06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Unieke combinatie groepslessen & privéles.

Lessen op de hondenschool en in een losloopgebied in IJsselstein.

Meld je aan voor deze loslopen en hierkomen training en leer je hond om ALTIJD en OVERAL te komen als je hem roept.

Ga jij ook graag met je hond erop uit? Lekker op pad, de natuur in om te wandelen? 

Wat is er nou fijner dan héérlijk samen ontspannen wandelen? 

Met je hond die lekker los kan lopen omdat je erop kunt vertrouwen dat hij komt als je hem roept, direct, de eerste keer en zonder twijfelen. 

En het fijne is, je hoeft hem bijna nooit te roepen. Je hebt hem niet alleen geleerd om altijd en overal te komen als je hem roept maar ook dat hij “gewoon” bij je in de buurt blijft tijdens het loslopen. In de meeste situaties hoef je helemaal niet te roepen omdat je hond uit ziochzelf al naar je toe komt in plaats van overal op af te willen stormen. 

Helaas is bovenstaand scenario voor jou en je hond op dit moment nog een illusie…

 • Je hond is aan de lijn al zó erg afgeleid dat je vreest voor wat hij doet als je hem los zo laten lopen, dat durf je dus gewoonweg niet. 
 • Je kunt hem niet met vertrouwen los laten lopen, want je weet nooit zeker of hij terug komt als je hem roept en wanneer je hem weer aan kunt lijnen. 
 • Je had het samen wandelen je eigenlijk wel iets anders voorgesteld. Je hond is de hele weg alleen maar met andere dingen bezig. Hij vliegt van de ene naar de andere hond, dan ziet hij weer mensen aankomen, alles is blijkbaar leuker en interessanter dan jij.
 • Als er niet teveel afleiding in de buurt is, lukt het nog wel om je hond naar je toe te laten komen, maar als hij ergens staat te snuffelen, nét bezig is om een héle mooi kuil te graven, op het punt staat om een hap van een overheerlijke paardenkeutel te nemen óf hij aan het spelen is met een andere hond.

  Kortom: als je hond is afgeleid? Komen als je hem roept? … no way!

 • Je hebt gewoon geen idee hoe je het loslopen en oefenen met hierkomen  op een veilige manier moet gaan aanpakken. Nu doe je het dus niet omdat je bang bent om het fout te doen. 

  Super jammer eigenlijk want je gunt je hond ook de vrijheid van het loslopen en lekker spelen met andere honden. 

 • Je hond komt wel als je hem roept, tenminste meestal, maar dáár ben je dus ook de hele wandeling druk mee. Je loopt met ogen op steeltjes want als je het aan hem overlaat, racete hij naar alles en iedereen toe: om even hallo te zeggen, tegen mensen op te springen, met andere honden te spelen, ook als die andere honden daar géén zin in hebben en niet te vergeten achter hardlopers en fietsers aan zodra hij die in het vizier krijgt. Wat zou het fijn zijn als je hond zou leren om bij  jou in de buurt te blijven zodat je hem niet steeds hoeft te roepen.

Wil je concrete oefeningen, tips en advies waar je mee aan de slag kunt om de wandelingen weer leuker en meer ontspannen te maken?

Een algemene gehoorzaamheids of basiscursus met je hond is vaak te vaag en te algemeen om je écht goed te helpen bij aanleren van het loslopen en hierkomen.  

Het is één van de vele onderwerpen die aan bod komen en het is mijn ervaring dat juist dit een onderwerp is om meer uitgebreid aandacht aan te besteden. 

Of je hond zit te snel in de “oefenmodus” waardoor het in de cursus, tijdens dat ene uur per week goed gaat, maar tijdens de eerstvolgende wandeling, is er niet veel meer over van het geleerde en weet je eigenlijk nog niet goed hoe je het nu in deze échte praktijk-situaties zou kunnen oefenen.

Door mijn jarenlange ervaring als instructeur en hondengedragstherapeut (in privélessen, groepslessen en met het ontwikkelen van online trainingen) weet ik precies wat jij en je hond nodig hebben om er wél in deze dagelijkse situaties mee aan de slag te kunnen. 

In deze nieuwe 6 delige training kunnen jij en je hond dit ook leren!

BONUS:

Je krijgt als bonus bij je inschrijving voor de training ook toegang tot de complete online training “100% Hierkomen” (twv €97,-).

Zo kun je al starten met voorbereidende oefeningen voorafgaand aan de eerste groepslessen en heb je na afloop een waardevol naslagwerk om stappenplannen en instructies nog eens terug te kijken.  

Inhoud van de training “loslopen en hierkomen”:

In deze training gaan we aan de slag met alle aspecten van het loslopen en hierkomen.

We bekijken eerst wát jij en je hond eigenlijk moeten gaan leren.

Natuurlijk gaan we aan de slag met een onvoorwaardelijk commando “hier!”. Maar dat is slechts een klein onderdeel van het slagen van een ontspannen losloop-wandeling. 

Sterker nog, ik denk dat hoe minder je je hond hoeft te roepen, hoe meer ontspannen de wandeling is. We besteden dus ook heel veel aandacht aan het omgaan met afleiding als je hond losloopt, zodat hij niet naar iedere hond en alle mensen die je tegenkomt toe rent maar leert om in jouw buurt te blijven, ook zónder dat je hem steeds hoeft te roepen. 

Alle oefen-puzzel-stukjes die je nodig hebt voor een meer ontspannen losloop-wandeling met je hond, komen aan bod. 

Praktische informatie:

 • De training bestaat uit 6 lessen van ongeveer 1 uur.
 • De eerste 5 zijn groepslessen en wordt gegeven op de hondenschool in IJsselstein (Ut).
 • In deze groep kunnen maximaal 6 honden deelnemen. 
 • De groepslessen worden gegeven op 5 aaneengesloten weken op de vrijdagmiddag om 15:00u van 19 mei tot en met 16 juni 2023.
 • Les 6 is een privéles in een losloopgebied in IJsselstein. Daar zetten we de puntjes op de i en brengen we het geleerde uit de groepslessen in de praktijk in het “echt”. Doordat deze les een privéles is, is er optimaal de mogelijkheid om aandachtspunten of bijzonderheden voor jouw hond uitgebreid te oefenen. Jullie krijgen 100% aandacht in deze les! 
 • Prijs: €247,-

 

Klik op de groene knop en meld je aan voor deze training