Vol vertrouwen je puppy opvoeden

Één betrouwbare en deskundige plek waar je alles kunt vinden én waar je terecht kunt met al je vragen.  

Je krijgt de tools en het inzicht om zelf je puppy op te voeden en te trainen. Je gaat elkaar steeds beter begrijpen en leert steeds beter samenwerken.

Zo wordt je puppy een blije en gelukkige hond die ook nog eens goed luistert.

Zo wordt jij een blij en trots baasje.

Krijg jij binnenkort een puppy in huis?  

Spannend! Is het voor jou ook bijna zover? Mag je je puppy bijna ophalen? Na je zoektocht naar een geschikte hond voor jullie gezin, daarna een fokker die aan je wensen voldoet, zijn nu de pups dan eindelijk geboren en tel je af naar dat moment…

Je neemt de opvoeding van je puppy serieus en wil het graag goed doen.

Je wil je er uiteraard alles aan doen om je puppy zo op te voeden dat hij uit kan groeien tot een volwassen, stabiele hond. Je wil een betrouwbaar maatje, waarmee je onbezorgd op pad kunt. (Verheug je je al op de bos en strandwandelingen met hem als hij iets groter is?)

Maar voor het zover is moet je puppy nog zóveel leren (zindelijk worden, alleen blijven, niet bijten, niet opspringen, netjes aan de lijn lopen, komen als hij wordt geroepen, leuk omgaan met andere honden, enz, enz…), waar moet je beginnen??

Je wil je puppy in één keer goed opvoeden. 

In je zoektocht naar goede en betrouwbare informatie kom je zoveel verschillende meningen en adviezen tegen dat je niet meer weet waar je nou goed aan doet. Je wordt er alleen maar onzeker van! 

Je realiseert je maar al te goed dat de puppy-periode een hele belangrijke is en die wil je niet verpesten.

Want stel je voor…

 • Dat jouw puppy zich net zo gaat gedragen als “die hond” uit de buurt. ‘Die hond’ waar andere mensen in een boog omheen lopen.
 • Of dat je hem straks niet even alleen thuis kunt laten. Omdat hij de hele buurt bij elkaar blaft en buren over hem gaan klagen.
 • Of dat hij straks juist wél steeds alleen thuis móet blijven. Omdat hem meenemen voor hemzelf en jou een hoop stress oplevert of omdat anderen last van hem hebben.
 • Dat er in plaats van een hondenleven plezier aan hem beleven, er een hondenleven ergernis in het verschiet ligt.
 • Dat je straks een onhandelbare hond hebt die tegen iedereen op blijft springen of erger nog, mensen bijt.
 • Je moet er niet aan denken dat je je hond steeds op moet sluiten als er bezoek komt omdat hij zich niet kan gedragen.
 • Of dat je tijdens je wandeling met ogen op steeltjes loopt en continu de omgeving scant omdat je nooit zeker weet of het wel goed gaat als je een andere hond tegenkomt.
 • Stel je voor, dat je hem straks terug zou moeten brengen naar de fokker of dat je een ander baasje voor hem moet gaan zoeken omdat jij het echt niet meer ziet zitten… 🙁

Meer dan 10 jaar en honderden puppy’s ervaring

Mijn naam is Sandra van Hulten en naast dat ik zelf een aantal keer een pup heb mogen opvoeden, help ik al meer dan 10 jaar baasjes bij het opvoeden en trainen van hun pup tot die hondenvriend waar ze van dromen.  

Honderden baasjes heb ik geholpen die net als jij en ik, het zo graag goed willen doen en willen kunnen genieten van hun puppy nu en hun volwassen hond later. 

Zij waren ook onzeker en zoekende naar wat bij hen en hun puppy paste. 

Zij waren bang dat als ze te lang zouden ‘aanmodderen’ hun puppy de verkeerde dingen zou aanleren. Dingen die ze misschien later niet meer, of nog maar met heel veel moeite, zouden kunnen bijsturen. 

Naast dat het superleuk is, kan het opvoeden van een puppy, “jouw allessie” waar je je al die tijd op hebt verheugd, ook behoorlijk pittig zijn.

Regelmatig stellen kersverse puppybaasjes vragen zoals:

“Wat moeten we doen??? We worden letterlijk knettergek van haar. Ze hapt alleen nog maar en breekt de bench af als ze daarin zit.” 

“Hoe leer ik hem dat hij van de kussens van de bank afblijft? Ik heb geen energie meer om constant te corrigeren omdat hij het super leuk vindt al die negatieve aandacht. Op dit moment kan ik hem wel wurgen…HELP!”

“Ik voel me nu al, na een paar dagen, uitgeput en weet niet hoe lang ik dit nog vol ga houden…Kun jij ons helpen?”

Dit zijn allemaal vragen en worstelingen van serieuze puppy baasjes, die zich, net als jij, goed hadden voorbereid op het puppy-opvoed-avontuur!

En toch zaten ook zij met hun handen in het haar omdat hun puppy maar bleef bijten, de wandelingen een voortdurende strijd waren (omdat hun puppy óf niet wilde lopen óf alleen maar aan de lijn trok óf steeds alles in zijn bekkie stopte) of omdat zij zich zorgen maakten over hoe hun pup in het gezin mee kon gaan draaien.

Deze puppy baasjes hebben hun puppy leren begrijpen en met hem leren samenwerken.

 • Zij hebben de tools en het inzicht gekregen om zelf hun puppy op te voeden en te trainen. 
 • Ze hebben het vertrouwen dat het goed komt omdat ze hun puppy niet alleen maar kunstjes leren maar omdat ze weten wat ze aan het doen zijn en waarom. 
 • Ze hoeven zich geen zorgen te maken omdat ze nu weten hoe ze om kunnen gaan met hun puppy als hij iets doet wat niet mag. Zo kunnen ze normaal-uitprobeer-maar-wel-ongewenst puppygedrag direct bijsturen en voorkomen dat het uitgroeit tot probleemgedrag.
 • Ze kunnen altijd bij mij terecht voor vragen of als ze twijfelen.

Nu kunnen zij ontspannen samen met hun hond gaan wandelen, gerust bezoek ontvangen en hem gezellig overal mee naartoe nemen.

Wil jij ook genieten van je puppy en je geen zorgen hoeven maken, maar vertrouwen hebben dat het wel goed komt? 

Wil jij, net als die honderden puppy baasjes die ik de afgeholpen jaren heb geholpen, ook de tools en het inzicht om zelf je puppy op te voeden?

Is dit ook iets voor jou? 

 • Wil jij je pup niet alleen maar kunstjes leren maar ook leren hoe zo’n hondje nou precies werkt? Zodat je begrijpt waarom (hij en jij) bepaalde dingen doet, daar bewust keuzes in kunt maken en niet meer afhankelijk bent van het (goedbedoelde) advies van je buurvrouw of die meneer in het park die al zijn hele leven honden heeft.
 • Wil je een positieve en zelfverzekerde houding opbouwen, zelfs nog voordat je je pup op mag halen? Omdat je dan al over belangrijke puppy opvoedzaken hebt geleerd.
 • Wil je alle informatie over de opvoeding en training van je pup steeds tot je beschikking hebben? Niet eindeloos zoeken maar allemaal overzichtelijk op één plek. Ook de gedetailleerde stap voor stap uitleg van belangrijke oefeningen die je je pup wil aanleren. 
 • Wil je één betrouwbare en deskundige steun en toeverlaat, waar je al je puppyvragen kunt stellen, op ieder moment van de dag?
 • Niet alleen meer leren over de puppyperiode maar wil je ook leren over wat er verandert als hij wat ouder wordt? En wat jij als baasje dan kunt doen om hem op een goede manier door die levensfases heen te begeleiden naar volwassenheid? Zodat je puppy zich kan ontwikkelen tot dat maatje waar je zo van droomt. 

Wil jij ook zo graag…

 • Kunnen genieten van dat schattige bolletje wol?
 • Straks het gevoel hebben dat je hond echt deel uitmaakt van je gezin?
 • Dat je kinderen en hun vriendjes lekker samen met de hond in de tuin kunnen spelen? Samen rennen en lol maken zonder dat jij je zorgen hoeft te maken of steeds als een politieagent moet optreden.
 • Van en met je hond kunnen genieten als je er samen op uit gaat? Zonder dat je je zorgen hoeft te maken over wie of wat je onderweg tegenkomt.
 • Een maatje dat er altijd voor je is, vriendschap voor het leven en een sterke band met je hond?
 • Een hond waar je trots op kunt zijn, een graag geziene gast die overal welkom is en die je graag meeneemt op pad?

Schrijf je dan in voor “Vol Vertrouwen Je Puppy Opvoeden – COMPLEET”.

Inschrijven voor deze vernieuwde training kan vanaf 1 febr 2021!

Het complete pakket van €97,- bestaat uit:

 • Na inschrijving krijg je direct en onbeperkt toegang tot alle puppy-opvoedinformatie die jij en je puppy nodig hebben en je kunt lid worden van een besloten Facebook groep en/of deelnemen aan wekelijkse Q & A puppy-zoom-meetings waar je mij al je puppyvragen kunt stellen en ervaringen kunt uitwisselen met andere puppy-eigenaren (Dit is de BASIS-versie twv €82,-).
 • Je krijgt direct en onbeperkt toegang tot de training ‘Leer Samenwerken met je Hond’ (twv €79,-). Daarin vind je alle oefeningen die je je puppy wil leren zodat je hem kunt begeleiden en meer controle krijgt over zijn gedrag in dagelijkse situaties. (In de COMPLEET-versie is deze training inbegrepen.)
 • BONUS 1: Unieke roadmap “van schattig puppy naar volwassen, stabiele hond”. Je puppy moet zóveel leren maar hij kan niet alles tegelijk leren. Deze uitgestippelde route zorgt ervoor dat je de juiste dingen in de juiste volgorde en op het juiste moment doet, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je dingen over het hoofd ziet. uitgestippelde route die past bij de leeftijd van jouw pup, zodat je de juiste dingen op het juiste moment en in de juiste volgorde doet (twv €50,-).
 • BONUS 2: incl. 6 maanden lidmaatschap van de Cani-Connect-Community (twv 89,-).

Leerzaam, enthousiasmerend, toegankelijk.

Je belooft heel veel! Met veel daadkracht en overtuiging.

En je hebt het waar gemaakt!!

Ik vond het online bezig zijn echt heel fijn. Ik kon op mijn eigen tempo en wanneer ik wilde aan de slag.

Ik heb echt geen moment een “gewone, normale’’ hondencursus gemist. Wij hebben eerder een hond gehad en toen heb ik ook veel cursussen gevolgd. Ik had dus al veel commando’s leren toepassen met onze toenmalige hond.

Maar bij deze online cursus had ik alle eerder gevolgde trainingen, nu in één pakket. Geweldig, zo uitgebreid.

Ik vind dat ik nu veel meer begrijp waarom ik een handeling doe.

Ik heb geleerd te luisteren en te kijken naar mijn hond, oftewel ik leer de lichaamstaal lezen.

Ik heb als het ware een rugzakje met allerlei vakjes waarbij  ik kan zoeken, en kijken wat heeft mijn hond nu nodig, of ikzelf.

En ik heb geleerd wat het betekent om connectie te maken met je hond, en hoe je dat kunt doen. En dat het werkt.

Anita, baasje van Flip

“Super goed programma; had ik dit maar bij eerste puppy! Digitaal eigenlijk handiger dan puppy training oude stijl.

Lilian, baasje van Teddy

Vol Vertrouwen Je Puppy Opvoeden

Je kunt kiezen uit de “BASIS” versie of de “COMPLEET” versie.

i

Deskundige en betrouwbare informatie over de opvoeding van je puppy op één plek.

Alle pupppy-onderwerpen worden behandeld: rust en ritme, zindelijk maken, bijtgedrag, socialiseren, alleen leren blijven, op pad met je puppy, en nog veel meer. 

w

Je kunt altijd al je vragen stellen.

In de besloten facebook groep en/of tijdens een van de wekelijkse Q & A puppyZooms. Je hoeft je geen zorgen te maken over een onhandelbare hond. Bij de minste twijfel ben ik er voor je met advies.

Je kunt de lessen volgen op een moment dat het jou en je pup uitkomt.

Alle informatie staat voor je klaar in de online leeromgeving van Cani-Connect. Je kunt het zo vaak als je wil en op een moment dat het jou uitkomt, bekijken.

Een prachtig naslagwerk. 

Je behoudt toegang tot alle lessen zodat je ze, zo vaak als je wilt, nog een keer kunt doornemen.

(in de COMPLEET-versie)

Leer samenwerken met je hond.

Alle oefeningen die je je puppy wil leren zodat je hem kunt begeleiden en meer controle krijgt over zijn gedrag in dagelijkse situaties; aandachtsignaal, handsturen, loslopen en hierkomen, lopen aan de lijn en nog veel meer.

(in de COMPLEET-versie)

Je volgt de training vanuit huis.

In een vertrouwde omgeving waar je pup zich veilig voelt en niet teveel is afgeleid, kan hij zich beter concentreren op de oefeningen en leert hierdoor beter en sneller. Zelf haal je ook het maximale uit de lessen als je op een rustige plek de adviezen of instructies kunt bekijken.

(in de COMPLEET-versie)

Opdrachten om te oefenen met allerlei afleidingen.

Als de oefeningen thuis goed gaan, kun je stap voor stap gaan oefenen met afleiding. Zo zorg je ervoor dat je puppy straks ook op straat tijdens de wandeling en in het park of bos als hij losloopt naar je luistert. 

l

(in de COMPLEET-versie)

Feedback op je oefeningen en opdrachten

In de Facebook-groep krijg je feedback op je oefen-filmpjes. Doordat je jezelf terugziet in combinatie met de aandachtspunten en adviezen is dit heel waardevolle feedback waar je veel van kunt leren.

(in de COMPLEET-versie)

Je kunt in je eigen tempo oefenen.

Je hebt alle stappen, oefen-informatie en instructievideo’s altijd bij de hand om nog een keer door te nemen en te bekijken. 

Gaat een oefening jullie goed af, dan kun je verder met de vervolgstappen en als jullie wat meer moeite hebben met een oefening, dan neem je rustig de tijd die je nodig hebt om de oefenstapjes samen met je pup goed onder de knie te krijgen.

(Bonus 1)

Unieke roadmap “van schattig puppy naar volwassen, stabiele hond”.

Je puppy moet zoveel leren maar hij kan niet alles tegelijk leren. Met deze uitgestippelde route weet je precies wat je van week tot week met je puppy kunt doen en waar de aandachtspunten liggen. Zo doe je de juiste dingen in de juiste volgorde en op het juiste moment. 

(Bonus 2)

6 Maanden lidmaatschap Cani-Connect-Community

Toegang tot uitgebreide kennisbank over gedrag en training.

Iedere maand nieuwe online kenniswebinars en leuke en praktische oefeningen en opdrachten voor je hond.

Welke puppytraining kies jij? 

We hebben nu bijna een maand onze pup in huis. Noor is een leukerd! Maar er valt ook een heleboel te leren en ontdekken voor onze pup en voor ons.

We volgen daarom een online puppy cursus bij Cani-Connect van Sandra. Fijn om op eigen tijd alle filmpjes en uitleg te kunnen zien en volgen, aangevuld met heel praktische oefeningen. En ook nog eens wekelijks een zoom-meeting waarin je al je vragen kunt stellen en ook nog leert van andere mensen met een pup. Je kunt de online cursus aanvullen met workshops op locatie.

Echt een aanrader!

Gonny, baasje van Noor

“Een ‘fysieke’ puppy-training was voor ons niet handig en we hadden toch behoefte aan een volledige cursus.

Ik heb geleerd om zijn gedrag beter te begrijpen, bijv. dat hij moe is en we juist niet met hem moeten spelen, maar tot rust moeten brengen.

De oefeningen gaan ook goed en zijn heel duidelijk uitgelegd, ook de achtergrondinformatie is fijn. Handig dat je het nog eens terug kunt kijken.

Edine, baasje van Angus

“Mijn weimaraner Loukas van ruim 4 jaar is vorige weweek vader geworden van 7 zonen en 4 dochters. Ik heb het programma zelf gisteren aangeschaft en al het en ander bekeken ondanks dat ik zelf geen pup neem. Ik werd hier zo enthousiast van. Zo leerzaam, vernieuwend en prettig om te lezen dat ik alle 11 nieuwe puppiebaasjes hierover heb verteld en aangeraden om dit programma aan te schaffen.”

Gert Nijenhuis

Over Sandra

Mijn naam is Sandra van Hulten, ik help je graag en met veel passie, gedrevenheid, geduld en duidelijke uitleg om het beste uit je hond en jullie relatie te halen.

Bij alle lessen staat steeds het inzicht in de hond centraal. Hoe leert je hond en wat betekent goed leiderschap? Wat heeft je hond nodig om zich goed, ontspannen en veilig te voelen?

Je leert hoe je je goede gewoontes aanleert in dagelijkse situaties. Hierdoor kun je gerust met hem gaan wandelen, zonder problemen bezoek ontvangen en hem overal mee naar toe nemen. Kortom, je leert hoe je het meeste plezier aan je hond kunt beleven.

“In mijn lessen help ik jou en je hond op een gedreven en enthousiaste manier om vooral ook zoveel mogelijk plezier aan het opvoeden en trainen van je hond te beleven. Daarbij vind ik het belangrijk dat mijn adviezen en trainingsmethodes steeds passen bij zowel baas als hond.

Perfectie, enthousiasme, geduld en duidelijke uitleg zijn kernwoorden die in mijn werk de leidraad vormen.”

Duidelijk, gestructureerd, goede opbouw, persoonlijk. 

We vinden de vvjpo cursus zeer fijn en ervaren het als zeer goed, goed onderbouwd, duidelijke visie en heel veel goede adviezen. Tips waar we gelijk mee aan de slag kunnen, met de dingen waar we tegen aan lopen.

Het is heel goed opgebouwd, je krijgt goede persoonlijke aandacht en antwoord op je eigen vragen waar je op dat moment tegenaan loopt.

Manon, baasje van Billie

“Ik ben er erg blij mee tot nu toe. We starten met de puppy cursus als ons hondje 1 a 2 weken bij ons is, maar ik was juist op zoek naar wat extra handvaten over die eerste twee weken. (Hoe laten we onze pup zo goed mogelijk wennen bij ons thuis en voorkomen we dat we ‘verkeerde’ dingen aanleren? En hoe kun je door de bomen het bos blijven zien met alle informatie die er te vinden is over het opvoeden van je pup.)

Onze puppy komt pas over 4 weken bij ons, maar ik vind het in de voorbereiding wel lastig dat er zo veel meningen zijn en dat er niet altijd wordt uitgelegd waarom bepaalde tips worden gegeven als je online zoekt naar informatie. Ik heb de eerste module van jullie online training nu doorlopen en vind dat de achtergrond van tips/adviezen hierin heel goed uitgelegd worden. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik veel beter begrijp waarom bepaalde dingen worden geadviseerd en het daarom ook beter zelf kan toepassen.

Kortom een heel tevreden klant hier die de laatste weken aftelt tot onze puppy bij ons komt.”

Yoni, baasje van Dibs

Veel gestelde vragen over de training

Heb je een andere vraag? Mail me op sandra@caniconnect.nl of stuur een appje naar 06-20953847.

nummer 1

extra

Hoe gaat de training in zijn werk? Hoe volg je de lessen?

Direct na je inschrijving ontvang je persoonlijke gegevens om in te loggen in een online leeromgeving. Daar staan iedere week de lessen van die week voor je klaar. Je krijgt steeds een email als er nieuwe lessen zijn vrijgekomen. 

Lessen kunnen bestaan uit:

 • achtergrondinformatie die uitgeschreven is en/of verwerkt in een presentatie die je kunt bekijken.
 • oefeningen die uitgeschreven zijn, voorzien van uitgebreide instructievideo’s, snelle start instructies en/of podcasts.
 • opdrachten die je zelf uitvoert of die je instuurt voor feedback.

Op een moment dat het jou en je hond uitkomt volg je de les. De lessen volg je in jullie eigen tempo. Je kunt ze zo vaak als je wilt terugkijken en ook na de looptijd van je programma blijf je nog 3 jaar lang toegang houden tot de leeromgeving met alle lessen. 

Is een fysieke training niet beter voor mijn puppy?

Bij een puppycursus op een hondenschool ligt de nadruk vaak op het aanleren van allerlei ‘kunstjes’ en oefeningen. Terwijl het vaak  allerlei dagelijkse opvoedvraagstukken zijn waar je wel wat extra hulp bij kunt gebruiken. En daar kun je, juist in die o zo belangrijke puppy periode zo’n groot verschil maken.

In een groepscursus met meerdere puppy’s bij elkaar, is het moeilijk om écht goed te luisteren  naar antwoorden op je vragen en de adviezen die je dan krijgt. Je puppy is snel afgeleid en jij daardoor ook. In de wekelijkse Q & A puppyZooms die bij dit programma horen, kun je in alle rust je vragen stellen. 

Alle oefeningen die je je puppy wil aanleren, komen ook in dit programma aan bod. Je kunt ze rustig thuis met je puppy oefenen, dat is de beste plek voor je puppy om te leren. Daar voelt hij zich veilig en kan hij zich het beste concentreren. 

In een groepscursus moet je vaak lang op je beurt wachten. Zonde van je tijd en je puppy raakt alleen maar gefrustreerd, want hij moet ook zo lang wachten (en de beheersing om dat in alle rust te kunnen doen, is bij veel puppy’s gewoonweg nog niet zo heel goed ontwikkeld).

Maar mijn puppy moet toch naar een hondenschool om met andere puppy’s in aanraking komen om goed te socialiseren?

Het is inderdaad heel belangrijk om je puppy goed te socialiseren. 

Een ‘fysieke’ puppycursus heb je daar echter niet voor nodig. Lees wat ik daar eerder over schreef: ‘socialiseren van je pup doe je niet in een puppycursus’.

Je puppy zomaar loslaten met een groep andere pups en ‘het ze maar laten uitzoeken’ draagt over het algemeen niet bij aan een goede socialisatie. Sterker nog, vaker is het het begin van probleemgedrag ten opzichte van andere honden.

Onderweg en in het park kom je genoeg honden tegen waar je je puppy op een goede manier mee kunt socialiseren. In het programma vertel ik je precies hoe je dat kunt doen en waar je op moet letten. 

Wat zit er allemaal in het programma?

Alle oefeningen die je nodig hebt om nu je puppy (en straks je volwassen hond) in dagelijkse situaties te begeleiden en die je meer controle geven over zijn gedrag, zijn in het programma opgenomen.

Alle oefeningen zijn voorzien van een uitgebreide stap voor stap beschrijving, een  uitgebreide een instructievideo, een snelle start instructie video en een podcast om je oefening gemakkelijk ‘mee te kunnen nemen’.

In de instructievideo’s laat ik je precies stap voor stap zien hoe je de oefening moet uitvoeren, waar je op moet letten en worden stukken van een oefening extra uitgelicht door bijvoorbeeld gebruik te maken van vertraagde opnames.

Doordat je de instructies van de oefeningen niet alleen maar kunt nalezen maar ook kunt bekijken (en nog eens en nog eens), zul je de oefeningen veel beter kunnen aanleren.

Je kunt de informatie tot je nemen op een manier die jij prettig vindt en die bij jou past. 

Oefeningen die aan bod komen zijn:

 • Connectie oefening
 • Aandachtsignaal aanleren
 • ‘Parkeerstandje’ oefening
 • Aanleren “kom hier”
 • Lopen aan de lijn oefeningen, eerst de basisregels en later bijzonderheden
 • Handsturen
 • Spelen en los
 • Niet aankomen oefening
 • Omgaan met afleiding
 • Zit, af en blijf aanleren
 • Naar de plaats sturen
 • Restaurant training
 • Lekkers op tafel
 • Bezoek ontvangen

Al je opvoedvragen worden beantwoord

Naast bovenstaande oefeningen krijg je antwoord op al je puppy-opvoedvragen zoals bijvoorbeeld:

 • Hoe leer je hem om zindelijk te worden?
 • Een bench, heb je die nou echt nodig?
 • Wanneer en hoe je je puppy kunt leren om alleen te blijven?
 • Wat is een goed dag en rust ritme voor je puppy?
 • Als je samen op pad gaat met je puppy, hoe leer je je puppy dan om netjes aan de lijn te lopen?
 • Hoe kun je op een veilige manier het loslopen oefenen met je puppy en hoe leer je hem om dan weer bij je te komen als je hem roept?
 • Hoe ga je om met de vele afleiding die je tegenkomt onderweg, andere mensen, honden, katten, waaiende blaadjes?
 • Hoe leer je je puppy om niet tegen mensen op te springen en op een nette manier met je bezoek om te gaan?
 • Hoe voorkom je dat hij alles van straat eet?
 • Hoe vaak en hoe lang mag je puppy wandelen?
 • Wat zijn leuke spelletjes om met hem te doen?
 • Waar moet je op letten bij het kiezen van geschikt voer voor je puppy?
 • Hoe ga je om met ‘gremlin-gedrag’ van je puppy?
 • en nog veel meer antwoorden op vragen…

Achtergrond en verdiepingsinformatie

Verder vindt je veel achtergrondinformatie die ervoor zorgt dat je de adviezen, oefeningen én je puppy beter leert begrijpen.

 • Je wil je puppy dingen gaan leren, je wil zijn gedrag kunnen beïnvloeden. Je wil hem dingen duidelijk maken. Dat gaat veel gemakkelijker als je elkaar begrijpt. Daarom zit er ook een les in over de taal van de hond, hoe communiceren honden met elkaar en hoe kun jij met je puppy communiceren? Hoe leert je puppy en hoe kun je het beste met hem oefenen?
 • Hoe bereid je je puppy zo goed mogelijk voor op allerlei dingen en situaties die hij de rest van zijn leven nog mee gaat maken?
 • Een puppydagboek om meer inzicht in het gedrag van je pup te krijgen en er vervolgens op te kunnen sturen.
 • Kinderen en honden kunnen heel goed samengaan maar het vraagt wel wat extra aandacht en begeleiding om het tot een succes te maken voor beiden. Er wordt dan ook een les besteedt aan veilige omgang tussen kind en hond.
 • Wat is er belangrijk in de manier waarop je met je puppy omgaat? Hoe zorg je ervoor dat je puppy naar je luistert, dat hij je respecteert en dat hij zich veilig bij je voelt. Hoe bouw je een fijne relatie op met je pup? Zonder strijd en onderdrukking maar op basis van wederzijds vertrouwen.
Maar hoe weet ik bij een oefening dan of ik het goed doe?

Door mijn jarenlange ervaring weet ik precies wat de valkuilen zijn van een oefening. De uitleg van de oefeningen en bijbehorend beeldmateriaal is hierop aangepast. Juist deze aandachtspunten worden extra benadrukt in de instructievideo’s. Er is dan bijvoorbeeld een stukje vertraagde opname in de instructievideo opgenomen.

 En mocht je er toch niet uitkomen, dan kunnen we je op afstand helpen in de facebookgroep, per mail of andere online communicatietool.

Kan ik de training combineren met een (andere) ‘fysieke’ puppycursus?

Bij mij op locatie in IJsselstein kun je, als aanvulling op de online lessen, losse groepsworkshops voor puppy’s volgen. In deze puppyworkshops kunnen we, door de achtergrond die alle deelnemers al hebben uit de online lessen, veel gerichter oefenen met de onderwerpen waar een groepssetting voor puppy’s waarde kan toevoegen. De onderdelen zijn samen zó ontwikkeld dat ze elkaar op precies de juiste vlakken aanvullen en versterken.

Je kunt ‘Vol vertrouwen je puppy opvoeden’ ook combineren met een andere fysieke puppycursus. Je zult merken dat je met alle extra achtergrondinformatie en de voorsprong die je hebt doordat je bepaalde oefeningen in alle rust thuis al hebt kunnen oefenen, veel betere resultaten boekt in de fysieke puppycursus. Je kunt je nu tijdens deze les veel beter concentreren op je puppy.

Eventuele vragen stel je in alle rust tijdens de Q & A puppyzooms. (Ik ga er hierbij vanuit dat er enige overeenkomst is in de methode die wordt gevolgd.)

Is er ook nog een vervolg na dit programma?

Dat is het mooie van dit programma. Dat vervolg heb je niet meer nodig!

Het is eigenlijk een puppycursus, basiscursus, junior-cursus, gehoorzame hond en vervolgcursus ineen.

Ook na de puppy periode houdt je toegang tot het programma. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om je pup te begeleiden vanaf het moment dat je hem op gaat halen tot het moment dat alle opvoed-puzzelstukjes op hun plek gaan vallen en je puppy volwassen aan het worden is.

Ik ben niet zo handig met computers en online dingen, is het dan wel geschikt voor mij?

Jazeker! Het inloggen in de online leeromgeving is eenvoudig en wijst voor zich. 

Ik heb geen Facebook, kan ik dan toch deelnemen?

Ja hoor, dat is geen probleem. Alle informatie die je nodig hebt krijg je per email persoonlijk toegestuurd. De online leeromgeving waar de lessen in staan, staat helemaal los van Facebook. Daar maak ik met je email adres en een zelfgekozen wachtwoord je persoonlijke login aan. 

Je vragen kun je niet alleen in de Facebookgroep stellen maar ook in de wekelijkse Q & A puppy zoom meetings (die ook los staan van Facebook). Voor feedback op je oefeningen kun je me mailen of een appje sturen. 

Worden de oefeningen op een beloningsgerichte manier aangeleerd?

Ja! Ik leer je voordat we met de eerste oefeningen beginnen waar je op moet letten bij het gebruik van beloningen. Zo voorkomen we dat je hond er afhankelijk van wordt. Later, als je pup de oefeningen normaal is gaan vinden en je alle leerfases hebt doorlopen, vertel ik je hoe je beloningen kunt afbouwen en/of vervangen door andere dingen. 

In het programma krijg je ook uitleg over wat zogenaamde functionele beloningen zijn en hoe je die kunt gebruiken. 

Hoe lang heb ik toegang de training?

Alle lessen komen druppelsgewijs in 12 weken voor je vrij. Daarna heb je nog 3 jaar lang toegang tot alle informatie en lessen uit de training. Tijd genoeg dus om alle leeftijdsfases van je  opgroeiende pup te doorlopen en regelmatig oefeningen op te kunnen frissen of nog even wat informatie terug te lezen. 

Zijn de lessen altijd op een vaste dag en tijd?

Nee, je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je de lessen volgt. Vanaf het moment dat ze beschikbaar voor je zijn in de online leeromgeving, staan ze daar voor je klaar en kun je ze bekijken als hij jou uitkomt. 

Dit is een online training, krijg ik wel ondersteuning?

Er zijn verschillende manieren om mij te bereiken en je vragen te stellen of ondersteuning te krijgen waar je dat nodig hebt. In de Facebookgroep kun je altijd terecht. Ik ben daar iedere dag aanwezig om advies te geven. Daarnaast kun je je vragen stellen in de wekelijkse q & A zoomsessies. Hiervoor ontvang je de inloggegevens om deel te kunnen nemen en hier kun je, tot de leeftijd van ongeveer 6 maanden, al je puppyvragen stellen. Als er bijzonderheden zijn waarvoor het nodig is om individueel een afspraak te maken, dan bespreken we hoe dat het beste kan worden ingevuld (verreweg de meeste vragen kan ik via Facebook of in de Q & A’s beantwoorden). 

Hoe lang duren de lessen? Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de training?

De instructies van oefeningen zijn stap voor stap opgenomen. Zo kun je alleen de instructie bekijken die je op dat moment nodig hebt. Bij de meeste oefeningen zit een uitgebreidere instructie waarin ik je ook uitleg wat de aandachtspunten van een oefening zijn bijvoorbeeld of hoe je een oefening later kunt toepassen. Daarnaast vind je een zogenaamde snelle-start-instructie, een korte, beknopte samenvatting om later even snel terug te kijken zodat je weer verder kan. Soms duurt een instructievideo 2 minuten, soms 10 minuten als er meer over een oefening te vertellen is. 

Om resultaten te boeken moet je uiteraard aan de slag. het opvoeden en trainen van je pup kost tijd! Als je tevreden bent met een zesje, ben je daar over het algemeen minder tijd aan kwijt dan als je het helemaal netjes en goed wil doen en voor een negen gaat. De ene puppy leert nou eenmaal sneller dan de andere. Als gemiddelde richtlijn kun je uitgaan van 10 minuten per dag. En dan heb ik het over ‘technische trainingstijd’, je puppy opvoeden doe je de hele dag, dat is een continu proces :-). De trainingstijd verdeel je over 2 of 3 korte sessies per dag. Als je de goede dingen doet in de juiste volgorde en weet waar je mee bezig bent, kun je in deze trainingstijd je puppy een heleboel leren. 

Wanneer kun je starten met de training?

Direct na je inschrijving krijg je toegang tot de eerste lessen. Je kunt dus direct aan de slag. Vanaf het moment van inschrijven krijg je daarna druppelsgewijs toegang tot steeds nieuwe lessen. Maar deze blijven tot 3 jaar toegankelijk voor je. Je kunt dus gerust inschrijven vóórdat je je puppy gaat ophalen. Zo kun je alvast de eerste informatie doornemen en ben je extra goed voorbereid. Als je pup er dan eenmaal is, ga je de lessen samen met hem volgen. 

Is de online training uit te breiden met groepslessen en/of privélessen?

Natuurlijk blijven er situaties mogelijk waarin het van toegevoegde waarde is om één op één mee te kijken en advies te geven. Dat kan in één of meerdere aanvullende privélessen, waarin we dan, door de uitgebreide basis van de online lessen, heel snel en gericht ‘to the point’ kunnen komen. 

Zo’n privéles kunnen we online, aan huis, op locatie of op de hondenschool afspreken.  

Daarnaast is het mogelijk om, als aanvulling op de online lessen, gerichte groepstrainingen voor puppy’s te volgen. In deze puppyworkshops kunnen we dan, door de achtergrond die alle deelnemers al hebben uit de online lessen, veel gerichter oefenen met de onderwerpen waar een groepssetting voor puppy’s waarde kan toevoegen. 

De onderdelen zijn samen zó ontwikkeld dat ze elkaar op precies de juiste vlakken aanvullen en versterken.

Wanneer kun je beter niet meedoen?

Als je verwacht dat ik je puppy voor je op ga voeden en trainen, kun je beter niet meedoen. Je zult zelf tijd in de opvoeding en training van je puppy moeten steken. Ik sta voor je klaar met een plan, advies, een heleboel achtergrondinformatie en  zeer gedetailleerde instructies van oefeningen maar jij moet er mee aan de slag.  

Uitgebreid, duidelijk en vertrouwd.

 De online cursus was eigenlijk een soort noodoplossing voor ons om toch aan de nodige info te komen om onze pup te kunnen trainen in coronatijd. In principe ging onze voorkeur uit naar een wekelijkse praktijk training. Jouw visie op het trainen van puppy’s trok ons ook aan, werken met belonen ipv straffen bijv.

 Van tevoren waren we een beetje sceptisch, wij hadden het idee dat je juist met meerdere puppy’s bij elkaar moest trainen oa voor de socialisatie. Wat we ook fijn dachten te vinden is dat er iemand meekijkt of we de oefening wel goed doen en goed reageren op de pup. Nadat we gestart zijn met de online training kwamen we er al snel achter dat het een prettige manier van training is. Als we even niet meer wisten hoe een oefening in elkaar zat, was dit makkelijk weer terug te kijken.

De opzet van het programma is duidelijk, je hebt een goede opbouw in de oefeningen en je leert dingen waardoor je je pup beter begrijpt. Het terug kunnen kijken van de filmpjes hebben we als erg prettig ervaren. Daarnaast is het ook prettig dat je via de Zoom meeting je vragen kan stellen over problemen waar je tegenaan loopt.

Ik vind je training heel duidelijk, je geeft vertrouwen, geeft duidelijk aan dat ieder het op zijn eigen tempo kan doen en er is altijd een mogelijkheid om contact met je te krijgen via facebook, mail of Zoom.

Annette, baasje van Moos

“Net ingeschreven. Super leerzaam al de eerste lessen!”

Martin, baasje van Bobby