06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Je kent het wel…

Je komt bij het losloopgebied aanrijden, parkeert je auto, je hond is al vol ongeduld…

Je stapt uit, snel de achterklep open en hoppa, je hond vliegt eruit en wég is hij! 

Naar de dichtsbijzijnde boom om tegenaan te plassen, hond om mee te gaan spelen of sloot om in te springen.

Of toch niet?!

Zijn er dingen die je graag wil verbeteren aan het hierkomen van jouw hond? 

Bijvoorbeeld 

  • beter luisteren als er afleiding is, 
  • als je hond een gat staat te graven, 
  • speelt met andere honden of 
  • als hij wéét dat het tijd is om weer naar huis te gaan. 

Zijn er dingen die je graag wil verbeteren aan het  loslopen met jouw hond? 

Bijvoorbeeld

  • dat je hond je beter in de gaten houdt, 
  • minder ver bij je vandaan gaat of 
  • niet meer overal op af rent.

Je kunt een voorsprong pakken als je op een andere manier bij de parkeerplaats vertrekt. 

In de video laat ik je zien hoe je dat kunt doen.

  1. Leer je hond om te wachten op toestemming voordat hij de auto uit mag. Hoe? Ik heb Giggle dat als volgt geleerd:

Klep van de auto openen = lekkers komt de auto in 😃. Géén wacht, blijf, nee, pas op, niet doen, maar iets leuks IN de auto! In het begin, heel veel lekkers en kort achter elkaar zodat ze niet de kans kreeg om eruit te gaan. Na een aantal herhalingen (ondertussen gaat ze het lekkers verwachten IN de auto en heeft ze niet zoveel haast meer om te willen vertrekken UIT de auto) kon ik het “heel even wachten als de klep open gaat” gaan belonen. De volgende stap is dan de tijd tussen de beloningen iets langer gaan maken en onvoorspelbaarder. Ondertussen is Giggle bijna 6 jaar en nu krijgt ze nog maar héél af en toe iets lekkers als de klep open gaat. Het is een gewoonte geworden om te wachten ipv er direct uit te springen. Wel zo veilig ook :-).

  1. Na het uit de auto komen, start ik een spelletje. Ik kies er nu voor een variatie op de connectie-oefening te doen om de auto heen. Om meer beweging en funfactor in de oefening te krijgen, leg ik soms het brokje neer en op andere momenten rol of gooi ik het een eindje weg. Ook varieer ik in de richting en snelheid waarmee ik wegloop. Je kunt natuurlijk ook een ander spelletje doen. het gaat erom dat je sámen iets doet wat de hond leuk vindt om te doen. Zodat het eerste feestje uit de auto met jou is!

Wil je een gedetailleerde instructievideo en stappenplan van de connecte oefening die ik hier gebruik? 

Je krijgt hem helemaal gratis bij de goed voorbereid training (als je binnenkort een puppy krijgt of nét een puppy in huis hebt) en de 7 inzichten training (interessant voor iedereen met een hond van 4 maanden of ouder).