06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl
Zoom is het digitale klaslokaal dat ik gebruik voor deze training.

Als het de eerste keer is dat je gebruik gaat maken van Zoom, lees dan dit artikel even.

Als je voor de eerste keer gebruik gaat maken van Zoom is het nodig om de software van Zoom te installeren. Daar heb je even wat tijd voor nodig (niet heel lang hoor maar het is fijn als je dat niet nèt voor aanvang van de training nog hoeft te doen).

Klik op de link om deel te nemen die in de email staat OF ga naar www.zoom.us en klik op “join a meeting” (bovenaan de pagina).

Als je Zoom voor de eerste keer gaat gebruiken zal de software worden gedownload. Mocht dat niet gebeuren, klik dan op “download & run Zoom”.

De download verschijnt links onderaan in je scherm. Klik erop als deze voltooid is.

Er wordt je dan gevraagd of de installatie gedaan mag worden. Klik op “run”.

De installatie wordt nu uitgevoerd.

Na het installeren verschijnt een venster waarin je je naam kunt instellen.

Klik op “join meeting” als het bijna tijd om de training te starten. De installatie is nu gedaan. Als je vlak voor aanvang van de training weer op de link klikt om deel te nemen kom je weer in dit venster terecht.

Klik op “join with video”, je bent dan zichtbaar voor mij en de andere deelnemers (hoeft niet, mag wel).

Klik op “join with computer audio” zodat je mij en de andere deelnemers kunt horen en eventueel je vraag kunt stellen. Bij de meeste trainingen zal je microfoon op “mute” staan ingesteld.

Rechts bovenin het Zoom scherm kun je de weergave aanpassen, deze staat standaard ingesteld op “speakerview” wat inhoudt, dat degene die aan het woord is groot in beeld is en de andere deelnemers (of een deel daarvan) klein in beeld. Je kunt de weergave naar wens aanpassen.

Onderaan het scherm heb je nog een aantal afbeeldingen waarvan ik hieronder kort de betekenis uitleg.

Een microfoon-symbool met tekst eronder “Mute”: de microfoon is nu aan. Klik hierop om je microfoon uit te zetten.

Een microfoon-symbool met een rode streep erdoor met de tekst eronder “unmute”: de microfoon staat uit. Klik hierop om je microfoon aan te zetten.

Een video-symbool met de tekst eronder “stop video”: je video staat aan. Klik hierop om je video uit te zetten.

Een video-symbool met een rode streep erdoor met de tekst eronder “start video”: je video staat uit. Klik hierop om je video aan te zetten.

Een tekstwolk-symbool met de tekst eronder “chat”: hier kun je tijdens de training chatten met de trainer en/of alle medecursisten.

Tot in de training!