Cursus SAMENwerken – Teambuilding met je hond
 • Voor alle honden vanaf 4 maanden, herplaatsers, honden uit het buitenland én hun baasjes.
 • Deze cursus sluit perfect aan op onze puppycursus.
 • Liever samenwerken als een team dan alleen maar commando’s uitdelen?
 • De cursus die je helpt bij alle dagelijkse situaties met je hond.
 • Wil jij een goed opgevoede en gehoorzame hond die overal welkom is en waar je trots op kunt zijn?
 • Je leert niet alleen mét maar ook óver je hond!
 • Les van gecertificeerde instructeur

Deze cursus bestaat uit:

 • 10 praktijklessen met hond in 10 weken, zie startdata hieronder
 • in een kleine groep (4 honden)
 • 1 theorieles die je online kunt volgen zo vaak en wanneer je maar wil
 • volledig uitgewerkte stap voor stap beschrijvingen van de oefeningen
 • Prijs €197,-

Intake / kennismakingsles (voor nieuwe honden)

Met een nieuwe hond en zijn eigenaar maken we altijd eerst een 1 op 1 afspraak op de hondenschool. Tijdens deze afspraak beoordelen we of de cursus die je met je hond wil volgen wel aansluit bij je wensen en verwachtingen. Ook leren we hond en baas tijdens deze les persoonlijk kennen (zonder de afleidingen van de groep) en maken we een start met een eerste oefening. Elke hond heeft zijn eigen karakter. Je hebt als baasje vaak wel wat vragen over bepaald gedrag van je hond. Die vragen kunnen we in deze les beantwoorden.

Deze afspraak duurt 30 minuten. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen €35,-.

“Hoi Sandra, ik ben gewoon supertevreden. Ik vind je lessen heel duidelijk en ik heb er veel van geleerd. Ik denk dat ik het belangrijkste vind dat ik de visie door heb en nu op van alles toepas als het nodig is. En het werkt heel goed.

Ook vind ik het heel erg fijn dat ik je altijd kan mailen met vragen. Dat geeft een rustig gevoel.”

Mariëlle Akkermans

“We zijn erg blij met jullie adviezen. Merken dat het goed werkt om het gedrag van de hond op een positieve manier te veranderen. Dank daarvoor.”

Janneke van Ginkel

Kies hieronder je startdatum en schrijf je in!

Tot 1 juni bieden we geen groepstrainingen aan. We vinden groepstrainingen, in welke vorm dan ook, niet passen binnen de adviezen van de overheid. Na 1 juni bekijken we wanneer de groepen weer kunnen starten. Tot die tijd, kun je mailen voor een afspraak voor privélessen op de hondenschool of kijk bij ons online programma ‘Leer samenwerken met je hond’. 

Cani-Connect heeft een aangepast zomerrooster van 27 juli t/m 23 aug 2020. De puppycursus en privélessen gaan gewoon door. Alle groepscursussen worden in deze periode onderbroken. In plaats daarvan bieden we in deze periode speciale zomerlessen aan.

Een goed opgevoede en gehoorzame hond is de leukste hond!

In deze cursus leer je wat je nodig hebt om je hond te begeleiden in de meest voorkomende dagelijkse situaties. We focussen daarom niet alleen op het leren luisteren naar commando’s, maar leren je hond juist ook uit zichzelf te doen wat er in situaties van hem verwacht wordt.

Het resultaat is dat jullie als team leren samen te werken. (Ipv dat jij als baasje steeds bezig bent om je hond te vertellen wat hij wel of niet moet of mag doen.)

10 Praktijklessen in een kleine groep

Tijdens deze lessen leer je als baasje een aantal praktische oefeningen (les 1 t/m 5) en de situaties waarin je ze kunt toepassen (les 6 t/m 10). Het doel is betere controle over je hond in allerlei dagelijkse situaties. De lessen in deze cursus zijn functionele lessen, daarmee bedoelen we dat we je hond geen trucjes of kunstjes aanleren maar werken aan oefeningen die zijn afgeleid van situaties die je in de dagelijkse praktijk met je hond tegen kunt komen. We besteden niet alleen aandacht aan de oefening zelf maar je krijgt ook veel uitleg over het ‘hoe en waarom’.

 • Je leert bewust communiceren met je hond. Hoe zorg je ervoor je dat je hond begrijpt wat je bedoelt?
 • Je hond belonen. Wat kun je als beloning voor je hond gebruiken en hoe beloon je de hond zodat hij niet alleen maar achter de koekjes aan leert lopen?
 • Leren in connectie blijven met elkaar. Hoe leer je de hond om steeds aandacht (niet aandacht in de zin van steeds oogcontact maar aandacht in de zin van rekening houden met elkaar, je bewust zijn van de ander) voor je te hebben?
 • Lopen aan de lijn zonder trekken. Hoe ga je samen met je hond op pad om de wandeling voor beiden zo aangenaam mogelijk te maken?
 • Leren rustig zijn en omgaan met allerlei dagelijkse afleidingen. Hoe leer je je hond om rustig te wachten als je een praatje maakt met iemand terwijl er om hem heen van alles gebeurt?
 • Wachten op toestemming. Hoe leer je je hond om niet zomaar naar iedere hond te lopen?
 • Je hond leert wat hij moet doen als hij zijn naam hoort. En wat ‘kom hier’, ‘zit’, ‘af’, ‘blijf’ en ‘los’ betekenen.
 • Niet opspringen tegen mensen.

Theorieles en uitgewerkte stap voor stap beschrijvingen van alle oefeningen

Na je inschrijving krijg je toegang tot onze online academie waarin je de theorieles van deze cursus en alle volledig uitgewerkte stap voor stap beschrijvingen van de oefeningen zo vaak en wanneer je maar wilt kunt doornemen.