fbpx
Gehoorzaamheid

Perfectie en detail in gehoorzaamheid.

Wil je betere controle over je hond in de dagelijkse praktijk? Ben je op zoek naar functionele lessen? Hulp nodig bij de opvoeding van je hond? Kijk dan bij onze Cursus SAMENwerken – Teambuilding met je hond.

In de lessen gehoorzaamheid gaan we een stapje verder. We werken aan perfectie en detail in het uitvoeren van steeds wisselende opdrachten. De training is een mix van programma onderdelen uit de obedience, rally-o, en GG-programma’s.

Oefeningen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

 • Volgen – leren om tempowisselingen en wendingen van de geleider zo precies mogelijk te volgen, met steeds meer afleiding en steeds meer los van de lijn.
 • Aan de voet komen – steeds sneller en vanuit verschillende posities leren om op de juiste hoogte, recht naast de geleider te gaan zitten.
 • Zit, af en sta – leren om deze commando’s direct, snel, vanuit beweging en ook op afstand uit te voeren.
 • Blijven – voor steeds langere tijd, met meer afstand tot de geleider, uit zicht en met afleiding.
 • Vooruit sturen – in een door de geleider aangewezen richting leren lopen, weg van de geleider. In verschillende richtingen, over steeds grotere afstand, sneller en met afleiding.
 • Hierkomen – leren om snel, vanuit verschillende richtingen en ondanks afleiding, direct bij de geleider te komen.
 • Om pionnen heen revieren/ sturen – op commando om een pion, paaltje, stoel of ander object leren lopen. Met steeds meer afstand, meer pionnen en met afleiding.
 • Apporteren – stap voor stap oefenen we aan de oefenserie: aan de voet komen, apporteer voorwerp weg kunnen gooien terwijl hond in voet-positie blijft, op commando gaat de hond het voorwerp halen en komt met het voorwerp in zijn bek voor je zitten, op commando los laten, weer aan de voet komen. Met verschillende voorwerpen, over vlakke grond maar ook met een sprong of hindernis ertussen.
 • Combinatie van oefeningen zoals bijvoorbeeld: tijdens het volgen halt houden en een andere persoon met of zonder hond een hand kunnen geven terwijl je hond in volg / basispositie blijft. Of de ene hond moet blijven liggen op een afstand van de geleider terwijl een andere hond voor hem langs bezig is met een apporteer oefening. Hond vooruit sturen en dan op afstand de hond terugroepen of een zit, af of sta-oefening uit laten voeren.

Let op! Het gaat hierbij dus niet om alledaagse gehoorzaamheid. Het is gehoorzaamheid als sport en voor de fun. We werken aan perfectie. Vind je dat leuk? Precies recht naast je volgen. Perfect op de juiste hoogte naast je en recht gaan zitten. Direct en snel gaan staan vanuit looppas. Uiteraard zal de gehoorzaamheid van je hond, ook in alledaagse situaties, véél beter worden.

Naast de perfectie is ook de motivatie en het plezier samen met je hond van groot belang. Hoe zorg je ervoor dat hij het leuk blijft vinden?!

De training gehoorzaamheid:

 • 10 wekelijkse lessen in een kleine groep (4 honden)
 • Prijs €157,-
 • De training is ook toegankelijk voor nieuwe klanten.
 • De training wordt buiten gegeven op de hondenschool in IJsselstein.
 • Twijfel je of deze training geschikt voor je is? Je bent welkom om een keer mee te kijken. Stuur ons even een email.

Startdata 2020, maak je keuze en schrijf je in!

De lessen zijn op 10 aaneengesloten weken (met uitzondering van feestdagen en de zomerperiode).

StartdataDag van de weekTijd 
6 janmaandag19:00uinschrijven
6 janmaandag19:45uinschrijven
23 maartmaandag19:00uinschrijven
23 maartmaandag19:45uinschrijven
22 junimaandag19:00uinschrijven
22 junimaandag19:45uinschrijven

Cani-Connect heeft een aangepast zomerrooster van 27 juli t/m 23 aug 2020. De puppycursus en privélessen gaan gewoon door. Alle groepscursussen worden in deze periode onderbroken. In plaats daarvan bieden we in deze periode speciale zomerlessen aan.