06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Hoe consequent ben jij?

Honden weten graag waar ze aan toe zijn. Hoe voorspelbaarder, hoe beter! Voorspelbaar betekent consequent zijn. Op hetzelfde gedrag van de hond steeds op dezelfde manier reageren.

Maak afspraken met elkaar over wat wel en wat niet mag. Een hond MOET weten waar hij aan toe is. Mag hij wel of niet opspringen? Op schoot? Op de bank? Enz. We kunnen ook niet ineens de stoplicht-afspraken gaan veranderen. Bij rood mogen we doorrijden en bij groen moeten we stoppen. Dat zou een chaos opleveren. Consequent zijn betekent ook volharding, niet opgeven.

‘Mensen-zaken’

Je hond is zich is niet bewust van zaken als ‘te laat zijn opgestaan en nu haast hebben’ of ‘opzien tegen een vervelend gesprek met een collega’. Het enige waar je hond zich van bewust is, is het feit dat jij gisterochtend alle tijd had voor een rustige wandeling, ontspannen meewandelde en geduldig wachtte tot je hond klaar was met snuffelen en een plekje zoeken om zijn behoeften te doen en je deze ochtend gespannen bent, steeds aan de lijn trekt, onrustig op je horloge blijft kijken en een kort lontje hebt.

Spaarrekening van je relatie met je hond

Natuurlijk zijn we allemaal wel eens chagrijnig en de ene dag hebben we meer geduld dan de andere. Nou ja, ik tenminste ?. Zie het maar als een soort spaarrekening. De spaarrekening van je relatie met je hond. Als er voldoende tegoed opstaat, kun je een keer een tegenvallertje hebben zonder dat het een grote impact heeft. Maar hoe minder goed gevuld je spaarrekening is, hoe groter de impact op je relatie met je hond. En als pup zijnde moet je die spaarrekening van jullie natuurlijk nog flink spekken!

Hoe staat het met jullie saldo?

Op wat voor momenten of in welke situaties lever je tegoeden in? En wat doe je om ervoor te zorgen dat je ruim in de plus blijft staan?