06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Deze puppyvraag kregen we de afgelopen weken binnen

Vraag:

“Hoi Sandra, ik heb een vraag.
Sinds 3 dagen plast Jane ’s avonds na het eten in huis. Op het kleed. Ze is dan voor het eten nog uit geweest en heeft dan geplast en gepoept. Het is ook een plasje van niks.
Ze is eigenlijk gewoon goed zindelijk. Houdt overdag en s nachts haar plas perfect op. Ze krijgt 2x per dag een ‘grote wandeling’ passend bij haar leeftijd qua tijdsduur en mag dan ook lekker los rennen. Daarnaast gaat ze nog 2 tot 3 x korter naar buiten. Bij elkaar dus minimaal 5 uitlaatbeurten per dag. En toch plast ze nu s avonds na het eten binnen.
Heb je enig idee wat dit kan zijn en hoe ik het op kan lossen? Kan het komen omdat ze aan het wisselen is? En waarom zou ze het dan alleen na het avondeten doen?”

Antwoord:

“Gezien haar leeftijd (de pup is 4,5 maand oud) kan het te maken hebben met het verwerken van prikkels en dan even geen aandacht hebben voor haar zindelijkheid. Bij pups komt het nogal eens voor als opstapeling van prikkels omdat ze daar nu gevoeliger voor kan zijn (andere impact) dan een paar weken geleden. Als ze een bench heeft die ze als veilige plek ziet en droog houdt, zou ik haar op dit tijdstip, om het patroon te doorbreken en te voorkomen dat ze bij het kleed kan komen, in de bench doen. Vanuit de bench laat je haar dan een paar keer extra plassen. In plaats van de bench kun je haar ook even aanlijnen en in je buurt houden. Ook hier is het doel om het patroon even te doorbreken.”

Heb jij ook een puppyvraag?

Stel m hieronder in de reacties of per email aan sandra@caniconnect.nl.