06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Hoe ik weer met plezier en ontspannen met mijn hond op pad ging

  Heb jij ook een hond die: 

   • snel geprikkeld, afgeleid, gefrustreerd of onzeker kan zijn?
   • zogenaamd reactief gedrag vertoont, een hond die reageert op andere honden, mensen, fietsen, verkeer?
   • moeite heeft om buiten ontspannen te zijn?
   • alleen maar oog heeft voor de omgeving, zeker zodra er honden, katten of andere bewegende dingen in beeld komen?
   • het moeilijk vindt om zijn aandacht op jou te richten?
   • snel opgewonden kan zijn?
   • zich moeilijk kan concentreren en snel is afgeleid?

   En hoe is dat voor jou?

   Je ervaart stress en spanning tijdens het wandelen met je hond. De wandeling met je hond is een stuk minder ontspannen dan je eigenlijk gehoopt had.

   Je wandelt, net als ik dat deed, met ogen op steeltjes. Je bent voortdurend de omgeving aan het scannen naar andere honden, katten, scooters, kinderen op skateboards en dergelijke.

   Zit je net rustig op de bank een boek te lezen, denkt je hond weer iets te horen of te zien waardoor hij zó hard gaat blaffen dat jij van schrik opspringt uit je stoel.

   Ik kan weer genieten van een heerlijk ontspannen wandeling samen met mijn hond.

   Met Giggle kan ik nu heerlijk ontspannen wandelingen maken. Ik maak me geen zorgen als ik mensen tegenkom, ook niet als ze een hond bij zich hebben. Groot of klein, het maakt niet uit. Kinderen, gillend of rennend, kan ik passeren. Ik kan zelfs ontspannen een praatje maken met een bekende of afspreken om samen met andere honden te wandelen. Ik heb vertrouwen in mijn hond en haar gedrag.

   Maar dat is niet altijd zo geweest.

   Voordat ik Giggle had, heb ik 2 honden gehad die, allebei om andere redenen, heftig konden reageren op prikkels in hun omgeving. En dat maakte de wandelingen een stuk minder ontspannen. Ik liep ook met ogen met steeltjes, voortdurend de omgeving scannend en als ik maar iets dacht te zien in de verte voelde ik m’n adrenaline omhoog schieten.

   Ondanks dat ik ging wandelen op rustige tijden en plekken met triggers zoveel mogelijk vermeed, had het een enorme impact op mijn plezier in het hebben van een hond. Ik ging niet meer ontspannen op pad. En dat is nou juist één van de redenen waarom ik, en veel hondenliefhebbers, graag een hond willen. Om er ontspannen samen mee op pad te kunnen gaan.

   “Zo’n hond” hebben heeft vaak op meer gebieden een enorme impact. Bezoek ontvangen, omgang met vreemden, je hond (niet) mee kunnen nemen naar een terrasje, op vakantie gaan. Het zijn voorbeelden van situaties waar je snel geprikkelde hond moeite mee kan hebben. Daardoor worden deze dingen beladen. Je gaat er tegenop zien of vermijd ze zoveel mogelijk.

   Wil je weten wat ik heb gedaan?

   Tijdens de gratis online training “Hoe ik weer met plezier en ontspannen met mijn hond op pad ging” leg ik je uit welke dingen bij mij het verschil hebben gemaakt. Ik vertel je wat ik heb gedaan, wat ik heb geoefend, en waar ik mee bezig ben geweest om weer vertrouwen in mijn honden te krijgen.

   Zo kon ik met meer rust, meer focus en meer controle met ze op pad gaan.

   Wil jij deze online training gratis volgen?

   • Hij staat voor je klaar op het online leerplatform van Cani-Connect.
   • Vraag je gratis 7 daagse proefperiode aan en bekijk de training.
   • Naast deze online training kun je op het platform nog heel veel andere masterclasses volgen, kennisbladen lezen en instructievideo’s van oefeningen en complete trainingen bekijken.
   • Geen betaalgegevens nodig en je zit nergens aan vast.
   • Gratis 7-daagse membership proefperiode met toegang tot het volledige platform!
   • Na 7 dagen wordt je account automatisch omgezet in een gratis account.
   • Wil je na de proefperiode member blijven? Dat kan vanaf 7 per maand.