Vol vertrouwen je puppy opvoeden

Online programma Vol Vertrouwen Je Puppy Opvoeden

Een compleet programma waarin ik je help om vol vertrouwen het puppy-opvoed-avontuur tegemoet te treden en er optimaal van te kunnen genieten. 12 Weken lang komen er iedere week een aantal nieuwe lessen voor je vrij. In de lessen leg ik je precies uit wat je die week kunt doen aan de opvoeding en training van je puppy.

Het programma bevat praktische tips en adviezen over opvoedonderwerpen zoals je puppy zindelijk maken, omgaan met bijtgedrag en hoe je hem alleen leert blijven. Daarnaast krijg je alle oefeningen die je nodig hebt om je puppy, ook als hij straks volwassen is, te kunnen begeleiden en meer controle te krijgen over zijn gedrag in alle dagelijkse situaties. Je leert onder andere hoe je zijn aandacht kunt krijgen, hoe je hem leert om te gaan zitten, te blijven, naar zijn plaats te gaan, te komen als je hem roept en zonder te trekken aan de lijn kunt leren lopen. Ik vind het belangrijk dat je niet alleen maar weet wat en hoe je een oefening kunt aanleren maar dat je ook begrijpt hoe je puppy nou precies werkt, waarom doet hij bepaalde dingen wel of (nog) niet. Daarom krijg je ook uitgebreide achtergrondinformatie en theorielessen.

Zo geef ik je houvast en leg ik je duidelijk uit wat je wanneer, hoe en waarom kunt doen om de opvoeding en training van je puppy tot een succes te maken. 

Na inschrijven krijg je direct en onbeperkt toegang tot de online academie waar alle lessen voor je klaar staan. Bovendien kun je deelnemen aan wekelijkse zoom-meetings en/of lid worden van een besloten Facebook groep waar je  al je vragen kunt stellen en ervaringen kunt uitwisselen  met andere puppy-eigenaren.

Krijg jij binnenkort of heb jij sinds kort een puppy in huis en wil je er alles aan doen om hem zo goed mogelijk op te voeden?

Spannend! Is het voor jou ook bijna zover? Mag je je puppy bijna ophalen? Na je zoektocht naar een geschikte hond voor jullie gezin, daarna een fokker die aan je wensen voldoet, zijn nu de pups dan eindelijk geboren en tel je af naar dat moment.

Nu wil je er uiteraard alles aan doen om je puppy een zo goed mogelijke start te geven en hem op zo’n manier op te voeden dat hij uit kan groeien tot een betrouwbaar maatje, waarmee je onbezorgd op pad kunt.

Zoveel verschillende meningen en adviezen, je wordt er alleen maar onzeker van! 

Is het je eerste puppy? Je wil hem of haar natuurlijk goed opvoeden dus ben je op zoek gegaan naar informatie, adviezen en tips over hoe je dat het beste kunt doen. Maar er is zóveel informatie te vinden en de adviezen lopen nogal uiteen, dat het je alleen maar onzeker maakt. 

Dát wil je zeker niet (nog een keer)!

Heb je al eerder een hond gehad? En had die hond bepaald gedrag waar je je aan stoorde?

Kon hij niet alleen thuis blijven bijvoorbeeld? Moest je steeds dingen voor hem regelen waardoor even een boodschap doen of een keer uit eten gaan een hele onderneming werd? Natuurlijk begrijp je dat je de tijd moet nemen om je pup te leren om alleen te blijven. En je hebt echt geen hond genomen omdat hij de hele week alleen thuis moet zitten. Maar je wil uiteindelijk niet aan huis gekluisterd zitten vanwege de hond. Bij deze pup ga je er dus zeker voor zorgen dat het alleen leren blijven goed wordt opgebouwd. Voor je hond is het ook veel fijner als hij ontspannen kan zijn als hij even alleen moet blijven. 

Of kon je eigenlijk niet met een gerust hart bezoek ontvangen? Omdat de hond maar op bleef springen en aandacht bleef vragen. (Of erger nog… hapte hij naar je bezoek?) Verder een schat van een hond maar rustig op de bank zitten en gezellig samen een gesprek voeren kòn gewoon niet. Dat arme beest eindigde dus vaak in de bijkeuken omdat het gewoon niet te doen was. Dat was niet wat je had voorgesteld van een hond en je zou deze nieuwe pup graag gewoon gezellig bij je bezoek kunnen hebben. 

 

Of misschien had je zelf niet zo’n hond maar ken je wel een hond, van vrienden of familie? 

 

Dat mensen in de buurt gaan oversteken of snel omdraaien als ze zien dat jij er met je hond aan komt lopen. 

Of stel je voor, dat hij niet alleen thuis kan zijn en hele dagen en nachten gaat blaffen en de buren gaan klagen. 

Een hond die steeds zo staat te blaffen als er kinderen langs fietsen.

Zo’n puppy ontwikkelt zich razendsnel en je bent je ervan bewust dat ze ook snel de verkeerde dingen leren. Dat wil je voorkomen. Je hebt juist een puppy gekozen om hem zo veel mogelijk naar je eigen wensen op te voeden en te voorkomen dat hij probleemgedrag ontwikkelt.

Zou het niet fijn zijn als…? 

 • Je je pup niet alleen maar kunstjes kunt leren maar ook leert hoe zo’n hondje nou precies werkt. Zodat je begrijpt waarom je bepaalde dingen doet, daar bewust keuzes in kunt maken en niet meer afhankelijk bent van het (goedbedoelde) advies van je buurvrouw of die meneer in het park die al zijn hele leven honden heeft.
 • Je een positieve en zelfverzekerde houding kunt opbouwen, zelfs nog voordat je je pup op mag halen omdat je dan al over belangrijke puppy opvoedzaken hebt geleerd.
 • Je alle informatie over de opvoeding en training van je pup steeds tot je beschikking hebt? Ook de gedetailleerde stap voor stap uitleg van belangrijke oefeningen die je je pup wil aanleren. En dat je met het hele gezin samen kunt oefenen op een moment dat het jullie en de pup het beste past.
 • Je een plek hebt, waar je al je puppyvragen kunt stellen, op ieder moment van de dag. En dat je weet dat er een deskundig en ervaren puppyinstructeur en hondengedragstherapeut beschikbaar is om je een antwoord te geven. 
 • Je niet alleen leert over de puppyperiode maar ook over wat er verandert als hij wat ouder wordt. En wat jij als baasje dan kunt doen om hem op een goede manier door die levensfases heen te begeleiden naar volwassenheid. 

Meer dan 10 jaar en honderden puppy’s ervaring

Al meer dan 10 jaar help ik baasjes bij het opvoeden en trainen van hun pup tot volwassen hond. De ervaring die ik in al deze jaren en met deze honderden pups heb opgedaan, heb ik verzameld, geoptimaliseerd en in een prachtig online  programma uitgewerkt.

Wat levert het je op?

 • Zekerheid, rust, vertrouwen en kunnen genieten van je puppy nu en je volwassen hond later.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over een onhandelbare hond. Bij de minste twijfel zijn wij er voor je met advies.
 • Meer sociale contacten. Een leuke, sociale hond zorgt voor aanspraak en nieuwe vriendschappen.
 • Je kinderen en hun vriendjes die samen met de hond lekker in de tuin kunnen spelen. Samen rennen en lol maken.
 • Het gevoel hebben dat je hond echt deel uitmaakt van je gezin. 
 • Van en met je hond kunnen genieten als je er samen op uit gaat, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over wie of wat je onderweg tegenkomt.
 • Een maatje dat er altijd voor je is, vriendschap voor het leven en een sterke band met je hond.

Na inschrijven krijg je direct en onbeperkt toegang tot de online academie waar alle lessen voor je klaar staan. Bovendien kun je deelnemen aan wekelijkse zoom-meetings en/of lid worden van een besloten Facebook groep waar je  al je vragen kunt stellen en ervaringen kunt uitwisselen  met andere puppy-eigenaren.

Een compleet programma van pup tot volwassen hond

Het programma is veel meer dan een normale, standaard puppycursus die je wekelijks in een groep volgt.

Het is eigenlijk een puppycursus, basiscursus, junior-cursus, gehoorzame hond en vervolgcursus ineen. Ook na de puppy periode houdt je toegang tot het programma. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om je pup te begeleiden vanaf het moment dat je hem op gaat halen tot het moment dat alle opvoed-puzzelstukjes op hun plek gaan vallen en je puppy volwassen aan het worden is.

Ik leer je een manier van denken aan over het gedrag van je pup die ervoor zorgt dat je hem ook kunt begeleiden in de fases die na de puppyfase komen.

Rondleiding Online Academie

Kijk maar even mee in de rondleiding door de online academie en het online programma ‘Vol Vertrouwen Je Puppy Opvoeden’.

Beter en sneller aanleren van belangrijke oefeningen

Alle oefeningen die je nodig hebt om nu je puppy (en straks je volwassen hond) in dagelijkse situaties te begeleiden en die je meer controle geven over zijn gedrag, zijn in het programma opgenomen.

Alle oefeningen zijn voorzien van een uitgebreide stap voor stap beschrijving én een instructiefilmpje. In die filmpjes wordt getoond hoe je de oefening moet uitvoeren, waar je op moet letten en worden stukken van de oefening extra uitgelicht door bijvoorbeeld gebruik te maken van vertraagde opnames.

Doordat je de instructies van de oefeningen niet alleen maar kunt nalezen maar ook kunt bekijken (en nog eens en nog eens), zul je de oefeningen veel beter kunnen aanleren.

 • Connectie oefening
 • Aandachtssignaal aanleren
 • Aanleren “kom hier”
 • Lopen aan de lijn oefeningen
 • Handsturen
 • Spelen en los
 • Niet aankomen oefening
 • Zie je dat? Kijken mag! oefening (omgaan met afleiding)
 • Zit, af en blijf aanleren
 • en nog veel meer oefeningen…

Al je opvoedvragen worden beantwoord

In meer dan 20 lessen vindt je antwoord op al je puppy-opvoedvragen zoals bijvoorbeeld:

 • Hoe leer je hem om zindelijk te worden?
 • Een bench, heb je die nou echt nodig?
 • Wanneer en hoe je je puppy kunt leren om alleen te blijven?
 • Wat is een goed dag en rust ritme voor je puppy?
 • Als je samen op pad gaat met je puppy, hoe leer je je puppy dan om netjes aan de lijn te lopen?
 • Hoe kun je op een veilige manier het loslopen oefenen met je puppy en hoe leer je hem om dan weer bij je te komen als je hem roept?
 • Hoe ga je om met de vele afleiding die je tegenkomt onderweg, andere mensen, honden, katten, waaiende blaadjes?
 • Hoe leer je je puppy om niet tegen mensen op te springen en op een nette manier met je bezoek om te gaan?
 • Hoe voorkom je dat hij alles van straat eet?
 • Hoe vaak en hoe lang mag je puppy wandelen?
 • Wat zijn leuke spelletjes om met hem te doen?
 • Hoe ga je om met ‘gremlin-gedrag’ van je puppy?
 • en nog veel meer antwoorden…

Achtergrond en verdiepingsinformatie

Verder vindt je veel achtergrondinformatie die ervoor zorgt dat je de adviezen, oefeningen én je puppy beter leert begrijpen.

 • Je wil je puppy dingen gaan leren, je wil zijn gedrag kunnen beïnvloeden. Je wil hem dingen duidelijk maken. Dat gaat veel gemakkelijker als je elkaar begrijpt. Daarom zit er ook een les in over de taal van de hond, hoe communiceren honden met elkaar en hoe kun jij met je puppy communiceren? Hoe leert je puppy en hoe kun je het beste met hem oefenen?
 • Hoe bereid je je puppy zo goed mogelijk voor op allerlei dingen en situaties die hij de rest van zijn leven nog mee gaat maken?
 • Een puppydagboek om meer inzicht in het gedrag van je pup te krijgen en er vervolgens op te kunnen sturen.
 • Kinderen en honden kunnen heel goed samengaan maar het vraagt wel wat extra aandacht en begeleiding om het tot een succes te maken voor beiden. Er wordt dan ook een les besteedt aan veilige omgang tussen kind en hond.
 • Wat is er belangrijk in de manier waarop je met je puppy omgaat? Hoe zorg je ervoor dat je puppy naar je luistert, dat hij je respecteert en dat hij zich veilig bij je voelt. Hoe bouw je een fijne relatie op met je pup? Zonder strijd en onderdrukking maar op basis van wederzijds vertrouwen.

Nu met toegang tot een extra BONUS module!

In deze bonus module vind je allerlei voorbeelden en situaties uit de praktijk die je nóg beter helpen om al het geleerde uit de andere modules toe te kunnen passen. Deze module wordt regelmatig aangevuld en vernieuwd, óók met voorbeelden van klanten.

Voordelen van een online opvoedprogramma

Z

Er is veel meer aandacht voor het opvoeden van je puppy. Bij een puppycursus op een hondenschool ligt de nadruk vaak op het aanleren van allerlei ‘kunstjes’ en oefeningen. Terwijl het vaak  allerlei dagelijkse opvoedvraagstukken zijn waar je wel wat extra hulp kunt gebruiken. En daar kun je, juist in die o zo belangrijke puppy periode zo’n groot verschil maken.

Z

Je hebt de lessen, informatie en de oefeningen altijd bij de hand. Ook na de puppyperiode als je puppy ouder wordt. Op ieder moment kun je even iets nakijken, teruglezen of een instructie van een oefening nog een keer doornemen en bekijken. 

Z

Je leert veel beter hoe je een oefening nu precies moet aanleren. De instructiefilmpjes van de oefeningen zijn heel uitgebreid en meer stap voor stap gemonteerd. Je doet het in één keer goed en zult veel sneller resultaat boeken.

Z

Je kunt oefenen op een moment dat het jou uitkomt. Je hoeft niet te wachten totdat je weer een les van de puppycursus hebt. 

Z

Het programma helpt bij de complete opvoeding, vanaf de dag dat je je puppy ophaalt totdat hij volwassen is. Omdat je een manier van denken leert en en veel extra informatie krijgt over hoe je pup zich ontwikkelt, kun je hem met het programma begeleiden tot aan volwassenheid.

Z

Je kunt in je eigen tempo de informatie en oefeningen doorlopen.

Z

Je kunt met het hele gezin de oefeningen uitvoeren.

Z

Herkenning en steun uit de Facebook groep.

Z

Je kunt je ervaringen delen met andere puppy eigenaren.

Z

Er kijkt altijd een deskundige met je mee.

Z

Samen toveren we de ‘zware’ pupppytijd om in een feestje.

Z

Leren van anderen die hun vragen stellen.

Z

Je kunt al starten met het programma vóórdat je pup er is.

Z

Oneindig vragen kunnen stellen, niet maar één uurtje in de week.

Na inschrijven krijg je direct en onbeperkt toegang tot de online academie waar alle lessen voor je klaar staan. Bovendien kun je deelnemen aan wekelijkse zoom-meetings en/of lid worden van een besloten Facebook groep waar je  al je vragen kunt stellen en ervaringen kunt uitwisselen  met andere puppy-eigenaren.

“Mijn weimaraner Loukas van ruim 4 jaar is vorige weweek vader geworden van 7 zonen en 4 dochters. Ik heb het programma zelf gisteren aangeschaft en al het en ander bekeken ondanks dat ik zelf geen pup neem. Ik werd hier zo enthousiast van. Zo leerzaam, vernieuwend en prettig om te lezen dat ik alle 11 nieuwe puppiebaasjes hierover heb verteld en aangeraden om dit programma aan te schaffen.”

Gert Nijenhuis

“Net ingeschreven. Super leerzaam al de eerste lessen!”

Martin Ouwehand

“Ik ben er erg blij mee tot nu toe. We starten met de puppy cursus als ons hondje 1 a 2 weken bij ons is, maar ik was juist op zoek naar wat extra handvaten over die eerste twee weken. (Hoe laten we onze pup zo goed mogelijk wennen bij ons thuis en voorkomen we dat we ‘verkeerde’ dingen aanleren? En hoe kun je door de bomen het bos blijven zien met alle informatie die er te vinden is over het opvoeden van je pup.)

Onze puppy komt pas over 4 weken bij ons, maar ik vind het in de voorbereiding wel lastig dat er zo veel meningen zijn en dat er niet altijd wordt uitgelegd waarom bepaalde tips worden gegeven als je online zoekt naar informatie. Ik heb de eerste module van jullie online training nu doorlopen en vind dat de achtergrond van tips/adviezen hierin heel goed uitgelegd worden. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik veel beter begrijp waarom bepaalde dingen worden geadviseerd en het daarom ook beter zelf kan toepassen.

Kortom een heel tevreden klant hier die de laatste weken aftelt tot onze puppy bij ons komt.”

Yoni Linden

Veelgestelde vragen

Online? Maar dan socialiseert mijn pup toch niet? Hij moet toch in aanraking komen met andere honden?

Jazeker! Dat is heel belangrijk. Er wordt daarom in het programma ook veel aandacht besteed aan een goede manier om je puppy te socialiseren.

Een ‘fysieke’ puppycursus kan daar zeker aan bijdragen, mits er goed gelet wordt op met welke andere honden jouw pup in aanraking komt.

Hem zomaar loslaten met een groep andere pups en ‘het ze maar laten uitzoeken’ draagt over het algemeen niet bij aan een goede socialisatie. Sterker nog, vaker is het het begin van probleemgedrag ten opzichte van andere honden.

Onderweg en in het park kom je genoeg honden tegen waar je je puppy op een goede manier mee kunt socialiseren.

Wanneer gaan die 3 maanden lidmaatschap van de Facebook groep in?

Dat bepaal je zelf. Je krijgt de link om je aan te melden bij de groep. De 3 maanden lidmaatschap starten op het moment dat je je hebt aangemeld. Je kunt het programma dus al aanschaffen (ruim) voordat je je pup gaat ophalen. Zo heb je alvast toegang tot alle lessen in de academie. Vanaf het moment dat je pup in huis is en je vragen hebt, meld je je dan aan bij de Facebookgroep. 

Ik kan me er niets bij voorstellen, hoe ziet zo’n programma er dan uit, wat kan ik verwachten?

Je kunt alvast een kijkje nemen in het programma. Verder naar boven op deze pagina vind je een rondleiding door de online academie en het puppy programma ‘vol vertrouwen je puppy opvoeden’.

Maar hoe weet ik bij een oefening dan of ik het goed doe?

Door mijn jarenlange ervaring weet ik precies wat de valkuilen zijn van iedere oefening. De uitleg van de oefeningen en het bijbehorende beeldmateriaal is hierop aangepast. En mocht je er toch niet uitkomen, dan kunnen we je op afstand helpen in de facebookgroep, per mail of andere online communicatietool.

Kan ik de online cursus ook volgen in combinatie met een ‘live’ puppycursus?

Absoluut! Ik denk dat ze elkaar kunnen versterken. In de online omgeving kun je in je eigen tempo en dat van je pup op ieder moment van de dag en de hele week informatie opzoeken, antwoord krijgen op je vragen en de oefeningen terugkijken en ermee oefenen.

Tijdens het uurtje puppycursus in de week kun je de geleerde dingen en oefeningen dan weer in een andere omgeving oefenen met je puppy.

Is er ook nog een vervolg na dit programma?

Dat is het mooie van dit programma. Dat vervolg heb je niet meer nodig!

Het is eigenlijk een puppycursus, basiscursus, junior-cursus, gehoorzame hond en vervolgcursus ineen.

Ook na de puppy periode houdt je toegang tot het programma. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om je pup te begeleiden vanaf het moment dat je hem op gaat halen tot het moment dat alle opvoed-puzzelstukjes op hun plek gaan vallen en je puppy volwassen aan het worden is.

Kan ik echt altijd mijn vragen stellen?

In de Facebook groep kun je echt altijd je vragen stellen. Je hebt de eerste 3 maanden toegang tot deze Facebook groep. Daarna krijg je een uitnodiging voor een vervolggroep. We zijn iedere dag in de groep aanwezig om vragen te beantwoorden. Heb of wil je geen Facebook of wil je op een andere manier contact? Ook per email zijn we bereikbaar en op verzoek kan er zelfs bijvoorbeeld een skype consult worden ingepland.

Wat als mijn pup nou echt afwijkend gedrag vertoont?

Als je vragen stelt over gedrag van je pup waar je je zorgen over maakt, kan ik door mijn jarenlange ervaring op afstand een betrouwbare inschatting maken of het gedrag inderdaad afwijkend is of normaal ongewenst of storend puppygedrag.

Bij dat laatste kan ik je op afstand helpen. Als ik inschat dat het gedrag afwijkend is zal ik je tijdig doorverwijzen naar een gedragstherapeut. En ook in het zoeken hiernaar kan ik je dan weer helpen.