dec
14
Hoeveel tijd kost het om een puppy op te voeden?

Het opvoeden van een pup is superleuk maar kan ook behoorlijk intensief zijn.

Veel puppybaasjes komen voor uitdagingen te staan.

Niet omdat ze zij het nou zo slecht doen of omdat hun pup zo’n afwijkend gedrag vertoont maar ‘gewoon’ omdat het opvoeden van een pup best een uitdaging kan zijn.

 Een goede voorbereiding en realistische verwachtingen over het opvoeden van een puppy kunnen jou helpen om de beste start te maken met jouw puppy en er zoveel mogelijk van te kunnen genieten.

Ik ga je daar in deze blog mee helpen door je alvast te vertellen over hoe lang het duurt om je puppy op te voeden.

Lees je mee?

Het opvoeden van je puppy kost tijd, veel tijd. Geen 8 of 10 weken, zoals de duur van een gemiddelde puppycursus misschien doet vermoeden.

Het duurt maar liefst zo’n 2,5 jaar voordat hij volwassen is geworden en zijn gedrag stabiel en voorspelbaar is.

Je pup ontwikkelt zich, zeker in het begin, razendsnel. Net als je denkt dat je het ene puppyprobleem onder controle hebt, verzinnen ze weer iets anders…

Het opvoeden en trainen van je puppy gaat met ups en downs, dat is normaal.

Net als je denkt dat je puppy alles heeft begrepen, komt er weer een groeispurt of andere ontwikkelingssprong waardoor het lijkt alsof je terug bent bij af….

Het hoort er allemaal bij…

Al je weet door welke fases je puppy heen gaat vanaf zijn geboorte onderweg naar volwassenheid kun je zijn gedrag beter begrijpen en hem ook beter begeleiden in deze fases.

De levensfases van je pup onderweg naar volwassenheid.

  • 0-3 weken
  • 3-6 weken
  • 6-12 weken
  • 4-7 maanden
  • puberteit

en als hij dan zo’n 2,5 jaar oud is, is hij dan eindelijk volwassen… 🙂

De komende blogs ga ik je nog veel meer vertellen over die verschillende levensfases, want er gebeurt een hoop met je puppy op zijn weg naar volwassenheid.

>> Wil je je nog beter voorbereiden op de komst van je puppy? Of heb je sinds kort een puppy in huis en wil je graag beter leren begrijpen?

Vraag mijn gratis 7-delige puppytraining aan ‘Goed voorbereid aan het puppy-avontuur beginnen’.

Daarin vertel ik je de dingen die handig zijn om te weten vóórdat je je puppy mag gaan ophalen (en je kunt er ook een heleboel van leren als je je puppy al hebt opgehaald ;-)).

Leave a comment