06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Deze vragen kregen we van iemand die de puppycursus bij ons volgt.

Vraag 1: “Ivy (10 weken) laten wij sinds het begin uit om 7.00, 7.30, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00 en 22.30 en ’s nachts als ze piept (meestal 02.00 en 5.00 uur). Van donderdag op vrijdag nacht heeft ze doorgeslapen zonder te plassen/poepen  [?]

Hoe kan ik deze tijden het beste uit gaan breiden?”

Antwoord: Als ze het red om zindelijk te zijn op deze tijden, schuif je ze op, zodat er tussen de plas en poep momenten steeds een half uurtje langer zit.

Vraag 2: “Soms wanneer ik met Ivy buiten ben geweest dan is ze snel afgeleid en “vergeet” ze haar behoefte te doen. Als we dan weer in huis zijn, zoekt ze binnen een plekje om te plassen/poepen (dit laat ik dan maar gebeuren). Kan ik hier misschien nog iets aan doen of hoort dit bij puppy’s en gaat dit vanzelf goed komen?”

Antwoord: Op deze momenten kun je haar bij binnenkomst aan de lijn houden of in de bench zetten en na 3 minuten opnieuw met haar naar buiten gaan en haar nog een kans geven. Niet te veel lopen, maar stil staan op dezelfde plek zodat ze minder afgeleid kan raken en niets zeggen tegen haar als ze buiten is om haar behoeften te doen. Aanmoedigingen zoals bv ‘zoek maar een plekje’ leiden vaker af dan dat ze helpen. En ja. het hoort ook bij het puppy zijn :-).

 

Heb jij ook een vraag over je puppy? Stel ‘m hieronder in de reacties of per email aan sandra@caniconnect.nl