Gehoorzaamheid

Perfectie en detail in gehoorzaamheid.

In de lessen gehoorzaamheid werken we aan perfectie en detail in het uitvoeren van steeds wisselende opdrachten. De training is een mix van programma onderdelen uit de obedience, rally-o, en GG-programma’s.

Wil je betere controle over je hond in de dagelijkse praktijk? Ben je op zoek naar functionele lessen die je helpen bij de dagelijkse omgang met je hond? Hulp nodig bij de opvoeding van je hond? Kijk dan bij onze Cursus SAMENwerken – Teambuilding met je hond.

Oefeningen die in de cursus gehoorzaamheid aan bod komen zijn:

 • Volgen – leren om tempowisselingen en wendingen van de geleider zo precies mogelijk te volgen, met steeds meer afleiding en steeds meer los van de lijn.
 • Aan de voet komen – steeds sneller en vanuit verschillende posities leren om op de juiste hoogte, recht naast de geleider te gaan zitten.
 • Zit, af en sta – leren om deze commando’s direct, snel, vanuit beweging en ook op afstand uit te voeren.
 • Blijven – voor steeds langere tijd, met meer afstand tot de geleider, uit zicht en met afleiding.
 • Vooruit sturen – in een door de geleider aangewezen richting leren lopen, weg van de geleider. In verschillende richtingen, over steeds grotere afstand, sneller en met afleiding.
 • Hierkomen – leren om snel, vanuit verschillende richtingen en ondanks afleiding, direct bij de geleider te komen.
 • Om pionnen heen revieren/ sturen – op commando om een pion, paaltje, stoel of ander object leren lopen. Met steeds meer afstand, meer pionnen en met afleiding.
 • Apporteren – stap voor stap oefenen we aan de oefenserie: aan de voet komen, apporteer voorwerp weg kunnen gooien terwijl hond in voet-positie blijft, op commando gaat de hond het voorwerp halen en komt met het voorwerp in zijn bek voor je zitten, op commando los laten, weer aan de voet komen. Met verschillende voorwerpen, over vlakke grond maar ook met een sprong of hindernis ertussen.
 • Combinatie van oefeningen zoals bijvoorbeeld: tijdens het volgen halt houden en een andere persoon met of zonder hond een hand kunnen geven terwijl je hond in volg / basispositie blijft. Of de ene hond moet blijven liggen op een afstand van de geleider terwijl een andere hond voor hem langs bezig is met een apporteer oefening. Hond vooruit sturen en dan op afstand de hond terugroepen of een zit, af of sta-oefening uit laten voeren.

Let op! Het gaat hierbij dus niet om ‘alledaagse’ gehoorzaamheid. Het is gehoorzaamheid als sport en voor de fun. We werken aan perfectie en details. Vind je dat leuk? Precies recht naast je volgen. Perfect op de juiste hoogte naast je en recht gaan zitten. Direct en snel gaan staan vanuit looppas. Uiteraard zal de gehoorzaamheid van je hond, ook in alledaagse situaties, véél beter worden. Naast de perfectie is ook de motivatie en het plezier samen met je hond van groot belang. Hoe zorg je ervoor dat hij het leuk blijft vinden?!

De training gehoorzaamheid:

 • 10 wekelijkse lessen in een kleine groep (4 honden)
 • Door de kleine groepen veel persoonlijke aandacht
 • Inclusief toegang tot de cursusondersteuning in onze online academie
 • Inclusief toegang tot onze besloten Facebookgroep
 • De training is ook toegankelijk voor nieuwe klanten (na een intake / kennismakingsles)
 • De training wordt buiten gegeven op de hondenschool in IJsselstein.
 • Prijs €157,-
 • Twijfel je of deze training geschikt voor je is? Je bent welkom om een keer mee te kijken. Stuur ons even een email.

Intake / kennismakingsles (voor nieuwe honden)

Met een nieuwe hond en zijn eigenaar maken we altijd eerst een 1 op 1 afspraak op de hondenschool. Tijdens deze afspraak beoordelen we of de cursus die je met je hond wil volgen wel aansluit bij je wensen en verwachtingen. Ook leren we hond en baas tijdens deze les persoonlijk kennen (zonder de afleidingen van de groep) en maken we een start met een eerste oefening. Elke hond heeft zijn eigen karakter. Je hebt als baasje vaak wel wat vragen over bepaald gedrag van je hond. Die vragen kunnen we in deze les beantwoorden. Deze afspraak duurt 30 minuten. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen €35,-.

Startdata 2020, maak je keuze en schrijf je in!

Tot 1 juni bieden we geen groepstrainingen aan. We vinden groepstrainingen, in welke vorm dan ook, niet passen binnen de adviezen van de overheid. Na 1 juni bekijken we wanneer de groepen weer kunnen starten.