Aanvullende groepslessen voor puppy’s

Deze speciaal ontwikkelde aanvullende groepslessen zijn een aanvulling op het online puppy jaarprogramma ‘Vol Vertrouwen je Puppy Opvoeden’. 

Kleinschalige aanvullende groepslessen met deskundige begeleiding.

Zo kijkt er een professional met je mee, leer je ván en mét andere puppy’s en hun baasjes in aangepaste groepssettings én krijg jij altijd snel een antwoord op je vragen. 

Het beste uit 2 werelden 🙂

Profiteer van de voordelen van groepslessen in combinatie met een uitgebreid online puppy (en puber) jaarprogramma.

Start thuis in een rustige omgeving met oefenen en leren. Hier leren jij en je puppy het snelste. Door de duidelijke instructievideo’s en stappenplannen in de online lessen kun je alle basis-instructies thuis volgen, op momenten dat het jou en je puppy uitkomt. 

Tijdens de speciaal ontwikkelde aanvullende groepslessen kun je je vragen stellen, kijk ik met je mee én leer je samen met en van andere baasjes en hun puppy’s.

Omdat je thuis al bent gestart met de oefeningen uit de online lessen, kunnen we in de groepslessen héél snel en gericht aan de slag en leren jij en je puppy daar nog véél meer. Deze groepslessen zijn niet te vergelijken met een “normale groepscursus” omdat ze echt ontwikkeld zijn om de online lessen aan te vullen en te versterken en zo nóg waardevoller te maken!

Ook toegang tot extra VIP content in de leeromgeving en community

Terwijl je deelneemt aan de aanvullende groepslessen, krijg je als extra bonus ook toegang tot de speciale VIP content op het leerplatform. Daarmee kun je in de leeromgeving niet alleen de lessen volgen maar daar ook al je vragen stellen op de vragenboards én in de wekelijkse vragenZooms, deelnemen aan maandelijkse online masterclasses én meedoen met de oefening van de maand.

VIP content is toegankelijk voor iedereen met een Cani-Connect VIP membership. (Dit nieuwe abonnement is vanaf het najaar 2022 beschikbaar. De begeleiding op de vragenboards en tijdens de vragenZooms is nu al actief in de community.) Iedereen die deelneemt aan de groepslessen wordt automatisch ook VIP member. Stop je met de groepslessen, dan stopt ook je VIP membership, tenzij je zelf besluit het te verlengen uiteraard. 

In de besloten community of tijdens de speciale wekelijkse puppy-vragenuurtjes krijg je snel een deskundig advies voor de vragen en twijfels waar jij op dat moment mee rondloopt. Doordat je zelf ook filmpjes kunt insturen kan ik ook thuis “met je meekijken” en feedback geven op je oefeningen of situaties waar je vragen over hebt. 

Kies voor uitbreiding met alleen puppy groepslessen of ook aanvullende vervolg-groepslessen:

4 Wekelijkse puppy groepslessen

 • Als je je puppy hebt opgehaald en hij is een aantal weken bij je thuis en helemaal gewend, dan kom je naar de hondenschool of een praktijk-locatie in de buurt en volg je samen met je puppy eerst de 4 wekelijkse puppy groepslessen. 
 • In deze puppy groepslessen kun je je vragen stellen en wordt er aandacht besteedt aan de dingen die in de eerste weken met je puppy van belang zijn.
 • Je leert om je puppy beter te begrijpen en hem te “lezen”. 
 • Doordat ik jou en je puppy leer kennen krijg je advies over hoe je de socialisatie nóg beter kunt afstemmen op jouw puppy.
 • Je leert hoe je kunt voorkomen dat je puppy allerlei vervelende en ongewenste gewoontes aanleert (die er later heel lastig zijn uit te krijgen).
 • Je leert wat je in die eerste weken met je puppy al wel en wat nog even niet hoeft te oefenen.
 • En hoe doe je dat tijdens de dagelijkse wandeling op straat, in het park of als je andere mensen en/of honden tegenkomt? 
 • Er is ook tijd voor begeleide interactie / speel interactie momenten tussen de pups onderling zodat je leert kijken naar de lichaamstaal en hoe je jouw puppy kunt begeleiden / ondersteunen in de interactie met andere honden / pups. 

9 Maandelijkse (vervolg) leer samenwerken groepslessen

 • Nadat je de 4 puppy groepslessen hebt afgerond, kun je doorstromen naar de leer samenwerken groepslessen. Deze zijn het vervolg op de puppy groepslessen. 
 • In deze 9 Maandelijkse leer-samenwerken groepslessen leer je hoe jij als baasje je hond kunt begeleiden en met hem kunt oefenen in allerlei  dagelijkse situaties waar je met je hond in terecht kunt komen. 
 • In de lessen is er onder andere veel aandacht voor het ontspannen lopen aan de lijn, hoe oefen je dat tijdens je dagelijkse wandelingen en hoe ga je om met uitdagende situaties?
 • We gebruiken de andere honden en hun baasjes om groepsoefeningen te doen zodat je in een gecontroleerde setting bepaalde dingen kunt oefenen.
 • We oefenen bijvoorbeeld met het passeren van andere honden en andere sterke afleidingen voor jouw hond.
 • Ook wordt er veel geoefend met leren hierkomen als je hond geroepen wordt. Ook bij deze oefeningen gebruiken we de andere honden en baasjes om van en en samen mee te leren.
 • Rustig een praatje maken met iemand onderweg.
 • Beleefd andere mensen begroeten. 
 • Samen een terrasje pakken met je hond? of naar een restaurant? bezoek ontvangen? Ook dit soort situaties gaan we mee aan de slag. 
 • De “serieuze” onderwerpen worden afgewisseld met spel en fun-onderdelen
 • Je leert je hond nog beter lezen en leert om te zien wat je wanneer wél en wat (nog) niet kunt oefenen.
 • Hoe bouw je een oefening op en hoe oefen je iets tijdens de dagelijkse wandeling op straat of in het park?
 • Welke oefeningen pas je wanneer toe voor jouw hond?

Over alle aanvullende groepslessen

 • Omdat je voorafgaand en tussen de lessen door thuis al heel veel leert en oefent (met behulp van de uitgebreide online instructies), kunnen we de tijd in de groepslessen optimaal benutten voor datgene waar honden (en hun baasjes) van en met elkaar kunnen leren in een groepssetting.
 • Deze groepslessen zijn niet te vergelijken met een “normale puppy, basis of gehoorzaamheidscursus” om ze echt anders ontwikkeld zijn. De lessen zijn echt een aanvulling op het online programma.  

Praktische informatie:

 • De groepslessen worden gegeven op de hondenschool in IJsselstein (Ut) en ook op locaties in de regio (we gaan dan oefenen in een winkel, woonwijk of park bijvoorbeeld). Op de hondenschool hebben we de beschikking over een omheind buitenterrein waar bv veilig het loslopen en hierkomen geoefend kan worden én een binnenruimte waar de lessen gegeven kunnen worden (als het bv heel koud of nat is). 
 • Er zijn totaal 13 aanvullende groepslessen verspreid over het eerste cruciale jaar met je puppy. 
 • Je start met 4 puppygroepslessen die je volgt op 4 aaneengesloten weken (soms zit er een vakantie of bijzondere dag tussen waardoor er een week tussen zit en de 4 lessen over 5 weken verspreid worden). 
 • Daarna kun je verder gaan met 9 leer-samenwerken groepslessen. Deze volg je maandelijks op steeds de 1e, 2e, 3e of 4e zelfde dag van de maand.
 • De puppy groepslessen zijn op vrijdag om 10:00u resp. zondag om 9:30u.
 • De leer samenwerken groepslessen zijn op vrijdag om 11:00u resp. zondag om 10:30u.
 • De lessen zijn instroomlessen. Er zijn geen vaste start en eind data. Je kunt starten als jij en je puppy er klaar voor zijn en er plek is.  
 • Mits van te voren aangegeven kun je heel flexibel schuiven tussen de lesdagen (als je bv door een vakantie een keer een les mist). 
 • Het niveau van de oefeningen wordt steeds aangepast aan de deelnemers. 
 • Er kunnen maximaal 6 pups meedoen per groep. 

Beschikbaarheid groepslessen:

Hieronder vind je een overzicht vanaf wanneer je in kunt stromen bij de puppygroepslessen. In de tabel staat de eerst beschikbare instroomdag vermeld. Later starten kan ook. Komt je puppy over een paar weken (of maanden) pas? Meld je dan wel alvast aan. Zo ben je verzekerd van een plekje bij deze unieke aanvullende groepslessen.  Na je aanmelding kun je de gewenste groep (vrijdag of zondag) en startdatum doorgeven. 

Op welke dagen en tijden zijn de groepslessen?Je kunt instromen in deze groep vanaf:
Vrijdag-groep om 10:00u24 febr
Zondag-groep om 9:30u5 maart
Dinsdag-groep om 20:00u24 jan
Hierboven genoemde data zijn VANAF data. Later starten kan ook.
Door feestdagen en vakanties valt er af en toe een week tussenuit, de lessen schuiven dan door.

Kies voor uitbreiding met alleen puppy groepslessen of ook aanvullende vervolg-groepslessen:

Geen “normale” puppy of gehoorzaamheidscursus maar “next level” groepslessen omdat je voorafgaand en tussen de groepslessen door zélf aan de slag kunt met de uitgebreide instructievideo’s en stappenplannen in de online leeromgeving. 

Slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

Schrijf je zo snel mogelijk in voor deze aanvullende lessen zodat je verzekerd bent van een plekje in de groepslessen als jouw puppy daaraan toe is. 

Je kunt al aanmelden voordat je puppy er is. 

Stel je vragen, ik kijk met je mee en je leert van en met andere baasjes in de groepslessen én in de besloten community.

De groepslessen en de online begeleiding en extra toegang als VIP member zijn zó ontwikkeld dat ze precies aansluiten bij de online lessen.

Dit traject is niet te vergelijken met een “normale puppycursus, basis of gehoorzaamheidscursus”. 

Je bent welkom om een keer een les te komen kijken!

Wil je even persoonlijk kennismaken? De sfeer proeven, kijken hoe de lessen in zijn werk gaan? 

Je ben van harte welkom om een keer een les mee te kijken. Stuur me een mailtje op sandra@caniconnect.nl of app naar 06-20953847 en we maken snel een afspraak. 

Wat de deelnemers zelf zeggen; 

 

“We hebben nu bijna een maand onze pup in huis. Noor is een leukerd! Maar er valt ook een heleboel te leren en ontdekken voor onze pup en voor ons.

We volgen daarom een online puppy cursus bij Cani-Connect van Sandra. Fijn om op eigen tijd alle filmpjes en uitleg te kunnen zien en volgen, aangevuld met heel praktische oefeningen. 

En ook nog eens wekelijks een zoom-meeting waarin je al je vragen kunt stellen en ook nog leert van andere mensen met een pup. Je kunt de online cursus aanvullen met workshops op locatie.

Echt een aanrader!“

Gonny, baasje van Noor

Duidelijk, gestructureerd, goede opbouw, persoonlijk. 

We vinden de vvjpo cursus zeer fijn en ervaren het als zeer goed, goed onderbouwd, duidelijke visie en heel veel goede adviezen. Tips waar we gelijk mee aan de slag kunnen, met de dingen waar we tegen aan lopen.

Het is heel goed opgebouwd, je krijgt goede persoonlijke aandacht en antwoord op je eigen vragen waar je op dat moment tegenaan loopt. 

Manon, baasje van Billie

Beschikbaarheid groepslessen:

Hieronder vind je een overzicht vanaf wanneer je in kunt stromen bij de puppygroepslessen. In de tabel staat de eerst beschikbare instroomdag vermeld. Later starten kan ook. Komt je puppy over een paar weken (of maanden) pas? Meld je dan wel alvast aan. Zo ben je verzekerd van een plekje in dit unieke begeleidingstraject.  Na je aanmelding kun je de gewenste groep (vrijdag of zondag) en startdatum doorgeven. 

Op welke dagen en tijden zijn de groepslessen?Je kunt instromen in deze groep vanaf:
Vrijdag-groep om 10:00u24 febr
Zondag-groep om 9:30u5 maart
Dinsdag-groep om 20:00u24 jan
Hierboven genoemde data zijn VANAF data. Later starten kan ook.
Door feestdagen en vakanties valt er af en toe een week tussenuit, de lessen schuiven dan door.

Kies voor uitbreiding met alleen puppy groepslessen of ook aanvullende vervolg-groepslessen:

Heb je een vraag over deze training?

Mail me op sandra@caniconnect.nl of stuur een appje naar 06-20953847.