06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

De eerste dagen met je puppy:

Puppy slaapt in ren

De eerste 3 à 4 dagen is het vooral belangrijk dat je pup aan het gezin en zijn directe omgeving (huis, tuin en de straat in de buurt) went. Maak het verder niet te druk voor je pup. Niet te veel bezoek, wandelen, enz. Dat komt allemaal daarna.

De eerste dagen is het heel normaal dat je puppy heel veel slaapt. Wat is veel? Van de 24 uur kan hij er zomaar 20 slapen!

Hieronder een voorbeeld van hoe deze eerste dagen eruit zouden kunnen zien.

6:30 uit de ren en buiten plasje doen. Klein stukje lopen, poepen en weer terug naar binnen in de ren.

6:45 weer terug in de ren, eten geven in een voerbal, zo kan je pup zich even vermaken en heb je zelf even tijd voor het spitsuur in de ochtend.

7:15 voerbal is leeg en je pup heeft wat gedronken, zet hem voor de zekerheid nog even buiten voor een plasje.

7:25 terug in ren en slapen

9:00 puppy wordt wakker, naar buiten voor plas.

9:15 terug binnen, even in huis rondscharrelen, zorg dat hij speelgoed heeft waar hij in mag bijten. Laat hem maar even zijn eigen gang gaan.

9:30 Even kort met de pup samen spelen.

9:35 Naar buiten om te plassen kort stukje wandelen om te checken of hij ook moet poepen.

9:50 terug binnen in de ren om te slapen.

puppy in ren

12:00 Puppy weer wakker, naar buiten voor plas. Laat hem daarna in huis maar weer even zijn eigen ding doen. Geef hem niet steeds aandacht. Ga in het half uur dat je puppy door het huis loopt, bijvoorbeeld 3 keer naar hem toe of nodig hem uit om bij jou te komen en geef hem dan kort maar volledige aandacht. Knuffel hem even of speel kort met hem (denk erom dat je na het spelen even een plaspauze inlast!). Na deze korte maar waardevolle aandacht momenten ga je weer even je eigen gang en laat je de puppy dat ook doen. Uiteraard houd je hem in de gaten om hem af te leiden als dat nodig is of naar buiten te brengen als je vermoedt dat hij tussendoor nog iets moet doen. Je kunt hem nu ook eten geven. Na ongeveer een half uur geef je hem nog een keer de gelegenheid buiten iets te doen en zet je hem met een kluifje terug in de ren. Na het spelen, eten en kluiven zal hij weer lekker kunnen gaan slapen.

13:30 Puppy wakker, naar buiten. Korte wandeling in de straat, ongeveer 10 minuten.

13:45 Weer binnen terug in de ren om verder te slapen en de indrukken van de wandeling te verwerken.

16:00 Weer naar buiten voor plas en even kort lopen om te zien of hij moet poepen.

16:15 Eten geven, je kunt het eten in zijn bak geven of er een zoekspelletje mee doen, door het eten te verstoppen in bijvoorbeeld een snuffelmat. Na het eten weer een plasmoment inlassen en eens kijken of je puppy zijn rust ook buiten de ren kan vinden. Geef hem geen aandacht en wacht even af of hij een plekje opzoekt om rustig te gaan liggen, misschien gaat hij uit zichzelf wel in de ren of bench liggen, maar een ander plekje is ook goed. Merk je dat dit (nog) niet lukt, blijft je puppy heen en weer lopen, even liggen, weer opstaan, rondjes draaien enzovoorts? Zet hem dan na 10 minuten weer in de ren om hem te helpen. 16:45 puppy is weer in rust

17:30 Naar buiten en een klein stukje wandelen in de straat, 10 minuten is genoeg. Het maakt niet uit hoe ver je komt.

18:00 Terug in de ren om te slapen en dan kun je zelf eten.

19:30 plasje doen buiten, puppy eten geven en in de avond slapen ze meestal veel. Bekijk of je puppy zijn rust kan vinden buiten de ren en indien help je hem door hem in de ren te doen.

20:00 haal de waterbak weg.

22:00 plasje voor het slapen gaan

02:30 naar buiten voor plasje

De eerste nachten met je pup:

Alles is nog nieuw voor je pup en hij zal zijn moeder en broertjes en zusjes waarschijnlijk wel missen. Help hem de eerste nachten door bij hem in de buurt te gaan slapen. Zo went je pup makkelijker aan zijn nieuwe huis, zal hij de eerste nachten minder piepen en janken en heb je zelf (en de buren?) ook een rustigere nacht.

Je pup slaapt in de bench of ren. Jij slaapt naast de bench of ren. Als de pup gaat piepen of huilen laat dan je hand even ruiken of maak een geluidje ter geruststelling. Heb je een knuffeltje of kleedje uit het nest meegekregen? Leg dat bij je pup. De geur hiervan zal hem ook geruststellen. De volgende nachten ga je steeds wat verder weg van de bench of ren liggen.

Na ongeveer 4 dagen is de pup gewend aan zijn nieuwe thuis en zal hij genoeg op zijn gemak zijn om alleen te kunnen slapen. Je doet hem dan in de bench of ren, blijft nog even in de buurt totdat je pup zijn rust heeft gevonden en gaat dan naar je eigen slaapkamer.

Heb je sinds kort een puppy in huis of krijg je binnenkort een puppy in huis? 

Je puppy opvoeden en trainen leer je niet door het lezen van één artikel. Het gaat niet om één gouden tip, een kunstje aanleren of een lijstje to do’s dat je kunt afvinken. 

Het is belangrijk dat jij leert om je puppy te begrijpen zodat je je puppy kunt geven wat hij nodig heeft om zich goed, ontspannen en veilig te voelen.

Dan snap je ook waarom je puppy bepaalde dingen (nog niet) doet én weet je hoe je hem kunt begeleiden en stap voor stap nieuwe dingen kunt aanleren. 

Zo krijg je een gelukkige puppy die zich goed gedraagt én die het leuk vindt om goed naar je te luisteren :-).

Alle kennis, achtergrondinformatie én oefeningen die je daarvoor nodig hebt, zijn nu samengevoegd in het online puppy jaarprogramma ‘Vol vertrouwen je puppy opvoeden’. 

 

Wat ‘Vol Vertrouwen Je Puppy Opvoeden’ uniek maakt: 

N

Één plek waar je alles kunt vinden.

Eindelijk kun je stoppen met zoeken. Je hebt vanaf nu één plek waar je alles kunt vinden en waar je altijd toegang hebt tot precies die deskundige informatie die op dat moment past bij de leeftijd van je puppy.

N

Alles wat je moet weten over de opvoeding van je puppy.

Je leert alles wat je moet weten over het opvoeden van je puppy. Je vindt er onder andere uitgebreide lessen over hoe je je puppy zindelijk maakt, wat goed socialiseren nou eigenlijk inhoudt, hoe je je puppy leert om alleen te blijven en hoe je het bijtgedrag van je puppy in goede banen leidt. 

N

Inclusief een complete gehoorzaamheidstraining.

Alle oefeningen die je nodig hebt om controle te krijgen over het gedrag van jouw puppy en hem te begeleiden in dagelijkse situaties.

Zodat hij netjes leert meelopen aan de lijn, zonder te trekken, hij lekker los kan lopen en dan ook weer komt als je hem roept, je hem naar zijn plaats kan sturen en hij daar dan ook blijft wachten tot hij weer “vrij” krijgt.

En nog véél meer…

N

Je leert om je puppy écht te begrijpen.

Naast tips en advies over wát je kunt doen maar krijgt ook inzicht in je hond en ‘hoe hij werkt’ zodat het opvoeden en trainen gemakkelijker, logischer én leuker wordt.

N

Je volgt de training helemaal in je eigen tempo.

Je kunt direct starten in de handige online leeromgeving waar je thuis (of waar je maar wilt), op een moment dat het jou uitkomt en in je eigen tempo (en dat van je puppy) de lessen kunt volgen.