Puppycursus IJsselstein

Voor serieuze baasjes die hun puppy willen leren begrijpen en willen bouwen aan een super-relatie met hun puppy! 

Kleinschalige groepslessen met deskundige begeleiding met meer dan 13 jaar ervaring.

Je leert hoe je je puppy opvoedt en traint tijdens die eerste cruciale puppyperiode én daarna.

Zo kan jouw puppy zich ontwikkelen tot dat betrouwbare maatje waar je van droomt! 

Neem jij de opvoeding van je puppy serieus en wil je het graag goed doen?

Realiseer jij je maar al te goed dat de puppy-periode een hele belangrijke is en wil je die niet verpesten?

Wil jij je puppy niet alleen maar “kunstjes” leren maar hem ook echt leren begrijpen?

Zodat je weet wat jouw puppy nodig heeft om zich te ontwikkelen tot dat betrouwbare maatje waar je van droomt.

Zodat je straks een hond hebt …

N

waar je trots op kunt zijn en die je met een gerust hart overal mee naartoe kunt nemen,

N

een maatje voor het leven  en een sterke band met je hond,

N

een hond die echt deel uitmaakt van je gezin,

N

waar je heerlijke ontspannen en onbezorgde wandelingen mee kunt maken.

Je puppy opvoeden is natuurlijk niet iets dat je “even tussendoor” doet.  

Je puppy opvoeden gaat niet om één gouden tip of een lijstje to do’s dat je kunt afvinken. 

Het gaat erom dat je leert om met elkaar te communiceren, dat je leert samenwerken als een ijzersterk team. 

Het is belangrijk dat jij leert om je puppy te begrijpen zodat je je puppy kunt geven wat hij nodig heeft om zich goed, ontspannen en veilig te voelen.

Dan snap je waarom je puppy bepaalde dingen (nog niet) doet én weet je hoe je hem kunt begeleiden en nieuwe dingen kunt aanleren. 

Zo krijg je een gelukkige puppy die zich goed gedraagt én die het leuk vindt om goed naar je te luisteren :-).

Leer om je puppy te begrijpen, hem op te voeden en leer om met hem samen te werken

De ervaringen die je opgroeiende pup in zijn puppytijd en eerste levensjaar opdoet en wat hij dan leert, bepalen voor een groot deel de ontwikkeling van je pup en zijn gedrag als hij volwassen is. Dat jij als baasje weet wat en hoe je dat het beste kunt doen is dus van essentieel belang!

Tijdens dat eerste jaar leg je het fundament voor een gehoorzame en sociale hond die zich ontspannen en veilig voelt in onze mensenwereld.

Bijna alle probleemgedrag kun je voorkomen door op tijd met je pup aan de slag te gaan, hem te leren begrijpen en door te leren wat hij van jou als baasje nodig heeft.

Een goede opvoeding en je pup op een doordachte manier een aantal vaardigheden aanleren kunnen het verschil maken tussen ontspannen samenleven en kunnen genieten van je hond OF voortdurend op je hoede moeten zijn en regelmatig voor de nodige uitdagingen staan.

Alle kennis, achtergrondinformatie én oefeningen die je daarvoor nodig hebt zijn samengevoegd in dit unieke puppy-combinatie-pakket.

Het beste uit 2 werelden 🙂

Profiteer van de voordelen van een groepscursus in combinatie met een uitgebreid online puppy (en puber) jaarprogramma.

Start thuis in een rustige omgeving met oefenen en leren. Hier leren jij en je puppy het snelste. Door de duidelijke instructievideo’s en stappenplannen in de online lessen kun je alle basis-instructies thuis volgen, op momenten dat het jou en je puppy uitkomt. 

Tijdens de groepslessen kun je je vragen stellen, kijk ik met je mee én leer je samen met en van andere baasjes en hun puppy’s.

Zo kunnen we in de groepslessen héél snel en gericht aan de slag en leren jij en je puppy véél meer!

Ook tussen de lessen door en na afloop van de groepslessen heb je toegang tot alle instructies en lessen in de online leeromgeving. Hierin staan niet alleen de puppy-oefeningen maar neem ik je mee op een uitgestippelde route waarin je stap voor stap die lessen én oefeningen krijgt die je nodig hebt, een heel jaar lang. 

Dit unieke puppy combinatie pakket bestaat uit:

 • Een compleet online puppy jaarprogramma waarin ik je een héél jaar lang bij de hand neem. Je leert stap voor stap om je puppy en zijn gedrag steeds beter te begrijpen, je puppy op te voeden en je leert met hem samenwerken.
 • Met behulp van de uitgebreide instructievideo’s en stappenplannen uit het online puppy jaarprogramma kun je deze lessen thuis en in je eigen omgeving helemaal zelf volgen.
 • Als je je puppy dan hebt opgehaald en hij is een aantal weken bij je thuis en helemaal gewend, dan kom je naar de hondenschool en volg je samen met je puppy eerst 4 wekelijkse puppy groepslessen. 
 • In deze puppy groepslessen kun je je vragen stellen en wordt er aandacht besteedt aan de dingen die in de eerste weken met je puppy van belang zijn: oa je puppy beter begrijpen, socialisatie, voorkomen van ongewenste gewoontes, leren vooruit denken, je puppy begeleiden in allerlei uitdagende situaties. 
 • Nadat je de 4 puppy groepslessen hebt afgerond, stroom je automatisch door naar de leer samenwerken groepslessen. 
  In deze 9 maandelijkse leer-samenwerken groepslessen is er aandacht voor allerlei dagelijkse situaties waar je met je hond in terecht kunt komen en je leert hoe jij als baasje je opgroeiende pup / puber door die uitdagingen heen kunt begeleiden: oa ontspannen lopen aan de lijn, komen als je pup geroepen wordt, omgaan met afleidingen, niet overal op afstormen, andere mensen beleefd begroeten, enz.
 • Omdat je voorafgaand en tussen de lessen door thuis al heel veel geleerd en geoefend hebt (met behulp van de uitgebreide online instructies), kunnen we de tijd in de groepslessen optimaal benutten voor datgene waar puppy’s (en hun baasjes) van en met elkaar kunnen leren in een groepssetting.
 • Deze groepslessen zijn niet te vergelijken met een “normale puppycursus” om ze echt anders ontwikkeld zijn. De lessen zijn echt een aanvulling op het online puppy jaarprogramma.  

Praktische informatie:

 • De lessen uit het online jaarprogramma kun je thuis helemaal in je eigen tempo volgen. Alle informatie over hoe je puppy leert, wat je moet weten over beloningen, leiderschap, de taal van de hond, het zindelijk maken van je puppy, omgaan met bijtgedrag, socialiseren en alle andere puppy opvoed onderwerpen staan uitgebreid beschreven en voorzien van video’s voor je klaar in de online leeromgeving. Bij je inschrijving krijg je direct toegang tot deze lessen en je kunt ze daar zo vaak als je wilt  bekijken en beluisteren, onbeperkt en levenslang. 
 • Je kunt al beginnen met de lessen vóórdat je je puppy hebt opgehaald. 
 • In het jaarprogramma leer je ook om steeds beter samen te werken met je puppy. Dat kan natuurlijk niet allemaal in één keer. Stapsgewijs krijg je allerlei lessen met oefeningen om samen met je puppy mee aan de slag te gaan.
 • De groepslessen worden gegeven op de hondenschool in IJsselstein (Ut) en soms ook op locaties in de regio (we gaan dan oefenen in een winkel of park bijvoorbeeld). Op de hondenschool hebben we de beschikking over een omheind buitenterrein waar bv veilig het loslopen en hierkomen geoefend kan worden én een binnenruimte waar de lessen gegeven kunnen worden (als het bv heel koud of nat is). 
 • Er zijn totaal 13 aanvullende groepslessen. 
 • Je start met 4 puppygroepslessen die je volgt op 4 aaneengesloten weken (soms zit er een vakantie of bijzondere dag tussen waardoor er een week tussen zit en de 4 lessen over 5 weken verspreid worden). Deze puppy groepslessen zijn niet te vergelijken met de lessen in een “normale puppycursus” van bv 10 lessen. In dit pakket zijn ze een aanvulling op het online puppy jaarprogramma waardoor de inhoud heel anders is. Omdat je thuis al zoveel uit de online lessen hebt geleerd voordat je de eerste groepsles volgt, kunnen we tijdens de groepslessen “next level”. )
 • Daarna ga je verder met 9 leer-samenwerken groepslessen. Deze volg je maandelijks op steeds de 1e, 2e, 3e of 4e zelfde dag van de maand.
 • Je kunt de groepslessen allemaal volgen op eenzelfde lesdag (vrijdag of zondag) alleen het tijdstip verandert iets. 
 • De lessen zijn instroomlessen wat inhoudt dat je iedere week kunt starten. 
 • Er kunnen maximaal 6 pups meedoen per groep. 
 • De prijs van dit complete lessenpakket (levenslang en onbeperkt toegang tot puppy jaarprogramma + 13 aanvullende groepslessen verdeeld over het eerste jaar) = €347,-

Beschikbaarheid:

Er zijn puppy groepslessen op:

 

Vrijdag om 10:00u

Instromen kan vanaf:

per direct

Zondag 09:30u

Instromen kan vanaf:

29 mei

Later starten kan altijd. Na je inschrijving kun je de gewenste lesdag en stardatum doorgeven. 

Ga je je puppy binnenkort ophalen? Meld je alvast aan om verzekerd te zijn van een plek in dit unieke traject! In overleg roosteren we jou en je puppy dan alvast onder voorbehoud in. Als je puppy er eenmaal is, bekijken we opnieuw of de ingeroosterde lessen nog steeds de best passende zijn. 

 

Wat deze puppycursus uniek maakt: 

$

Een uitgestippelde route waarin je stap voor stap leert om je puppy te begrijpen, op te voeden en met hem leert samenwerken.

Eindelijk kun je stoppen met zoeken. Je hebt vanaf nu één plek waar je alles kunt vinden en waar je altijd toegang hebt tot precies die deskundige informatie die op dat moment past bij de leeftijd van je puppy.

Je puppy en jij moeten zoveel leren! Maar dat kan (en hoeft) niet allemaal tegelijkertijd! 

In dit online puppy jaar programma neem ik je aan de hand en help ik je om de juiste dingen in de juiste volgorde en op het juiste moment te doen.

$

Je leert om je puppy écht te begrijpen zodat het opvoeden en trainen gemakkelijker, logischer én leuker wordt.

Je krijgt niet alleen lijstjes met adviezen en tips maar ook de uitleg en achtergronden over het “hoe” en “waarom”. 

$

Alles wat je moet weten over de opvoeding van je puppy.

In het jaarprogramma leer je alles wat je moet weten over het opvoeden van je puppy. Je vindt er onder andere uitgebreide lessen over hoe je je puppy zindelijk maakt, wat goed socialiseren nou eigenlijk inhoudt, hoe je je puppy leert om alleen te blijven en hoe je het bijtgedrag van je puppy in goede banen leidt. Alle typische puppy- opvoedonderwerpen komen aan bod. 

$

Niet alleen opvoeden maar ook een complete "leer samenwerken met je hond" training

Levenslang en onbeperkt toegang tot zéér waardevolle achtergrondinformatie en uitgebreide instructies van de oefeningen die je niet alleen in de puppytijd maar ook daarna kunt blijven gebruiken. 

$

Je kunt direct starten in de handige online leeromgeving waar je thuis (of waar je maar wilt), op een moment dat het jou uitkomt en in je eigen tempo (en dat van je puppy) de lessen kunt volgen.

Levenslang en onbeperkt toegang tot zéér waardevolle achtergrondinformatie en uitgebreide instructies van de oefeningen die je niet alleen in de puppytijd maar ook daarna kunt blijven gebruiken. 

$

Je kunt al starten met de cursus vóórdat je puppy er is.

 Zo ben je nog beter voorbereid en kun je met een positieve en zelfverzekerde houding aan het puppy-opvoed-avontuur beginnen. 

$

Stel je vragen, ik kijk met je mee en leer van en met andere baasjes in de groepslessen.

De groepslessen zijn zó ontwikkeld dat ze precies aansluiten bij de online lessen. Zo wordt de tijd in de groepscursus optimaal benut, hoef je niet lang te wachten en kun je direct en heel gericht met je puppy (en later je puber) in de groepssetting aan de slag. 

In de 13 groepslessen die je verdeeld over het eerste jaar volgt, leer je bv nog beter samenwerken in allerlei leuke aandacht-en afleidingsoefeningen en er is tijd voor begeleide speel / interactie momenten tussen de puppy’s onderling waarbij jij als baasje leert kijken naar je puppy, zijn lichaamstaal en wat hij van jou nodig heeft. Je leert je puppy (en als hij iets ouder is, je puberhond) begeleiden in allerlei dagelijkse situaties en oefeningen uit de online lessen nóg beter toepassen. 

Wat de deelnemers zelf zeggen; 

 

“Beste Sandra,

Ik wil je even laten weten dat wij bijzonder veel leren van jouw cursus materiaal. Dank  voor je mooie cursus, we genieten daardoor nog meer van onze Iska.“

Beertje en GertJan, baasjes van Iska

Nog niet alles door kunnen nemen, maar petje af! Zeer uitgebreid, zeer duidelijk, alles waar je mogelijkerwijs tegen aan kunt lopen komt naar mijn idee aan bod.

Ik ben deze cursus gaan doen voor nieuwe pup van mijn ouders. Omdat ie drukker lijkt dan alle vier de honden die we eerder hebben gehad.

Fijn om sommige vastgeroeste clichés zoals roedelgedrag en dominantie los te kunnen laten en best wel makkelijke dingen aan te leren die al vrij snel rust lijken te geven.

Ik ga zeer geïnteresseerd verder voorlopig met je interessante cursus! Bedankt!!”

Yildiz

“We hebben nu bijna een maand onze pup in huis. Noor is een leukerd! Maar er valt ook een heleboel te leren en ontdekken voor onze pup en voor ons.

We volgen daarom een online puppy cursus bij Cani-Connect van Sandra. Fijn om op eigen tijd alle filmpjes en uitleg te kunnen zien en volgen, aangevuld met heel praktische oefeningen. 

En ook nog eens wekelijks een zoom-meeting waarin je al je vragen kunt stellen en ook nog leert van andere mensen met een pup. Je kunt de online cursus aanvullen met workshops op locatie.

Echt een aanrader!“

Gonny, baasje van Noor

Duidelijk, gestructureerd, goede opbouw, persoonlijk. 

We vinden de vvjpo cursus zeer fijn en ervaren het als zeer goed, goed onderbouwd, duidelijke visie en heel veel goede adviezen. Tips waar we gelijk mee aan de slag kunnen, met de dingen waar we tegen aan lopen.

Het is heel goed opgebouwd, je krijgt goede persoonlijke aandacht en antwoord op je eigen vragen waar je op dat moment tegenaan loopt. 

Manon, baasje van Billie

“Super goed programma; had ik dit maar bij eerste puppy! Digitaal eigenlijk handiger dan puppy training oude stijl.

Lilian, baasje van Teddy

“Graag maak ik gebruik van je uitnodiging om je een app te sturen.

We zijn héél blij met alle puppy info. Helder verwoord en alles is goed te vinden.

Vooral het stuk over bijtgedrag is helpend op dit moment en geeft inzicht. Het gaat echt over onze Sari.”

Anoniem, baasje van Sari

Beschikbaarheid:

Er zijn puppy groepslessen op:

 

Vrijdag om 10:00u

Instromen kan vanaf:

per direct

Zondag 09:30u

Instromen kan vanaf:

29 mei

Later starten kan altijd. Na je inschrijving kun je de gewenste lesdag en stardatum doorgeven. 

Ga je je puppy binnenkort ophalen? Meld je alvast aan om verzekerd te zijn van een plek in dit unieke traject! In overleg roosteren we jou en je puppy dan alvast onder voorbehoud in. Als je puppy er eenmaal is, bekijken we opnieuw of de ingeroosterde lessen nog steeds de best passende zijn. 

 

Voordelen van het volgen van online lessen met je puppy

 • Je kunt de informatie tot je nemen per onderwerp en in kleinere porties, daardoor blijft het veel beter hangen. 
 • Je kunt direct starten. 
 • De relatie met je pup bouw je natuurlijk thuis en in jullie dagelijkse leven samen. Wel zo fijn als je dan in die omgeving ook de lessen kunt volgen.
 • Je kunt al starten met de lessen vóórdat je puppy er is. Zo ben je nog beter voorbereid en leer je alvast van andere puppyeigenaren. Je bouwt al een positieve en zelfverzekerde houding op, zelfs nog voordat je je pup op mag halen. Zo kun je, als hij er dan eenmaal is, veel beter anticiperen, voorkom je dat je puppy probleemgedrag ontwikkelt, hoef je niet onzeker te worden van al die verschillende tips en adviezen en kun je gewoon heerlijk genieten van je puppy.
 • Je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je de lessen volgt. Ze staan voor je klaar in een online leeromgeving waar je altijd en onbeperkt toegang tot hebt.
 • Je kunt thuis, in een voor jou en je pup veilige en rustige omgeving, de lessen volgen. Zo leer jij maar ook je puppy sneller en meer.
 • In de instructievideo’s van een oefening kan ik nóg veel beter dan tijdens een ‘live’ les laten zien wat ik bedoel of waar je op moet letten. Door bijvoorbeeld stukken vertraagde opname te gebruiken. 
 • Je kunt instructies terugkijken, en nog een keer, en nog een keer en als je wilt, nog een keer 🙂
 • Je kunt in je eigen tempo en dat van je pup oefenen. Als een oefening jullie gemakkelijk afgaat, ga je verder met de volgende stap. Hebben jullie wat meer moeite met een onderdeel, dan neem je daar ook gewoon rustig de tijd voor om het goed onder de knie te krijgen. Geen verveelde (omdat een oefening te langzaam gaat) of gefrustreerde (omdat een oefening te snel gaat of niet lukt) baasjes en puppy’s meer. 
 • Als je het even niet meer weet, kun je een instructie gewoon nog een keer bekijken, en nog een keer. 
 • Je lessen gaan altijd door, ook in coronatijd, als het sneeuwt, bloedheet of juist ijskoud is en in de schoolvakanties. 
 • Het is véél goedkopen dan een privé-traject!

Schrijf je in voor de puppycursus op de hondenschool in IJsselstein.

Je kunt direct starten met het online lessen-programma, zelfs al voordat je puppy er is. 

Als je puppy er eenmaal is, ga je eerst in alle rust thuis aan de slag met de eerste lessen en oefeningen.

De aanvullende groepslessen op de hondenschool starten een aantal weken later. In deze lessen kun je vragen stellen, kijk ik met je mee en leer je van en met andere baasjes. Deze groepslessen zijn zó ontwikkeld dat ze precies aansluiten bij de online lessen.

“Uitgebreid, duidelijk en vertrouwd.

 De online cursus was eigenlijk een soort noodoplossing voor ons om toch aan de nodige info te komen om onze pup te kunnen trainen in coronatijd. In principe ging onze voorkeur uit naar een wekelijkse praktijk training. Jouw visie op het trainen van puppy’s trok ons ook aan, werken met belonen ipv straffen bijv.

 Van tevoren waren we een beetje sceptisch, wij hadden het idee dat je juist met meerdere puppy’s bij elkaar moest trainen oa voor de socialisatie. Wat we ook fijn dachten te vinden is dat er iemand meekijkt of we de oefening wel goed doen en goed reageren op de pup.

Nadat we gestart zijn met de online training kwamen we er al snel achter dat het een prettige manier van training is. Als we even niet meer wisten hoe een oefening in elkaar zat, was dit makkelijk weer terug te kijken.

De opzet van het programma is duidelijk, je hebt een goede opbouw in de oefeningen en je leert dingen waardoor je je pup beter begrijpt. Het terug kunnen kijken van de filmpjes hebben we als erg prettig ervaren.

Daarnaast is het ook prettig dat je via de Zoom meeting je vragen kan stellen over problemen waar je tegenaan loopt.

Ik vind je training heel duidelijk, je geeft vertrouwen, geeft duidelijk aan dat ieder het op zijn eigen tempo kan doen en er is altijd een mogelijkheid om contact met je te krijgen via facebook, mail of Zoom.“

Annette, baasje van Moos

Over Sandra

Mijn naam is Sandra van Hulten, ik help je graag en met veel passie, gedrevenheid, geduld en duidelijke uitleg om het beste uit je hond en jullie relatie te halen.

Zonder dwang, intimidatie of fysieke correcties maar door je hond te leren begrijpen.

Bij alle lessen staat steeds het inzicht in de hond centraal.

Hoe leert je hond en hoe ben je een goed baasje voor je hond zonder je als een dictator te hoeven gedragen?

Wat heeft je hond nodig om zich goed, ontspannen en veilig te voelen?

Je leert hoe je je puppy goede gewoontes aanleert in dagelijkse situaties. 

Hierdoor kun je gerust met hem gaan wandelen, zonder problemen bezoek ontvangen en hem overal mee naar toe nemen.

Kortom, je leert hoe je het meeste plezier aan je hond kunt beleven.

“In mijn lessen help ik jou en je hond op een gedreven en enthousiaste manier om vooral ook zoveel mogelijk plezier aan het opvoeden en trainen van je hond te beleven. 

Perfectie, enthousiasme, geduld en duidelijke uitleg zijn kernwoorden die in mijn werk de leidraad vormen.”

Ik help je graag Vol Vertrouwen Je Puppy Opvoeden

Naast dat het superleuk is, kan het opvoeden van een puppy ook behoorlijk pittig zijn.

Zo klein als ze zijn, die lieve schattige puppy’s kunnen er in rap tempo voor zorgen dat je met je handen in het haar komt te zitten.

Honderden baasjes heb ik al geholpen die het, net als jij, zo graag goed willen doen en willen kunnen genieten van hun puppy nu en hun volwassen hond later.

Doordat ik al meer dan 12 jaar baasjes begeleid bij het opvoeden en trainen van hun pup weet ik precies wat jij nodig hebt om jouw puppy op te voeden tot die hondenvriend waar je van droomt. 

“Ik ben er erg blij mee tot nu toe. We starten met de puppy cursus als ons hondje 1 a 2 weken bij ons is, maar ik was juist op zoek naar wat extra handvaten over die eerste twee weken. (Hoe laten we onze pup zo goed mogelijk wennen bij ons thuis en voorkomen we dat we ‘verkeerde’ dingen aanleren? En hoe kun je door de bomen het bos blijven zien met alle informatie die er te vinden is over het opvoeden van je pup.)

Onze puppy komt pas over 4 weken bij ons, maar ik vind het in de voorbereiding wel lastig dat er zo veel meningen zijn en dat er niet altijd wordt uitgelegd waarom bepaalde tips worden gegeven als je online zoekt naar informatie. Ik heb de eerste module van jullie online training nu doorlopen en vind dat de achtergrond van tips/adviezen hierin heel goed uitgelegd worden. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik veel beter begrijp waarom bepaalde dingen worden geadviseerd en het daarom ook beter zelf kan toepassen.

Kortom een heel tevreden klant hier die de laatste weken aftelt tot onze puppy bij ons komt.”

Yoni, baasje van Dibs

“Mijn weimaraner Loukas van ruim 4 jaar is vorige weweek vader geworden van 7 zonen en 4 dochters. Ik heb het programma zelf gisteren aangeschaft en al het en ander bekeken ondanks dat ik zelf geen pup neem. Ik werd hier zo enthousiast van. Zo leerzaam, vernieuwend en prettig om te lezen dat ik alle 11 nieuwe puppiebaasjes hierover heb verteld en aangeraden om dit programma aan te schaffen.”

Gert Nijenhuis

Veel gestelde vragen over de training

Heb je een andere vraag? Mail me op sandra@caniconnect.nl of stuur een appje naar 06-20953847.

nummer 1

extra

Waarom duurt de puppycursus bij Cani-Connect maar 4 weken?

De groepslessen in deze cursus zijn niet te vergelijken met de lessen in een “normale puppycursus” van 10 lessen. In dit pakket zijn ze een aanvulling op het online puppy jaarprogramma waardoor de inhoud heel anders is. Omdat je thuis al zoveel uit de online lessen hebt geleerd voordat je de eerste groepsles volgt, kunnen we tijdens de groepslessen “next level”.

Kan ik ook alleen het online jaarprogramma volgen?

Zekers! 

Hier vind je alle informatie en kun je je aanmelden: https://caniconnect.nl/vol-vertrouwen-je-puppy-opvoeden/

Hoe gaat een online training in zijn werk? Hoe volg je de lessen?

Direct na je inschrijving ontvang je persoonlijke gegevens om in te loggen in een online leeromgeving. Daar staan de lessen voor je klaar. 

Lessen kunnen bestaan uit (afhankelijk van de cursus waarvoor je bent aangemeld):

 • achtergrondinformatie die uitgeschreven is en/of verwerkt in een presentatie die je kunt bekijken.
 • oefeningen die uitgeschreven zijn, voorzien van uitgebreide instructievideo’s, snelle start instructies en/of podcasts.
 • opdrachten die je zelf uitvoert of die je instuurt voor feedback.

Op een moment dat het jou en je hond uitkomt volg je de les. De lessen volg je in jullie eigen tempo. Je kunt ze zo vaak als je wilt terugkijken houd levenslang toegang tot de leeromgeving met alle lessen. 

Heb ik die online lessen nou echt nodig?

Voor jou maar zeker ook voor je puppy is er veel afleiding in een groepscursus. Het is een vreemde omgeving met andere mensen én ook nog eens andere puppy’s. 

Superleuk maar ook heel lastig om nieuwe dingen te leren, te luisteren naar uitleg en ondertussen je puppy te begeleiden om te gaan met al die prikkels om hem heen. 

Daarom bied ik deze combinatie aan. 

Je begint thuis, in alle rust en op je eigen tempo, met de eerste lessen en oefeningen. Deze staan voor je klaar in de online leeromgeving waar je ze kunt bekijken wanneer je wilt en zo vaak als je wilt. Nadat je de instructievideo’s en/ of beschrijvingen hebt gelezen, ga je met je puppy aan de slag. 

Thuis leer je hem zo zélf alvast de basis van de oefeningen. 

In de groepslessen gaan we dan aan de slag met het finetunen en toepassen van de oefeningen, kan ik met je meekijken en je helpen met eventuele vragen over je puppy.

We laten je puppy kennismaken met andere puppy’s in begeleide speel en interactie momenten waar jij als baasje uitleg krijgt over waar je op moet letten en hoe je je puppy hierin kunt begeleiden. 

We oefenen met allerlei afleidingen, wat kun je wanneer doen om je puppy daarmee te leren omgaan. 

Zo krijg je dus het beste van 2 werelden! 

Wat zit er allemaal in de cursus?

In de training vol vertrouwen je puppy opvoeden worden al je opvoedvragen beantwoord.

 • Hoe leer je hem om zindelijk te worden?
 • Een bench, heb je die nou echt nodig?
 • Wanneer en hoe je je puppy kunt leren om alleen te blijven?
 • Wat is een goed dag en rust ritme voor je puppy?
 • Als je samen op pad gaat met je puppy, hoe leer je je puppy dan om netjes aan de lijn te lopen?
 • Hoe kun je op een veilige manier het loslopen oefenen met je puppy en hoe leer je hem om dan weer bij je te komen als je hem roept?
 • Hoe ga je om met de vele afleiding die je tegenkomt onderweg, andere mensen, honden, katten, waaiende blaadjes?
 • Hoe leer je je puppy om niet tegen mensen op te springen en op een nette manier met je bezoek om te gaan?
 • Hoe voorkom je dat hij alles van straat eet?
 • Hoe vaak en hoe lang mag je puppy wandelen?
 • Wat zijn leuke spelletjes om met hem te doen?
 • Waar moet je op letten bij het kiezen van geschikt voer voor je puppy?
 • Hoe ga je om met ‘gremlin-gedrag’ van je puppy?
 • en nog veel meer antwoorden op vragen…

Achtergrond en verdiepingsinformatie

Je krijgt ook toegang tot een extra module met nog meer achtergrondinformatie. Deze lessen zorgen ervoor zorgt dat je de adviezen, oefeningen én je puppy beter leert begrijpen.

 • Je wil je puppy dingen gaan leren, je wil zijn gedrag kunnen beïnvloeden. Je wil hem dingen duidelijk maken. Dat gaat veel gemakkelijker als je elkaar begrijpt. Daarom zit er ook een les in over de taal van de hond, hoe communiceren honden met elkaar en hoe kun jij met je puppy communiceren? Hoe leert je puppy en hoe kun je het beste met hem oefenen?
 • Hoe bereid je je puppy zo goed mogelijk voor op allerlei dingen en situaties die hij de rest van zijn leven nog mee gaat maken?
 • Wat is er belangrijk in de manier waarop je met je puppy omgaat? Hoe zorg je ervoor dat je puppy naar je luistert, dat hij je respecteert en dat hij zich veilig bij je voelt. Hoe bouw je een fijne relatie op met je pup? Zonder strijd en onderdrukking maar op basis van wederzijds vertrouwen.

Toegang tot de complete training leer samenwerken met je hond met daarin oa:

 • Overal en altijd zijn aandacht kunnen krijgen. Dé allerbelangrijkste oefening om controle te houden over het gedrag van je puppy. Deze oefening gebruik je om hem te leren naar je toe te komen als je hem roept en bijvoorbeeld om ongewenst gedrag te onderbreken.
 • Je puppy leren om je hand te volgen. Zo kun je hem leren om bij je te komen als je hem roept, hem ergens heen sturen, bv naar zijn plaats of op de weegschaal bij de dierenarts en je kunt deze oefening bv gebruiken om je puppy te leren om netjes naast je aan één kant te lopen.
 • “Het parkeerstandje”. De oefening die je puppy leert om “gewoon” rustig te wachten. Terwijl je onderweg een praatje maakt met iemand, je puppy meeneemt op bezoek of als je op een terrasje gaat zitten.
 • Connectie oefening. Leren op elkaar te letten en rekening met elkaar te houden. Deze oefening leert je puppy om altijd een onzichtbaar lijntje met jou als baasje te houden.
 • De basisregels van een ontspannen wandeling aan de lijn. Deze oefening leert je op welke dingen je moet letten tijdens de wandeling aan de lijn om ervoor te zorgen dat deze voor jullie allebei een feestje wordt.
 • Vervolgoefeningen voor het leren lopen aan de lijn
 • Loslopen en hierkomen oefeningen
 • Zit en af
 • Blijf
 • Naar de plaats sturen en daar blijven
 • Restaurant training
 • niet aankomen
 • Spelen en los

Is er ook nog een vervolg na deze cursus?

Als jij dat wilt, kun je na deze puppycursus verder leren in de Cani-Connect online leeromgeving óf deelnemen aan meer groepstrainingen of privélessen. 

Ik ben niet zo handig met computers en online dingen, is het dan wel geschikt voor mij?

Jazeker! Het inloggen in de online leeromgeving is eenvoudig en wijst voor zich. 

Hoe lang heb ik toegang de training?

Alle lessen komen direct voor je vrij. Daarna heb je levenslang toegang tot alle informatie en oefeningen uit de training. Tijd genoeg dus om alle leeftijdsfases van je  opgroeiende pup te doorlopen en regelmatig informatie op te kunnen frissen.

Zijn de lessen altijd op een vaste dag en tijd?

De lessen in de online leeromgeving kun je helemaal zelf bepalen wanneer je de lessen volgt. Vanaf het moment dat ze beschikbaar voor je zijn in de online leeromgeving, staan ze daar voor je klaar en kun je ze bekijken als hij jou uitkomt.

De groepscursus plannen we in overleg in. De lessen zijn op vrijdagochtend en zondagochtend. Je volgt een serie van 4 groepslessen op aaneengesloten weken. 

Dit is een online training, krijg ik wel ondersteuning?

Er zijn verschillende manieren om mij te bereiken en je vragen te stellen of ondersteuning te krijgen waar je dat nodig hebt.

Wanneer kun je starten met de training?

Direct na je inschrijving krijg je toegang tot de eerste online lessen. Je kunt dus direct aan de slag en blijft toegang houden tot de lessen. Je kunt dus gerust inschrijven vóórdat je je puppy gaat ophalen. Dat zou ik je zelfs adviseren. Zo kun je alvast de eerste informatie doornemen en ben je extra goed voorbereid. Als je pup er dan eenmaal is, ga je de lessen samen met hem volgen.

Wanneer kun je beter niet meedoen?

Als je verwacht dat ik je puppy voor je op ga voeden en trainen, kun je beter niet meedoen. Je zult zelf tijd in de opvoeding en training van je puppy moeten steken. Ik sta voor je klaar met een plan, advies, een heleboel achtergrondinformatie en  zeer gedetailleerde instructies van oefeningen maar jij moet er mee aan de slag.  

Mijn vraag staat er niet bij...

Heb je een andere vraag? Mail me op sandra@caniconnect.nl of stuur een appje naar 06-20953847.

“Net ingeschreven. Super leerzaam al de eerste lessen!”

Martin, baasje van Bobby

Schrijf je in voor de puppycursus op de hondenschool in IJsselstein.

Je kunt direct starten met het online lessen-programma, zelfs al voordat je puppy er is. 

Als je puppy er eenmaal is, ga je eerst in alle rust thuis aan de slag met de eerste lessen en oefeningen.

De aanvullende groepslessen op de hondenschool starten een aantal weken later. In deze lessen kun je vragen stellen, kijk ik met je mee en leer je van en met andere baasjes. Deze groepslessen zijn zó ontwikkeld dat ze precies aansluiten bij de online lessen.

Alléén toegang tot de online lessen (zonder de groepslessen)? Klik hier >>