‘Leer samenwerken met je hond’

In 10 weken (beter) leren samenwerken met je hond.

 • Wil jij je hond (beter) leren begrijpen
 • Droom je ervan om samen met je hond op pad te gaan, lange wandelingen te maken, er heerlijk samen op uit te gaan?
 • Wil je hem niet alleen maar ‘trucjes’ leren maar ook echt weten hoe zo’n hond zou werkt?
 • Neem je, net als ik, niet zomaar iets aan, maar wil je weten waarom iets wel of niet werkt?
 • Wil jij een goed opgevoede en gehoorzame hond die overal welkom is en waar je trots op kunt zijn? 
 • Begrijp je dat een goed fundament en weten wat je aan het doen bent je gaan helpen om je hond beter en effectiever nieuwe dingen aan te leren?
 • Ben je klaar met de ‘losse flodders’ en wil je nu volgens een plan, stap voor stap aan de slag zodat je er ook écht iets aan hebt. 
 • Ben je op zoek naar een manier van samenwerken met je hond waarbij je niet steeds je hond hoeft te commanderen maar waarbij hij wél weet wat er van hem verwacht wordt?
 • Wil je geen strijd (meer) met je hond maar meer als een team leren samenwerken?

In deze training leer je in 10 weken om meer controle te krijgen over het gedrag van je hond in allerlei dagelijkse situaties. Geen trucjes of kunstjes aanleren maar functionele lessen waar je ook echt iets aan hebt.

(De prijs van de training ‘Leer samenwerken met je hond’ is €247,-)

Na inschrijven krijg je toegang tot de online academie waarin de eerste lessen direct na inschrijving voor je klaar staan. Bij het programma hoort ook een lidmaatschap van een besloten Facebook groep waar je feedback op je training krijgt en je al je vragen kunt stellen.

Is deze training geschikt voor jou?

Deze training is heel geschikt voor jou en je hond als…

Je pup is al iets ouder en de ‘puppy-onderwerpen’ gaan goed. Nu wil je graag aan de slag met je pup voor meer controle-oefeningen en om hem de basisdingen op een goede manier aan te leren. 

Alle ‘puppy-onderwerpen’ zoals het zindelijk maken, bijtgedrag, socialiseren en alleen leren blijven gaan goed, daar heb je geen vragen meer over.

Maar nu sta je te popelen om lekker met je pup aan het werk te gaan. Je wil een goed opgevoede en goed luisterende hond. Hij hoeft geen pootje te kunnen geven of allerlei andere kunstjes te leren maar je wil wel dat hij zich gedraagt in de dagelijkse situaties. ‘Gewoon’ niet aan de lijn trekken en komen als hij wordt geroepen, dat soort dingen.

Je wil juist nu hij nog zo jong is optimaal profiteren van zijn leergierigheid en voorkomen dat je hem dingen op de verkeerde manier aanleert. 

Je realiseert je heel goed dat nu het moment is om je snel opgroeiende puppy goede gewoontes aan te leren. Dat wil je doen zodat je van hem kunt blijven genieten. 

Nu is het moment om probleemgedrag te voorkomen. 

In mijn programma ‘Leer samenwerken met je hond’ help ik je om in 10  weken meer controle te krijgen over het gedrag van je hond in allerlei dagelijkse situaties. Ik leer je hoe je dat kunt bereiken zonder dat je daarvoor steeds commando’s hoeft uit te delen. Je hond leert zélf om de juiste keuzes te maken. En dat maakt het samenleven met hem nóg leuker :-).  

Je bent op zoek naar een geschikte training voor je puber-hond.

 • Trossen bananen in zijn oren.
 • Niet luisteren als je met hem buiten bent.
 • Je totaal vergeten als hij met andere honden speelt.
 • Aan de lijn trekken.
 • Moeilijk te bereiken zijn, je kunt geen aandacht van hem krijgen.
 • Hij wil overal naartoe en is afgeleid door alles wat hij ziet, hoort of ruikt.

Leuk hé?! Die puberteit? 😉 

Het ging zo goed met je puppy en in een paar weken, of zelfs nog sneller, lijkt hij alles te zijn vergeten dat je hem hebt aangeleerd.

Je wordt er onzeker van en weet niet meer waar je nu goed aan doet.

Hij kon het toch? Waarom lukt nu ineens niets meer? Waarom luistert je hond niet? Het is frustrerend om met hem op pad te gaan, je wordt er soms een beetje moedeloos van.  Hij wordt steeds groter en sterker en alles dat je hem hebt geleerd, lijkt voor niets te zijn geweest. Hoe gaat dit weer goed komen? 

Moet je hem harder aanpakken, strenger voor hem zijn? Komt het vanzelf allemaal wel goed?

In de puberteit komt naar boven hoe je de maanden ervoor de basis hebt gelegd. Waar kun je op terugvallen? Heb je de goede dingen gedaan? Is je fundament stevig genoeg? 

In mijn training ‘Leer samenwerken met je hond’ gaan we terug naar die basis. Samen bekijken we eerst hoe het staat met dat fundament. Als dat (weer) in orde is, bouwen we verder. En dan zal je merken dat de puzzelstukjes weer op hun plek gaan vallen. Dan krijg je weer het gevoel dat je met hem samen bezig bent. 

Zo werk je samen door deze pubertijd heen en help je je hond uit te groeien en zich te ontwikkelen tot volwassen, stabiele hond. 

Ook als je een hond uit het buitenland of uit een asiel hebt geadopteerd is deze training geschikt voor jullie. 

Dan zullen jullie samen een hele nieuwe start moeten maken. Je moet elkaar leren kennen en naar elkaar leren leren luisteren. 

Mijn programma ‘Leer samenwerken met je hond’ helpt je om je hond te leren begrijpen en het helpt je hond om jou te leren begrijpen. 

Wacht niet totdat er vragen gaan komen of je hond ongewenst gedrag laat zien! Maak direct een goede start door met je hond te leren samenwerken. 

Omdat je de training vanuit huis kunt volgen en deze heel stapsgewijs wordt opgebouwd, kun je er al direct mee beginnen als je hond  nog maar nét bij jou in huis is. 

Deze training is voor iedereen die een hond heeft en … 

 • Precies wil weten wat hij van week tot week kan oefenen om zijn hond zo goed mogelijk te leren begeleiden in de meest voorkomende dagelijkse situaties. 
 • Zijn hond niet alleen maar wil leren luisteren naar commando’s, maar de hond wil leren om zelf de juiste keuzes te maken. 
 • Graag wil begrijpen waarom zijn hond bepaalde dingen doet of niet doet 😉
 • Zijn hond niet alleen maar kunstjes wil leren maar ook wil leren hoe zo’n hond nou precies werkt.
 • Praktische en toepasbare oefeningen wil die je ook écht leert toepassen in de dagelijkse praktijk. 
 • Met zijn hond wil leren samenwerken, als een team. Je hond leert om ‘mee te doen in de training’. 
 • Op zoek is naar functionele lessen. Alle oefeningen zijn afgeleid en gekoppeld aan de meest voorkomende dagelijkse situaties. 
 • Met het hele gezin samen wil oefenen op een moment dat het jullie en de hond het beste past.
 • Een plek wil hebben om al je vragen te kunnen stellen, op ieder moment van de dag. En dat je weet dat er een deskundig en ervaren instructeur en hondengedragstherapeut beschikbaar is om je een antwoord te geven. 

Waar en wanneer wordt deze training gegeven?

Deze training duurt 10 weken. Daarna heb je een prachtig naslagwerk waarin je alles, zo vaak als je wilt, nog een keer kunt doornemen. 

Je volgt de training vanuit huis. Dit is de ideale plek om te starten met oefenen. Je hond voelt zich veilig en is niet afgeleid. Jij en je hond kunnen allebei geconcentreerd met elkaar bezig zijn. Zo hebben jij en je hond de gelegenheid om je de oefeningen en de basisprincipes in alle rust eigen te maken en ermee te oefenen. Dat zorgt voor het beste fundament.

In de training leer ik je óók je hoe je daarná stap voor stap kunt gaan oefenen met allerlei afleidingen. Je leert de oefeningen met behulp van allerlei opdrachten toe te passen in praktijk situaties. 

Je kunt de lessen volgen op een moment dat het jou en je hond uitkomt. De lessen theorie en achtergrond informatie bekijk je op je gemak als je hond lekker ligt te slapen bijvoorbeeld. Ook de instructievideo’s kun je rustig thuis bekijken als het jou uitkomt.

Als je hond er dan ook klaar voor is, kun je het sámen met hem gaan oefenen. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan een vast moment in de week waarop je een cursus moet volgen. Een uur lang concentreren is voor jou  en je hond vaak te lang. Hierdoor raakt je hond afgeleid en kun je de aanwijzingen van de instructeur niet goed in de praktijk brengen. Bovendien moet je in zo’n uur les op een hondenschool tegelijkertijd met je hond bezig zijn én proberen zo veel mogelijk op te steken van de aanwijzingen van de instructeur. Dat valt niet altijd mee. 

v

Je krijgt ook feedback op je oefeningen. Door mijn jarenlange ervaring weet ik precies wat de valkuilen zijn van een oefening. De uitleg van de oefeningen en bijbehorend beeldmateriaal is hierop aangepast. Juist deze aandachtspunten kan ik heel goed extra benadrukken in de lessen. Er is dan bijvoorbeeld een stukje vertraagde opname in de instructievideo opgenomen. Wil je dat ik meekijk met je oefening, dan kan dat ook! In de Facebook-groep geef ik feedback op je oefen-filmpjes. Doordat je jezelf ook terugziet in de oefen-video in combinatie met mijn aandachtspunten en adviezen, is dit heel waardevolle feedback waar je veel van kunt leren.  

Je kunt in je eigen tempo oefenen. Je hebt alle stappen, oefen-informatie en de achtergronden altijd bij de hand. Op ieder moment kun je even iets nakijken, teruglezen of een instructie van een oefening nog een keer doornemen en bekijken. 

Gaat een oefening jullie goed af, dan kun je dus ook snel verder met de volgende stappen. Je hoeft niet te wachten tot de hele groep zover is, wat in een groepscursus wel vaak het geval is. 

En als jullie wat meer moeite hebben met een oefening, dan hoef je je niet opgejaagd te voelen door de andere cursisten in de groep. Je kunt de tijd nemen die je nodig hebt om de oefenstapjes samen met je hond goed onder de knie te krijgen. 

Ook na afloop van het programma houdt je toegang tot alle lessen. Je hoeft dus niet in 10 weken klaar te zijn. Neem de tijd die je nodig hebt. 

Hoe gaat de training in zijn werk? Hoe volg je de lessen? 

Met je persoonlijke gegevens log je in in een online leeromgeving. Daar staan iedere week de lessen van die week voor je klaar.

Lessen kunnen bestaan uit:

 • achtergrondinformatie die uitgeschreven is en/of verwerkt in een presentatie die je kunt bekijken.
 • oefeningen die uitgeschreven zijn, voorzien van uitgebreide instructiefilmpjes, snelle start instructies en/of podcasts.
 • opdrachten die je zelf uitvoert of die je instuurt voor feedback.

Op een moment dat het jou en je hond uitkomt volg je de les. De lessen volg je in jullie eigen tempo. Je kunt ze zo vaak als je wilt terugkijken en ook na de looptijd van je programma blijf je toegang houden tot de leeromgeving met alle lessen. 

 In de besloten Facebook-groep kun je feedback krijgen op je oefeningen en je vragen stellen.

Als er bijzonderheden zijn, is het mogelijk om de training aan te vullen met privélessen.

Een deel van de bijzonderheden wordt opgevangen in de training. Door mijn ervaring weet ik welke ‘veel voorkomende bijzonderheden’ 😉 er zijn en waar mensen vragen over hebben. Deze informatie en aanvullende uitleg zit al in het lessen verwerkt. 

Daarnaast kun je je vragen stellen in de Facebook groep of per email. Mocht het dan nóg nodig zijn, kunnen we een afspraak maken voor persoonlijke begeleiding. Dit kan dan per telefoon, zoommeeting, thuis, op locatie of op de hondenschool plaatsvinden, afhankelijk van je vraag en de plek waar je woont.

Het prettige van deze manier van inzetten van de persoonlijke begeleiding is dat je dan al een grote basis hebt die ik kan gebruiken in mijn persoonlijke inzet en adviezen. Hierdoor kunnen we heel snel en gericht werken.

 

(De prijs van de training ‘Leer samenwerken met je hond’ is €247,-)

Na inschrijven krijg je toegang tot de online academie waarin de eerste lessen direct na inschrijving voor je klaar staan. Bij het programma hoort ook een lidmaatschap van een besloten Facebook groep waar je feedback op je training krijgt en je al je vragen kunt stellen.

“Je belooft heel veel! Met veel daadkracht en overtuiging.

En je hebt het waar gemaakt!!

Ik vond het online bezig zijn echt heel fijn. Ik kon op mijn eigen tempo en wanneer ik wilde aan de slag.

Ik heb echt geen moment een “gewone, normale’’ hondencursus gemist. Wij hebben eerder een hond gehad en toen heb ik ook veel cursussen gevolgd. Ik had dus al veel commando’s leren toepassen met onze toenmalige hond.

Maar bij deze online cursus had ik alle eerder gevolgde trainingen, nu in één pakket. Geweldig, zo uitgebreid.

Ik vind dat ik nu veel meer begrijp waarom ik een handeling doe.

Ik heb geleerd te luisteren en te kijken naar mijn hond, oftewel ik leer de lichaamstaal lezen.

Ik heb als het ware een rugzakje met allerlei vakjes waarbij  ik kan zoeken, en kijken wat heeft mijn hond nu nodig, of ikzelf.

En ik heb geleerd wat het betekent om connectie te maken met je hond, en hoe je dat kunt doen. En dat het werkt.”

Anita

Meer dan 10 jaar en honderden honden ervaring in één programma bij elkaar 🙂

Al meer dan 10 jaar help ik hondenliefhebbers bij het opvoeden en trainen van hun pup tot volwassen hond. Al die jaren heb ik mijn trainingen verder geoptimaliseerd. De oefeningen zijn door vele hondenliefhebbers uitvoerig getest, ook op praktisch nut en bruikbaarheid in het dagelijkse leven. 

Wat leren jij en je hond in deze training?

 • We besteden niet alleen aandacht aan de oefening zelf maar je krijgt ook veel uitleg over het ‘hoe en waarom’.
 • Je leert bewust communiceren met je hond. Hoe zorg je ervoor je dat je hond begrijpt wat je bedoelt?
 • Je hond belonen. Wat kun je als beloning voor je hond gebruiken en hoe beloon je de hond zodat hij niet alleen maar achter de koekjes aan leert lopen?
 • Leren in connectie blijven met elkaar. Hoe leer je de hond om steeds aandacht (niet aandacht in de zin van steeds oogcontact maar aandacht in de zin van rekening houden met elkaar, je bewust zijn van de ander) voor je te hebben?
 • Lopen aan de lijn zonder trekken. Hoe ga je samen met je hond op pad om de wandeling voor beiden zo aangenaam mogelijk te maken?
 • Leren rustig zijn en omgaan met allerlei dagelijkse afleidingen. Hoe leer je je hond om rustig te wachten als je een praatje maakt met iemand terwijl er om hem heen van alles gebeurt?
 • Wachten op toestemming. Hoe leer je je hond om niet zomaar naar iedere hond te lopen?
 • Je hond leert wat hij moet doen als hij zijn naam hoort. En wat ‘kom hier’, ‘zit’, ‘af’, ‘blijf’ en ‘los’ betekenen.
 • Niet opspringen tegen mensen.
 • Wil dat je hond ook leert hoe hij tijdens een rondje door de wijk aan de lijn moet lopen zonder te trekken. Of komt als je hem roept als hij met andere honden speelt. Je hem mee kunt nemen naar een restaurant zonder dat andere mensen last van hem hebben en jij bovendien ook nog van je etentje kunt genieten. 

Ik neem je er stap voor stap mee doorheen.

10 Weken lang gaan we samen aan de slag. Iedere week vertel ik je precies wat je die week kunt oefenen.

 • Ik leer je eerst hoe en waar je met je hond kunt oefenen.
 • Daarna leer ik je wat je kunt gaan oefenen en hoe vaak.
 • Tot slot is er veel aandacht voor het leren toepassen van de oefeningen in de praktijk.  

Beter en sneller aanleren van belangrijke oefeningen

Alle oefeningen die je nodig hebt om je hond in dagelijkse situaties te begeleiden en die je meer controle geven over zijn gedrag, zijn in het programma opgenomen.

Alle oefeningen zijn voorzien van een uitgebreide stap voor stap beschrijving én een instructiefilmpje. In die filmpjes wordt getoond hoe je de oefening moet uitvoeren, waar je op moet letten en worden stukken van de oefening extra uitgelicht door bijvoorbeeld gebruik te maken van vertraagde opnames.

Doordat je de instructies van de oefeningen niet alleen maar kunt nalezen maar ook kunt bekijken (en nog eens en nog eens), zul je de oefeningen veel beter kunnen aanleren.

 • Connectie oefening
 • Aandachtssignaal aanleren
 • Aanleren “kom hier”
 • Lopen aan de lijn oefeningen
 • Handsturen
 • Spelen en los
 • Niet aankomen oefening
 • Zie je dat? Kijken mag! oefening (omgaan met afleiding)
 • Zit, af en blijf aanleren
 • en nog veel meer oefeningen…

Achtergrond en verdiepingsinformatie

Verder vindt je veel achtergrondinformatie die ervoor zorgt dat je de oefeningen én je hond beter leert begrijpen.

 • Je wil je hond dingen gaan leren, je wil zijn gedrag kunnen beïnvloeden. Je wil hem dingen duidelijk maken. Dat gaat veel gemakkelijker als je elkaar begrijpt. Daarom zit er ook een les in over het gedrag van de hond, waarom doet een hond wat hij doet? Wat bepaalt zijn gedrag?
 • Hoe leert je hond en waar moet je op letten als je met hem gaat oefenen?
 • Wat is er belangrijk in de manier waarop je met je hond omgaat? Hoe zorg je ervoor dat je hond naar je luistert, dat hij je respecteert en dat hij zich veilig bij je voelt. Hoe bouw je een fijne relatie op met je hond? Zonder strijd en onderdrukking maar op basis van wederzijds vertrouwen.

 

(De prijs van de training ‘Leer samenwerken met je hond’ is €247,-)

Na inschrijven krijg je toegang tot de online academie waarin de eerste lessen direct na inschrijving voor je klaar staan. Bij het programma hoort ook een lidmaatschap van een besloten Facebook groep waar je feedback op je training krijgt en je al je vragen kunt stellen.