdoor niet op hun gemak voelen als jouw hond ‘alleen maar even vriendelijk hallo komt zeggen’.

Houd dus alsjeblieft afstand en geef deze honden meer ruimte.

Een kleine moeite voor jou, een groot plezier en een betere ervaring voor de ‘gele hond’. Alvast bedankt voor je medewerking!

P.S. Het ‘gele lintje’ is een nog te weinig bekend begrip. Daarom zou het fijn zijn als je deze informatie deelt met kennissen.