fbpx
Veelgestelde vragen

Moet ik wachten met de puppycursus tot nadat mijn pup de laatste inenting heeft gehad?

Nee, dat hoeft niet. Ik adviseer je om zo snel mogelijk met de puppycursus te starten als je de puppy in huis hebt. Als je kiest voor privélessen, kun je de eerste les zelfs al volgen voordat je de puppy gaat ophalen. Zo ben je optimaal voorbereid. Maar ook met de groepscursus kun je direct starten. Fokkers en zelfs nog sommige dierenartsen adviseren nog wel eens om te wachten totdat de pup zijn laatste inenting heeft gehad. Want, zeggen ze dan, anders loop je het risico dat je pup ziek wordt. De pup is inderdaad wat kwestbaarder in deze eerste periode, maar hij krijgt die laatste inenting pas als hij 12 weken oud is. De periode tot 12 weken is nou net de meest kritische periode in het leven van je puppy. De pup moet in deze periode kennismaken met alles wat hij later normaal moet gaan vinden. Als hij dat niet doet, kan hij angstig of agressief gedrag ontwikkelen. Ze leren in deze fase het snelste. Maak dus optimaal gebruik van deze periode. Op de puppycursus leer je wat je wel en niet moet doen. Je leert hoe je de puppy veilig kunt socialiseren en kunt laten wennen aan dingen.

Ik heb een Chihuahua puppy, kan ik ook meedoen met de puppycursus?

Je bent van harte welkom met je Chihuahua puppy (en met alle andere kleine rassen natuurlijk ook). Als je een puppy hebt van een klein ras, moet je wat extra voorzichtig zijn. Kleine rassen zijn nou eenmaal kwetsbaarder. Bij mij in de lessen is je puppy veilig. Ik laat de honden niet zomaar allemaal loslopen en met elkaar spelen, dit gebeurt alleen onder begeleiding en de puppy’s worden gematcht. De puppylessen worden binnen gegeven, ook over de kou hoef je je dus geen zorgen te maken.

Wil je een keer komen kijken of komen kennismaken?

Je bent van harte welkom! Meekijken met een les of een persoonlijke kennismaking? Stuur me een email en we maken een afspraak. Tot snel.

Gebruiken jullie ook voer en snoepjes als beloning? Ik wil namelijk niet altijd snoepjes bij me moeten hebben omdat anders mijn hond niet luistert.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken betekent beloningsgerichte training niet dat je je hele leven lang met een zak snoepjes moet rondlopen om je hond te laten doen wat je van hem verwacht. In tegendeel, alles wat de hond met jou mag en kan doen wordt zijn beloning! Ik leer je in de lessen hoe je dit kunt bereiken.

Waarom de Connectie Methode?

De Connectie Methode is een beloningsgerichte methode waarmee je een stevige basis legt voor een goede relatie tussen jou en je hond. Ik leer mens en hond dat ze op elkaar kunnen vertrouwen op basis van een vriendschapsrelatie die draait om communicatie en wederzijds respect. Een hond heeft een goede leider nodig zodat hij kan functioneren in ons dagelijks bestaan. Onder mijn begeleiding word jij die goede leider! De Connectie Methode is gebaseerd op recente wetenschappelijke studies over hoe honden leren en wat ze nodig hebben om te kunnen functioneren.

Lees hier verder over de Connectie Methode.

Waarom zijn privé-lessen en lessen in kleine groepen zo belangrijk?

In mijn privé-lessen draait elke minuut om jou en je hond en wat jij hem wilt leren. Jullie krijgen de volle aandacht en er is ruimte voor al je twijfels en vragen. In kleine groepen (3-6 honden, afhankelijk van de cursus of workshop) kan ik nog steeds heel veel aandacht geven aan de training van elke hond en de vragen van ieder baasje, iets wat ik niet zouden kunnen garanderen bij grotere groepen. Kwaliteit en resultaat staan hoog in mijn vaandel. Daarom heb ik er voor gekozen om naast privé-lessen alleen trainingen met kleinere groepen aan te bieden.

Krijg ik ook een certificaat aan het einde van de cursus?

Nee, ik doe niet aan examens en certificaten. Voor je hond hebben deze dingen al helemaal geen waarde. Bovendien suggereert het dat je ‘klaar’ bent met je hond en dat ben je eigenlijk nooit. Net als iedere relatie, vraagt ook die met je hond voortdurend onderhoud en investering.

Mijn hond kan sommige dingen al best wel goed, is de basiscursus dan nog wel geschikt voor ons?

Waarschijnlijk wel. We gaan in de basiscursus namelijk verder dan alleen maar leren zitten, liggen, blijven en aan de lijn lopen. Je hond leert gewoontes en zelf keuzes maken. Jij leert inzicht in je hond krijgen en hoe hij leert en wat hij nodig heeft.

Je zegt dat je de honden niet alleen maar ‘trucjes’ of ‘kunstjes’ aanleert, wat bedoel je daarmee?

Bij veel hondenscholen leer je zit/af/blijf/kom hier enz. En dat gaat soms als een speer. Maar zodra je thuis bent (of soms zelfs al zodra je een stap buiten het trainingsveld doet) lijkt je hond alles weer vergeten. In mijn lessen leer ik je als het ware hoe je hond werkt. In plaats van ‘het kunstje’ leer je hoe je ervoor kunt zorgen dat je hond zich in alle situaties en omgevingen gedraagt.

Kan ik me op ieder moment uitschrijven voor de nieuwsbrief?

Ja, natuurlijk kan dat: jij beslist of je hem wilt blijven ontvangen. Uitschrijven kan op ieder moment. NIET door mij een email te sturen, maar via de afmelden-link boven en onderaan de nieuwsbrief. Natuurlijk hoop ik dat je de nieuwsbrief leuk vindt en dat je hier waardevolle informatie uit kunt halen en er dus op geabonneerd blijft!

Waarom is mijn werkwijze van grote waarde voor jou en je hond?

In mijn trainingen garandeer ik hoge kwaliteit en ik streef veel persoonlijke aandacht na. Daarom werk ik alleen met kleine groepen of privé-lessen.

Je komt tenslotte trainen omdat je wilt dat jij en je hond veel leren, dat jullie dit goed leren en dat alles plaats vindt in een tempo dat bij jullie past.

Bij mij hoef je je geen zorgen te maken dat je in een grote groep terecht komt, waardoor de aandacht voor jou en je hond verwatert of waardoor je een groot deel van de tijd alleen maar staat te wachten.

Door de kleine groepen is er bij mij altijd ruimte en aandacht voor jouw specifieke vragen met betrekking tot je hond en zijn gedrag.

Het effect en resultaat dat klanten uit mijn trainingen halen is daardoor altijd bovengemiddeld groot en langdurig. Je kunt ervan op aan dat de investering in een training die je bij mij doet, zijn geld dan ook dubbel en dwars waard is.