Online programma ‘Leer samenwerken met je hond’

Online programma ‘Leer samenwerken met je hond’

Een compleet programma dat je in 10 weken begeleidt om (beter) met je hond te leren samenwerken.

Wil jij je hond leren begrijpen en leren hoe je hem dingen kunt leren? Wil je niet alleen maar trucjes leren maar ook echt weten hoe zo’n hond zou werkt? Wil jij een goed opgevoede en gehoorzame hond die overal welkom is en waar je trots op kunt zijn? 

Deze online training helpt je om meer controle te krijgen over het gedrag van je hond in allerlei dagelijkse situaties. Geen trucjes of kunstjes aanleren maar functionele lessen waar je ook echt iets aan hebt.

(De prijs van het complete online programma ‘Leer samenwerken met je hond’ is €197,-) Na inschrijven krijg je direct toegang tot de online academie waarin de lessen voor je klaar staan. Bij het programma hoort ook een lidmaatschap van een besloten Facebook groep waar je al je vragen kunt stellen en wij je van deskundig advies voorzien.

De online training is heel geschikt voor jou en je hond als…

De opvoeding van je pup loopt… nu wil je graag aan de slag met je pup voor meer controle

Zindelijk maken, bijtgedrag, socialiseren, alleen leren blijven, … het loopt allemaal wel los. Maar nu sta je te popelen om lekker met je pup aan het werk te gaan. Je wil een goed opgevoede en goed luisterende hond. Hij hoeft geen pootje te kunnen geven of allerlei andere kunstjes te leren maar je wil wel dat hij zich gedraagt in de dagelijkse situaties. ‘Gewoon’ niet aan de lijn trekken en komen als hij wordt geroepen, dat soort dingen. Je wil juist nu hij nog zo jong is optimaal profiteren van zijn leergierigheid en voorkomen dat je hem dingen op de verkeerde manier aanleert. 

Ons online programma ‘Leer samenwerken met je hond’ helpt je om in 10  weken je pup te kunnen begeleiden bij alle dagelijkse situaties. 

Je op zoek bent naar een geschikte training voor je puber

Omdat de oefeningen heel praktisch en toepasbaar zijn, zijn ze heel geschikt voor je puberende hond. De stapjes zijn klein en behapbaar, ook voor je hond met zijn puberbrein. 

Ons online programma ‘Leer samenwerken met je hond’ helpt je zodat je puber luisteren weer leuk gaat vinden. 

Je een hond uit het buitenland of uit een asiel hebt geadopteerd

Dan zullen jullie samen een hele nieuwe start moeten maken. Je moet elkaar leren kennen en naar elkaar leren leren luisteren. 

Ons online programma ‘Leer samenwerken met je hond’ helpt je om je hond te leren begrijpen en het helpt je hond om jou te leren begrijpen. 

Je geen zin of tijd hebt om wekelijks naar een hondenschool te gaan maar wel goede kwaliteit lessen wil 

Komen de dagen en tijden van de hondenschool je niet uit? Sta je liever niet iedere week een uur in de regen en kou op je beurt te wachten? Is je hond te veel afgeleid op de hondenschool? Is er geen hondenschool in je buurt waar je een goed gevoel over hebt? Maar wil je wél goede, professionele lessen volgen? 

Ons online programma ‘Leer samenwerken met je hond’ biedt je een complete cursus, zoals op de hondenschool, maar dan op dagen en tijden dat het jou uitkomt, zonder de afleiding van andere honden in de les en met de mogelijkheid om de instructies zo vaak als je wilt  en waar je maar wilt terug te luisteren. 

Deze online training is voor iedereen die… 

 • Precies wil weten wat hij van week tot week kan oefenen om zijn hond zo goed mogelijk te leren begeleiden in de meest voorkomende dagelijkse situaties. 
 • Zijn hond niet alleen maar kunstjes wil leren maar ook wil leren hoe zo’n hond nou precies werkt.
 • Praktische en toepasbare oefeningen wil die je ook écht leert toepassen in de dagelijkse praktijk. 
 • Graag wil begrijpen waarom zijn hond bepaalde dingen doet of niet doet 😉
 • Met zijn hond wil leren samenwerken, als een team. Je hond leert om ‘mee te doen in de training’. 
 • Op zoek is naar functionele lessen. Alle oefeningen zijn afgeleid en gekoppeld aan de meest voorkomende dagelijkse situaties. 
 • Met het hele gezin samen wil oefenen op een moment dat het jullie en de hond het beste past.
 • Een plek wil hebben om al je vragen te kunnen stellen, op ieder moment van de dag. En dat je weet dat er een deskundig en ervaren instructeur en hondengedragstherapeut beschikbaar is om je een antwoord te geven. 
 • Geen bij hem passende hondenschool in de buurt heeft.
 • Niet in de gelegenheid is om wekelijks lessen op een hondenschool te volgen. 
 • Een hond heeft die veel te veel is afgeleid op de hondenschool waardoor de lessen daar voor hond én baas een bron van frustratie zijn. 
 • Liever niet iedere week een uur in de regen en kou op zijn beurt wil wachten maar wil oefenen als het hem of haar uitkomt. 

Meer dan 10 jaar en honderden honden ervaring

Al meer dan 10 jaar helpen we hondenliefhebbers bij het opvoeden en trainen van hun pup tot volwassen hond. Jarenlang hebben we onze trainingen verder geoptimaliseerd. De oefeningen zijn door vele hondenliefhebbers uitvoerig getest, ook op praktisch nut en bruikbaarheid in het dagelijkse leven. 

Welke leren jij en je hond zoal in deze online training?

 • We besteden niet alleen aandacht aan de oefening zelf maar je krijgt ook veel uitleg over het ‘hoe en waarom’.
 • Je leert bewust communiceren met je hond. Hoe zorg je ervoor je dat je hond begrijpt wat je bedoelt?
 • Je hond belonen. Wat kun je als beloning voor je hond gebruiken en hoe beloon je de hond zodat hij niet alleen maar achter de koekjes aan leert lopen?
 • Leren in connectie blijven met elkaar. Hoe leer je de hond om steeds aandacht (niet aandacht in de zin van steeds oogcontact maar aandacht in de zin van rekening houden met elkaar, je bewust zijn van de ander) voor je te hebben?
 • Lopen aan de lijn zonder trekken. Hoe ga je samen met je hond op pad om de wandeling voor beiden zo aangenaam mogelijk te maken?
 • Leren rustig zijn en omgaan met allerlei dagelijkse afleidingen. Hoe leer je je hond om rustig te wachten als je een praatje maakt met iemand terwijl er om hem heen van alles gebeurt?
 • Wachten op toestemming. Hoe leer je je hond om niet zomaar naar iedere hond te lopen?
 • Je hond leert wat hij moet doen als hij zijn naam hoort. En wat ‘kom hier’, ‘zit’, ‘af’, ‘blijf’ en ‘los’ betekenen.
 • Niet opspringen tegen mensen.

(De prijs van het complete online programma ‘Leer samenwerken met je hond’ is €197,-) Na inschrijven krijg je direct toegang tot de online academie waarin de lessen voor je klaar staan. Bij het programma hoort ook een lidmaatschap van een besloten Facebook groep waar je al je vragen kunt stellen en wij je van deskundig advies voorzien.

Een compleet programma

10 Weken lang gaan we samen aan de slag. Iedere week vertellen we je precies wat je die week kunt oefenen. We leren je eerst hoe en waar je met je hond kunt oefenen. Daarna leren we je wat je moet oefenen en hoe vaak. Tot slot is er veel aandacht voor het leren toepassen van de oefeningen in de praktijk.  

Beter en sneller aanleren van belangrijke oefeningen

Alle oefeningen die je nodig hebt om je hond in dagelijkse situaties te begeleiden en die je meer controle geven over zijn gedrag, zijn in het programma opgenomen.

Alle oefeningen zijn voorzien van een uitgebreide stap voor stap beschrijving én een instructiefilmpje. In die filmpjes wordt getoond hoe je de oefening moet uitvoeren, waar je op moet letten en worden stukken van de oefening extra uitgelicht door bijvoorbeeld gebruik te maken van vertraagde opnames.

Doordat je de instructies van de oefeningen niet alleen maar kunt nalezen maar ook kunt bekijken (en nog eens en nog eens), zul je de oefeningen veel beter kunnen aanleren.

 • Connectie oefening
 • Aandachtssignaal aanleren
 • Aanleren “kom hier”
 • Lopen aan de lijn oefeningen
 • Handsturen
 • Spelen en los
 • Niet aankomen oefening
 • Zie je dat? Kijken mag! oefening (omgaan met afleiding)
 • Zit, af en blijf aanleren
 • en nog veel meer oefeningen…

Achtergrond en verdiepingsinformatie

Verder vindt je veel achtergrondinformatie die ervoor zorgt dat je de oefeningen én je hond beter leert begrijpen.

 • Je wil je hond dingen gaan leren, je wil zijn gedrag kunnen beïnvloeden. Je wil hem dingen duidelijk maken. Dat gaat veel gemakkelijker als je elkaar begrijpt. Daarom zit er ook een les in over het gedrag van de hond, waarom doet een hond wat hij doet? Wat bepaalt zijn gedrag?
 • Hoe leert je hond en waar moet je op letten als je met hem gaat oefenen?
 • Wat is er belangrijk in de manier waarop je met je hond omgaat? Hoe zorg je ervoor dat je hond naar je luistert, dat hij je respecteert en dat hij zich veilig bij je voelt. Hoe bouw je een fijne relatie op met je hond? Zonder strijd en onderdrukking maar op basis van wederzijds vertrouwen.

 

Voordelen van een online trainingsprogramma

Z

Je hebt de lessen, informatie en de oefeningen altijd bij de hand. Ook na afloop van het programma houdt je toegang tot alle lessen. Op ieder moment kun je even iets nakijken, teruglezen of een instructie van een oefening nog een keer doornemen en bekijken. 

Z

Je leert veel beter hoe je een oefening nu precies moet aanleren. De instructiefilmpjes van de oefeningen zijn heel uitgebreid en stap voor stap gemonteerd. Je doet het in één keer goed en zult veel sneller resultaat boeken.

Z

Je kunt oefenen op een moment dat het jou uitkomt. Je hoeft niet te wachten totdat je weer een les op de hondenschool hebt. 

Z

Het programma leert je om op een bepaalde manier naar je hond en zijn gedrag te gaan kijken. Omdat je een manier van denken leert en en veel extra informatie krijgt over hoe je hond leert, kun je de principes hierna op van alles toepassen. 

Z

Je kunt in je eigen tempo de informatie en oefeningen doorlopen.

Z

Je kunt met het hele gezin de oefeningen uitvoeren.

Z

Herkenning en steun uit de Facebook groep.

Z

Je kunt je ervaringen delen met andere hondeneigenaren.

Z

Er kijkt altijd een deskundige met je mee.

Z

Leren van anderen die hun vragen stellen.

Z

Oneindig vragen kunnen stellen, niet maar één uurtje in de week.

(De prijs van het complete online programma ‘Leer samenwerken met je hond’ is €197,-) Na inschrijven krijg je direct toegang tot de online academie waarin de lessen voor je klaar staan. Bij het programma hoort ook een lidmaatschap van een besloten Facebook groep waar je al je vragen kunt stellen en wij je van deskundig advies voorzien.

“Leuke duidelijke lessen waar je echt wat aan hebt in het dagelijks leven.”

Arianne de Jong

Het waren super leuke lessen van Elske met de nodige humor. Veel geleerd! Zeker een aanrader!!!!!!!

Iris van den Biggelaar

“Goede lessen , goed uitgelegd; en waar je hond en wij van leren.

Joke en Jan spijker

Goede duidelijke lessen op een positieve manier.

Lars de Jong

Super begeleiding. Weet echt veel van honden.

Gerda Versteeg

Sandra is heel duidelijk en altijd bereikbaar en bereid om te helpen. Ze is vorig jaar, toen we onze pup Saar net hadden, op huisbezoek geweest. De tips waren heel fijn en bruikbaar. Ook de puppylessen en basiscursus hebben ons geholpen om het juiste te doen met en voor onze Saar.

Hellen Brouwer

Veelgestelde vragen

Online? Maar dan socialiseert mijn hond toch niet? Hij moet toch in aanraking komen met andere honden?

Jet is inderdaad belangrijk dat je hond leert om met andere honden om te gaan. Maar dat hoeft niet per sé in een groepstraining. Voor veel honden is het trainen in een (grote) groep stressvol. De hond is afgeleid en alleen maar bezig met de andere honden. 

In de online training zijn opdrachten verwerkt die je kunt doen om toch met allerlei vormen van afleiding te oefenen, zonder dat je daar een groep honden op de hondenschool bij nodig hebt. 

Ik kan me er niets bij voorstellen, hoe ziet zo’n programma er dan uit, wat kan ik verwachten?

Iedere week krijg je een email en krijg je toegang tot de bijbehorende les van die week. Daarin staan de opdrachten en oefeningen voor die week uitgelegd. Bij iedere oefening zit een filmpje waarmee je snel aan de slag kan, ook zit er een uitgebreidere beschrijving bij die je stap voor stap nog een keer door de oefening heen helpt met daarbij alle aandachtspunten en bijzonderheden. 

Maar hoe weet ik bij een oefening dan of ik het goed doe?

Door onze jarenlange ervaring weten we precies wat de valkuilen zijn van iedere oefening. De uitleg van de oefeningen en het bijbehorende beeldmateriaal is hierop aangepast. En mocht je er toch niet uitkomen, dan kunnen we je op afstand helpen in de facebookgroep, per mail of andere online communicatietools.

Kan ik de online cursus ook volgen in combinatie met een ‘live’ cursus?

Absoluut! Ik denk dat ze elkaar kunnen versterken. Onze cursus ‘SAMENwerken – teambuilding met je hond’ die we in IJsselstein op de hondenschool aanbieden volgt dezelfde opbouw. Je krijgt dan de onbeperkte toegang en instructie filmpjes uit het online programma én wekelijks kijkt een instructeur met je mee naar je live oefeningen. 

Is er ook nog een vervolg na dit programma?

Dat is het mooie van dit programma. Dat vervolg heb je niet meer nodig!

In het programma zitten alle tools die je nodig hebt om je hond in de meest voorkomende situaties te begeleiden. De oefeningen worden gecombineerd met veel opdrachten in de praktijk zodat je direct leert om ze toe te passen. 

Ook na afloop van de 10 weken van het programma heb je nog toegang tot alle lessen. Het programma is wel uit breiden met extra modules. Zo komt er een module speciaal over de taal van de hond en er komt bijvoorbeeld een aanvullende module voor detectietraining met je hond. Deze aanvullende modules worden gelanceerd later in 2020 / 2021. 

Kan ik echt altijd mijn vragen stellen?

In de Facebook groep kun je echt altijd je vragen stellen. We zijn iedere dag in de groep aanwezig om vragen te beantwoorden. Heb of wil je geen Facebook of wil je op een andere manier contact? Ook per email zijn we bereikbaar en op verzoek kan er zelfs bijvoorbeeld een skype consult worden ingepland.

Wat als mijn hond nou echt afwijkend gedrag vertoont?

Als je vragen stelt over gedrag van je hond waar je je zorgen over maakt, kunnen we door onze jarenlange ervaring op afstand een betrouwbare inschatting maken of het gedrag inderdaad afwijkend is of normaal ongewenst of storend hondengedrag.

Bij dat laatste kunnen we je vaak op afstand helpen. Als we inschatten dat het gedrag afwijkend is zullen we je tijdig doorverwijzen naar een gedragstherapeut. En ook in het zoeken hiernaar kunnen we je dan helpen.