06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Rond de leeftijd van 12 weken komt je pup in de zogenaamde peuter-pubertijd.

Je pup is ondertussen een aantal weken bij je in huis en aan allerlei nieuwe dingen gewend.

In de afgelopen weken draaide zijn hele wereld om jou als ankerpunt. Jij was zijn veilige haven en het koste je bijvoorbeeld weinig moeite om zijn aandacht te krijgen. Bij ieder geluidje of beweging die je maakte lette je pup op je. In deze eerste weken blijven pups ook tijdens het loslopen bijvoorbeeld van nature meestal dicht bij je.

Maar….. daar gaat nu verandering in komen…

Je pup zal meer op zijn omgeving gefocust raken. Hij zal verder bij je vandaan willen gaan, meer willen ontdekken en op onderzoek uitgaan.

Zo’n nieuwe fase leidt vaak tot onbegrip bij puppybaasjes: “hij heeft dit toch al meegemaakt?” “eerder gedroeg hij zich nooit zo!”.

Dat kan kloppen! Je puppy heeft als het ware een andere bril opgezet. Omdat HIJ anders is (hij heeft zich ontwikkeld, is gegroeid, niet alleen fysiek groter geworden maar ook in zijn koppie zijn er dingen veranderd) kijkt hij ook op een andere manier naar zijn omgeving en kan zijn reactie anders zijn.

Je kunt het vergelijken met kinderen die leren lezen. “Ineens” betekenen letters iets voor ze en gaan ze daarop reageren. Vóór die tijd, zagen ze de letters ook maar deden er nog niets mee. 

 Je puppy heeft de afgelopen weken natuurlijk ook andere dingen geleerd, hij heeft jou als baasje steeds beter leren kennen en zal enthousiaster worden als hij je ziet aankomen bijvoorbeeld. Maar je pup heeft bijvoorbeeld ook geleerd dat andere mensen hem vaak aandacht zullen geven en/of dat andere honden leuk kunnen zijn om mee te spelen. Je pup zal nu gaan anticiperen op deze associaties en ook daardoor ander gedrag laten zien.

Daarbij komt dat hij emoties nu intenser kán beleven. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in het enthousiaster willen begroeten van bekenden, en misschien ook onbekenden. Het enthousiaster worden naar andere honden en uitbundiger willen spelen, met andere honden maar ook met mensen.

De ontwikkeling van zelfcontrole bij je pup verloopt iets langzamer. Dat maakt dat deze periode soms moeilijker is om te begeleiden. Je pup wil van alles maar het is heel moeilijk voor hem om dit gecontroleerd te doen.

 

Leer je puppy begrijpen

In de eerste 7 maanden wordt de basis van het gedrag van je volwassen hond later gelegd. In de maanden die daarop volgen stabiliseert dit gedrag steeds verder totdat je hond uiteindelijk helemaal volwassen is. Het ene moment gedraagt je pup zich voorbeeldig, het andere moment lijkt hij alles dat je hem geleerd hebt, te zijn vergeten. Deze ups en downs zijn normaal. 

Als je weet waarom je puppy iets doet (ook als hij niet doet wat jij wil ;-)), als je weet welke factoren zijn gedrag beïnvloeden, dan kun je makkelijker omgaan met die ups en downs en je puppy erdoorheen begeleiden. 

Op het online leerplatform van Cani-Connect lees en leer je nog meer over dit en andere puppy-onderwerpen én kun je terecht met al je vragen!

Masterclasses (video en audio-lessen) en kennisbladen (om door te lezen) over:

 • Wat je moet weten over het socialiseren van jouw puppy, hoe doe je dat op een goede manier. 
 • Hoe je ervoor kunt zorgen dat je puppy zo snel mogelijk zindelijk wordt.
 • Wat je kunt doen aan bijtgedrag, hoe leer je je puppy waar hij wel en niet in mag bijten.
 • Hoe je het alleen blijven opbouwt.
 • En vele andere puppy-opvoed-lessen.

Er staan complete trainingen incl stappenplannen en uitgebreide instructievideo’s voor je klaar

Uitgebreide instructievideo’s en stappenplannen van:

 • Contact oefeningen
 • Lopen aan de lijn training
 • Loslopen en hierkomen training
 • Zit, af, blijf en plaats oefening
 • en veel meer…

  Heb je sinds kort een puppy in huis of krijg je binnenkort een puppy in huis? 

  • Je puppy opvoeden en trainen gaat niet om één gouden tip, een kunstje aanleren of een lijstje to do’s dat je kunt afvinken. 
  • Het is belangrijk dat jij leert om je puppy te begrijpen zodat je je puppy kunt geven wat hij nodig heeft om zich goed, ontspannen en veilig te voelen.

  • Dan snap je ook waarom je puppy bepaalde dingen (nog niet) doet én weet je hoe je hem kunt begeleiden en stap voor stap nieuwe dingen kunt aanleren.

  • Zo krijg je een gelukkige puppy die zich goed voelt en zich goed gedraagt én die het leuk vindt om goed naar je te luisteren :-).

  Alle kennis, achtergrondinformatie én oefeningen die je daarvoor nodig hebt, zijn nu ook voor jou en je puppy direct beschikbaar in het online leerplatform van Cani-Connect. 

   

  Van speelse puppy tot puberhond met bananen in zijn oren tot gehoorzame volwassen hond – in het leerplatform heb je alles op één plek!

  Stapsgewijze trainingsoefeningen

  Voor honden van alle leeftijden, ook voor puppy's

  Alles wat je moet weten over de opvoeding van je puppy

  230+ Video-tutorials en documentatie

  Verschillende soorten content: video, audio en txt

  Meer inzicht in je hond en zijn gedrag

  Online community van gelijkgestemde hondenbezitters

  Deskundige persoonlijke begeleiding en ondersteuning

  • Geen betaalgegevens nodig en je zit nergens aan vast.
  • Gratis 7-daagse membership proefperiode met toegang tot het volledige platform!
  • Na 7 dagen wordt je account automatisch omgezet in een gratis account.
  • Wil je na de proefperiode member blijven? Dat kan vanaf 7 per maand.