Over Elske
elske en jake en puck

Hallo!

Ik ben Elske, 28 jaar en ik woon samen met mijn vriend en 3 honden in Utrecht.

Na jaren dromen over het hebben van een eigen hond was in 2012 het moment eindelijk daar en vond ik Jake. Een Duitse herder kruising van toen 1,5 jaar oud, die door zijn vorige eigenaren naar het asiel was gebracht omdat ze niet meer voor hem konden zorgen.

Jake was destijds behoorlijk de weg kwijt en als onervaren hondeneigenaar was het enorm lastig om tussen alle methodes en overtuigingen de juiste weg voor ons te vinden. Na het volgen van talloze trainingen bij verschillende trainers, gedragstherapeuten en hondenscholen had ik nog niet die ene methode gevonden die Jake en ik nodig hadden.

Ik besloot toen om zelf meer de diepte in te gaan en heb naast het lezen van boeken, het volgen van verschillende workshops en seminars over honden en hun gedrag, de opleiding tot Kynologisch instructeur aan de Martin Gaus academie gevolgd en afgerond.

Om de theoretische kennis ook in de praktijk te brengen wilde ik met zoveel mogelijk verschillende honden en eigenaren in contact komen. Ik heb me aangesloten bij een stichting en ben voor hun huisbezoeken gaan doen om honden en eigenaren te helpen. De meeste praktijk ervaring heb ik echter opgedaan door het opvangen en herplaatsen van honden die door gedragsproblemen niet bij hun eigenaren konden blijven.

De eerste hond die in de opvang kwam was Puck en drie weken later volgde Moos. De bedoeling van het opvangen is natuurlijk dat de honden weer herplaatst worden als ze daar aan toe zijn. De eerste twee keer liep dat een beetje anders en zo had ik ineens een roedel met 3 honden.

Omdat elke hond weer anders is liep ik op gegeven moment met Puck tegen een aantal dingen aan waarbij ik niet goed wist hoe ik haar moest begeleiden. Via via werd ik gewezen op Sandra van Cani-Connect en na het lezen van de website heb ik mij met Puck ingeschreven voor de cursus reactieve honden. Al snel werd mij duidelijk dat de werkwijze van Sandra er één is die aansluit bij hoe ik zelf kijk naar de relatie tussen mens en hond.

Na een stage periode en interne opleiding geef ik inmiddels een deel van de lessen op de hondenschool en ik kijk er naar uit om mijn kennis ook met jullie te gaan delen.

Groetjes,

Elske