Trainingen voor hond en baas

Reframing…

je hebt net een pup in huis of krijgt er binnenkort een, op zoek naar puber…

op zoek naar een goede cursus voor je hond, eentje waar je meer leert dan alleen maar trucjes. 

Want zitten dat kun je hem zelf ook wel leren. 

Je wil weten waarom hij dingen doet…je neemt niet zomaar iets aan, toch?

Als dat het geval is, zal het volgende ook eigenlijk alleen maar logisch voor je zijn… maar iemand moet je wel even op wijzen. 

vragen stellen

theorie in een groep met je pup erbij of met je hond in de auto

1 uur best wel lang is

onrustig in een groep

beginnen in een rustige omgeving zonder afleiding, logisch toch dat je hond daar het beste kan leren? Dan hoef ik je niet uit te leggen dat de groepscursus daar niet bepaald de ideale plek voor is. 

Privéles dan? In een privéles, zeker als je die thuis kan volgen heb je heeft veel voordelen. Van te voren afgepsroken, niet ideale tijdstip voor je hond. Véél informatie, je onthoudt niet alles. Als je het de dag erna zelf wil gaan oefenen blijk je ineens toch veel vergeten te zijn. Hoe zat dat nou ook alweer, in welke volgorde moest dat en dat nou, hoe deed ze dat nou precies voor. 

Prijzig, een trainer die zichzelf serieus neemt komt niet voor minder dan 90,- bij je thuis. Met reiskosten, tijd en een deel overhead kosten, houd hij of zij er dan zelf ook nog iets aan over.  

….

Het is dan bijna vanzelfsprekend dat je een cursus gaat doen met je hond, 10 weken lang, iedere week om 10:00 op zaterdag. Maar…heb je er al eens over nagedacht dat

je hond helemaal niet altijd even 

welke ongewenste dingen je hond oefent in die groepssetting

 

 • Wil jij ook veel plezier aan je hond beleven?

  Ik help je graag en met veel passie, gedrevenheid, geduld en duidelijke uitleg om het beste uit je hond en jullie relatie te halen.

  Bij alle lessen staat steeds het inzicht in de hond centraal. Hoe leert je hond en wat betekent goed leiderschap? Wat heeft je hond nodig om zich goed, ontspannen en veilig te voelen?

 •  

  Als je het goed wil doen

  Als je je hond niet alleen maar trucjes wil leren maar wil weten hoe zo’n hond nou precies werkt

  Als je op zoek bent naar iets anders dan ‘de standaard puppy of basiscursus’

  Als je het belangrijk vindt dat je hond thuis en in dagelijkse situaties gaat luisteren

  Je leert geen kunstjes maar je leert kijken naar je hond. Wat heeft je hond van jou nodig? Wat kun jij doen om hem te helpen in een situatie? Hoe voorkom je probleemgedrag? 

  • Wil je een evenwichtige en gehoorzame hond?
  • Wil je inzicht krijgen in je hond en samen met hem een onafscheidelijke en ijzersterk team vormen?
  •  Vind je ook dat trainingen leuk en nuttig moeten zijn voor zowel baas als hond?

  We leren de hond goede gewoontes aan in dagelijkse situaties. Hierdoor kun je gerust met hem gaan wandelen, zonder problemen bezoek ontvangen en hem overal mee naar toe nemen. Kortom, je leert hoe je het meeste plezier aan je hond kunt beleven.

  Ik help je bij het voorkomen van probleemgedrag. ben gediplomeerd hondengedragstherapeut en kan je ook helpen bij het omgaan met en verbeteren van bepaald gedrag van je hond dat je als probleem ervaart. 

  Neem jij de opvoeding en training van je puppy of al iets oudere hond serieus en wil je het graag goed doen?

 • Wil je je hond niet alleen maar kunstjes leren maar ook echt leren hoe zo’n hond nou precies werkt?
 • Kom je, bij je zoektocht naar betrouwbare en deskundige informatie, zoveel verschillende meningen tegen op internet en in boeken dat je niet meer weet waar je nou goed aan
 • Wil je ‘gewoon’ een goed opgevoede hond waar je zo veel mogelijk plezier aan kunt beleven?

Waarom heb jij ervoor gekozen om een puppy te (gaan) verwelkomen?

 • Wil je een maatje waar je leuke dingen mee kunt doen?
 • Lekker ontspannen, zonder zorgen met hem op pad kunnen gaan?
 • Een gezellige huisgenoot?
 • Misschien ook als speelkameraad voor de kinderen?
 • Kun je je gewoon geen leven zonder hond voorstellen?

Met een goede opvoeding van je puppy leg je het fundament voor een gehoorzame en sociale hond die zich ontspannen en veilig voelt in onze mensenwereld. De ervaringen die je pup in zijn puppytijd opdoet en wat hij dan leert, bepalen voor een groot deel de ontwikkeling van je pup en zijn gedrag als hij volwassen is. Jouw begeleiding daarin als zijn baasje is van essentieel belang!

Bijna alle probleemgedrag kun je voorkomen door op tijd met je pup aan de slag te gaan, hem te leren begrijpen en door te leren wat hij van jou als baasje nodig heeft.

Een goede opvoeding en je pup op een doordachte manier een aantal vaardigheden aanleren kunnen het verschil maken tussen ontspannen samenleven en kunnen genieten van je hond OF voortdurend op je hoede moeten zijn en regelmatig voor de nodige uitdagingen staan.

Mijn aanpak voor puppy’s, een uniek concept

In mijn trainingen geef ik je houvast en zekerheid. Je krijgt goede, professionele en uitgebreide begeleiding waarbij je véél meer leert dan ‘alleen maar je puppy kunstjes aanleren.’ Je leert ‘honds’ denken, daar heb je de rest van jullie leven samen profijt van.

Leren in een rustige omgeving op een moment dat het jou uitkomt

Alle informatie en oefeningen die je nodig hebt om je puppy op te voeden en te trainen staan in een online leeromgeving voor je klaar. Daar kun je deze lessen in je eigen tempo en dat van je pup volgen.

Je kunt de lessen thuis volgen op een moment dat het jullie uitkomt en zo vaak als je wilt. Het hele gezin kan meedoen met de lessen. Je kunt in de vertrouwde omgeving van je pup starten met oefenen, daar waar hij zich veilig voelt en niet teveel is afgeleid. Hier kan hij zich beter concentreren op de oefeningen en leert hierdoor meer en sneller. Je kunt de lessen verdelen in korte oefenmomenten, zodat ze passen bij je puppy die zich nog niet zo lang kan concentreren. 

Zelf haal je op deze manier ook het maximale uit de lessen. Je kunt de achtergrondinformatie en instructies van oefeningen bekijken, beluisteren en doorlezen in een rustige omgeving. In ieder geval veel rustiger dan in een groepssetting met andere puppy’s erbij ;-). Hierdoor blijft er veel meer hangen van de informatie en adviezen

Combinatie van geschreven uitleg en beeldmateriaal

In de online training leer ik je alles wat je nodig hebt om je puppy te begeleiden en controle te krijgen over zijn gedrag in dagelijkse situaties. 

Ik leer een pup en zijn baasjes graag kennen. Om ‘mee te kunnen kijken’ en de ontwikkelingen te volgen ben je als deelnemer aan het online programma welkom in wekelijkse puppy Q & A zoom-meetings en een besloten Facebook groep. Dit is een heel waardevol contactmoment. Je puppy ligt heerlijk ontspannen (meestal dan ;-)) te slapen en als baasje heb je rustig de tijd om je vragen te stellen (en naar het antwoord te luisteren ;-)) en ervaringen uit te wisselen met andere puppy-eigenaren.

Natuurlijk blijven er situaties mogelijk waarin het van toegevoegde waarde is om één op één mee te kijken en advies te geven. Dat kan in één of meerdere aanvullende privélessen, waarin we dan, door de uitgebreide basis van de online lessen, heel snel en gericht ’to the point’ kunnen komen. Zo’n privéles kunnen we online, aan huis, op locatie of op de hondenschool afspreken.  

Daarnaast is het mogelijk om, als aanvulling op de online lessen, gerichte groepstrainingen voor puppy’s te volgen. In deze puppyworkshops kunnen we dan, door de achtergrond die alle deelnemers al hebben uit de online lessen, veel gerichter oefenen met de onderwerpen waar een groepssetting voor puppy’s waarde kan toevoegen. 

De onderdelen zijn samen zó ontwikkeld dat ze elkaar op precies de juiste vlakken ondersteunen en versterken.

 

Maak je keuze en lees meer over

Online programma

Vol Vertrouwen Je Puppy Opvoeden

Een compleet programma om vol vertrouwen het puppy-opvoed-avontuur tegemoet te treden en er optimaal van te kunnen genieten.

De uitgebreide achtergrondinformatie, duidelijke stap voor stap instructievideo’s én beschrijvingen, snelle start instructies en podcasts in de meer dan 35 lessen geven je houvast en leggen duidelijk uit wat je wanneer en hoe moet doen om de opvoeding van je puppy tot een succes te maken.

Je krijgt toegang tot de online academie waar gedurende 12 weken alle lessen stap voor stap voor je vrijkomen. Ook ná deze 12 weken houd je toegang tot de lessen.

In wekelijkse zoom-meetings en in de besloten Facebook groep kun je al je vragen stellen en ervaringen uitwisselen  met andere puppy-eigenaren.

Puppy Privélessen

Als aanvulling op het online programma.

Één losse afspraak of een serie lessen.

We besteden aandacht aan datgene waar  jij vragen over hebt.

Je krijgt heel gerichte, praktische en op maat adviezen en oefeningen waar jullie mee aan de slag kunnen.

De lessen zijn individueel, dus 100% aandacht voor al jullie vragen en voor de opvoeding en training van jullie pup.

Online, aan huis, op locatie of op de hondenschool in te plannen. 

Stuur een email als je een afspraak wil maken.

Puppy Workshops

Als aanvulling op het online programma.

In de puppyworkshops besteden we aandacht aan dátgene waarbij puppy’s van en met elkaar kunnen leren.

En jij als baasje natuurlijk ;-).

De puppy’s leren met elkaar omgaan in  begeleide speel / interactie momenten.

De puppy’s leren samenwerken met hun baasjes en elkaar negeren in aandacht-en afleidingsoefeningen.

De workshops zijn alleen te volgen als aanvulling op het online programma ‘Vol Vertrouwen Je Puppy Opvoeden’.