06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Stel je voor…

Je komt, na een heerlijke wandeling met je hond, weer terug bij de parkeerplaats. Auto open, je roept je hond en hij komt naar je toe gelopen.

Maar dan… 2 meter voordat hij bij de auto is lijkt hij zich te bedenken… Hij blijft staan, zijn staart gaat wat omhoog, zijn kop wat naar beneden.

Je roept hem nog een keer … en hij…rent weg en blijft een stukje verderop staan…kijkt je aan en gaat door zijn voorpoten.

“….zucht ….”  “oh nee, niet weer!!”

Je probeert er een spelletje van te maken, verstopt je achter een andere auto in de hoop dat je hond je komt zoeken. En dat doet hij ook, maar net voordat hij helemaal bij je is, rent hij weer weg en gaat op afstandje van de auto naar je zitten kijken.

Maar je geeft het niet zomaar op…

Je zoekt een grote stok om met hem te spelen. Je hond doet vrolijk mee maar hij zorgt er precies voor dat hij buiten ‘vang-bereik’ blijft ;-).

Je pakt een bakje uit de auto met daarin een paar lekkere voertjes en probeert hem, liggend op de grond en met het bakje rammelend naar je toe te lokken.

Dan komt er iemand anders de parkeerplaats oplopen, ook met zijn hond nog los. Jeej! Nu is het helemaal feest en kan je hond ook nog even lekker spelen! De andere hond wil dat ook wel. Je hoopt nog even dat het de baas van de andere hond nu misschien lukt om jouw hond te pakken maar nee…je hond weet precies op net iets meer dan een armlengte te blijven.

De andere hond wordt geroepen, loopt naar de auto, stapt in en deze baas kan naar huis met zijn hond. “aaargh…!!” Je weet dat boos worden geen zin heeft maar nu wordt je het langzaam wel zat…je begint je geduld te verliezen.

Nou ja, dan maar proberen om gewoon te gaan zitten wachten totdat hij uit zichzelf naar je toe komt…Dat doet hij wel, maar weer tot op 2 meter, daar blijft hij staan.

Nadat je een half uur bezig bent geweest met lokken, wachten, proberen rustig te blijven en zelfs in de auto bent gestapt en een stukje bent weggereden :-0 (wat ook niet hielp trouwens), lukt het je uiteindelijk om hem te pakken te krijgen. 

“Hup! Nu snel de auto in en naar huis jij!” Je probeert je in te houden om niet boos te worden maar echt blij wordt je van dit ritueel ook niet :-(.

Herken je dit of soortgelijk gedrag bij je hond? Je hond die niet komt als je hem roept, zeker niet als je hem in de auto wil doen, of aan wil lijnen, of als hij een stok heeft gevonden, of als hij met een andere hond aan het spelen is of ….

Op donderdag 10 september om 20:00u geef ik een nieuw webinar ‘slim(mer) opvoeden, honds (om)denken’.

In dit webinar vertel ik je wat iedereen die een hond heeft of binnenkort krijgt zou moeten weten. Over hoe je strijd kunt voorkomen of kunt veranderen in samenwerken met je hond. 

Een inspiratie webinar om je te helpen op een andere manier naar ongewenst gedrag zoals in het voorbeeld hierboven te gaan kijken. En het vervolgens te kunnen gaan oplossen natuurlijk :-).

Schrijf je in voor het eerstvolgende webinar, het is helemaal gratis >>

P.S. Ik was die mevrouw, zo’n 14 jaar geleden met mijn toenmalige puberhond Blitz 😉