06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

 Wil jij je hond niet alleen maar trucjes leren maar ook begrijpen wat je aan het doen bent?

Leer om samen te werken met je hond in dagelijkse situaties.

Zodat je ontspannen met hem kunt gaan wandelen, zowel aangelijnd als los, je hond komt als je hem roept en je hem mee kunt nemen als je ergens op bezoek gaat.

Zonder correcties, intimidaties of geschreeuw maar door elkaar te leren begrijpen en als een team te leren samenwerken. 

 • Droom je ervan om samen met je hond op pad te gaan, lange wandelingen te maken, er heerlijk samen op uit te gaan?
 • Wil je hem niet alleen maar ’trucjes’ leren maar ook echt weten hoe zo’n hond nou werkt?
 • Wil jij een goed opgevoede en gehoorzame hond die overal welkom is en waar je trots op kunt zijn en die bovendien lekker in zijn vel zit?
 • Begrijp je dat een goed fundament en weten wat je aan het doen bent je gaan helpen om je hond beter en effectiever nieuwe dingen aan te leren?
 • Ben je klaar met de ‘losse flodders’ en wil je nu volgens een plan, stap voor stap aan de slag zodat je er ook écht iets aan hebt.
 • Ben je op zoek naar een manier van samenwerken met je hond waarbij je niet steeds je hond hoeft te commanderen maar waarbij hij wél weet wat er van hem verwacht wordt?
 • Wil je geen strijd (meer) met je hond maar als een team leren samenwerken?

In deze basiscursus leer je om controle te krijgen over het gedrag van je hond in jullie dagelijkse leven samen.

Zodat jij straks ook…

N

een ontspannen wandeling aan de lijn kunt maken,

N

een praatje met iemand kunt maken terwijl je hond rustig wacht,

N

je hond met een gerust hart mee kunt nemen als je ergens op bezoek gaat,

N

een heerlijke wandeling in het bos of op strand kunt maken met je hond die gezellig meeloopt en komt al je hem roept.

N

de ideale basis hebt gelegd voor alles wat je verder allemaal nog met hem wilt gaan doen.

Geen trucjes of kunstjes aanleren maar functionele lessen waar je ook echt iets aan hebt!

Al meer dan 14 jaar begeleid ik baasjes en hun honden om beter, anders of opnieuw te leren samenwerken. In de training “Leer Samenwerken Met Je Hond – de basiscursus” is al die ervaring, plus daarbij de ervaringen met mijn eigen honden, samengevoegd.

Dit is wat je NIET gaat leren: 

Q

Geen toverwoordjes, speciale hondenfluitjes of andere magische hulpmiddelen.

Q

Geen ideale lijn of speciaal tuigje of halsband dat je probleem gaat oplossen.

Q

Geen quick-fix en als je dit doet dan heb je morgen een perfect luisterende hond.

En mochten dit de dingen zijn die je zoekt? Stop met zoeken! Deze “oplossingen” geven misschien tijdelijk verlichting of lijken het ei van Columbus maar als je je hond niet begrijpt en niet weet wat je aan het doen bent en waarom, levert het op de lange termijn niets op (dan heb je steeds een ander toverwoord of weer een nieuw “ideale lijn” nodig ;-)).

Wat je WEL kunt verwachten:

Z

Je krijgt inzicht in je hond en 'hoe hij werkt'.

Z

Je leert "het systeem erachter" zodat je het gedrag van je hond steeds beter gaat begrijpen én beter kunt begeleiden.

Z

Voordat we starten met een eerste oefening leer ik je eerst HOE je moet gaan oefenen. Waar moet je op letten en wat moet je weten zodat je geen kaartenhuis bouwt maar een oersterke vesting.

Z

De oefeningen passen als een puzzel in elkaar. Ze vullen elkaar aan en vormen samen een logisch en sterk geheel.

Z

De lessen worden gegeven op de hondenschool in IJsselstein én locaties in de regio. Zo oefenen we niet alleen in een ideale cursus-setting maar ook direct in de (vaak veel uitdagendere) dagelijkse praktijk.

Z

Naast de fysieke lessen krijg je toegang tot de online leeromgeving waar je stappenplannen van oefeningen kunt downloaden, tussendoor al je vragen kunt stellen én zelfs instructievideo's van oefeningen uit de lessen kunt bekijken.

Geen “trucjes” leren maar écht naar je hond leren kijken

Met je hond leren samenwerken op een manier waar jullie allebei plezier aan beleven, is niet alleen maar een kwestie van “je hond even een paar oefeningen” aanleren.

Het gaat erom dat je leert om met elkaar te communiceren, dat je elkaar leert begrijpen. Dat je leert zien wat je wanneer al wél en wat je (nu nog) niet kunt vragen aan je hond bijvoorbeeld.

Dat je leert HOE je een oefening opbouwt en hoe je bijvoorbeeld beloningen kunt gebruiken zonder dat je de hele dag je hond met snoepjes moet lokken.

En waar kun je in de “niet-oefen-tijd”, in de “dagelijkse-kleine-dingen-omgang” met je hond op letten om een zo goed mogelijk baasje te zijn voor je hond. 

Zo geef je je hond wat hij nodig heeft om zich goed, ontspannen en veilig te voelen én bouw je aan de beste band met je hond. 

Wat komt in de lessen aan bod?

In de lessen focussen we daarom niet op oefeningen zoals “zit” en “pootje geven” maar leer je wat je hond écht nodig heeft. 

We gaan uitgebreid aan de slag met oefeningen die ervoor zorgen dat je meer controle krijgt over het gedrag van je hond en je hem beter kunt begeleiden in allerlei dagelijkse situaties. Zodat je meer leuke dingen met hem kunt doen en hem stap voor stap meer vrijheid kunt geven. 

Deze zogenaamde “life-skills” of “basisvaardigheden” zorgen er onder andere voor:

 • Dat je samen met je hond ontspannen kunt gaan wandelen (omdat je hond niet meer trekt aan de lijn en je hem los kunt laten lopen omdat je weet dat hij komt als je hem roept). 
 • Met behulp van deze oefeningen kun je rustig een praatje maken met iemand onderweg of je hond meenemen op bezoek of naar een restaurant omdat je hond heeft geleerd op dit soort momenten “gewoon” rustig te wachten.
 • Je leert je hond om niet zomaar op andere mensen en dieren af te stormen maar, na toestemming, andere mensen en/of honden op een rustige manier te begroeten.

We oefenen dit soort dingen ook met behulp van de andere honden en hun baasjes in allerlei leuke en leerzame praktijk-oefen-afleiding-situaties.

Daarnaast kun je tijdens de lessen natuurlijk al je vragen stellen en kijk ik met je mee.

Extra achtergrondinformatie en stappenplannen van de lessen

Naast alle oefeningen en adviezen die je in deze cursus zult krijgen, krijg je ook toegang tot de online leeromgeving van Cani-Connect.

Daar vind je niet alleen de actuele roosters maar kun je ook allerlei achtergrondinformatie over het gedrag van je hond lezen (over hoe hij leert, leiderschap, het gebruik van beloningen, de taal van de hond en nog véél meer).

Ook kun je stappenplannen van oefeningen downloaden, instructievideo’s van oefeningen bekijken én tussendoor al je vragen stellen en ervaringen uitwisselen in de besloten online community.

Een waardevol naslagwerk voorafgaand, tijdens én na afloop van de lessen.

Praktische informatie  

 • De basiscursus bestaat uit 6 lessen op 6 aaneengesloten weken (vakanties uitgezonderd)
 • Er zijn lessen op vrijdagochtend om 11:00u en op zondagochtend om 10:30u. Na je aanmelding kun je je voorkeursdag opgeven. 
 • De groepslessen worden gegeven op de hondenschool in IJsselstein (Ut) en soms ook op locaties in de regio (we gaan dan oefenen in een winkel, woonwijk of park bijvoorbeeld). Op de hondenschool hebben we de beschikking over een omheind buitenterrein waar bv veilig het loslopen en hierkomen geoefend kan worden én een binnenruimte waar de lessen gegeven kunnen worden (als het bv heel koud of nat is). 
 • De groepslessen zijn instroomlessen wat inhoudt dat je iedere week kunt starten
 • Er kunnen maximaal 6 honden meedoen per groep. 
 • De lessen zijn geschikt voor honden vanaf 4 maanden oud. Heb je een puppy die jonger is, klik dan hier en meld je aan voor de puppycursus.
 • Naast de fysieke lessen krijg je toegang tot de online leeromgeving waar je nog meer kunt lezen, leren en bekijken over het gedrag en het trainen van je hond.
 • De prijs van de basiscursus is €147,-

Beschikbaarheid groepslessen, wanneer kun je starten?  

De groepslessen zijn instroomlessen wat inhoudt dat er geen vaste start en eind data zijn maar dat je iedere week kunt starten (mits er plek is). 

Hieronder vind je een overzicht vanaf wanneer je in kunt stromen bij de puppylessen. In het overzicht staat de eerst beschikbare instroomdag vermeld. Later starten kan ook. Na je aanmelding kun je de gewenste lesdag en startdatum doorgeven. 

Op de vrijdagochtend om 11:00u: vanaf direct.

Op de zondagochtend om 10:30u: vanaf 18 juni

Meld je nu aan voor de basiscursus. Klik op de groene knop!

Deze training is heel geschikt voor jou en je hond als…

Je op zoek bent naar een zeer complete hondentraining waarbij je leert samenwerken met je hond en waar je ook echt iets aan hebt in het dagelijks leven samen met je hond.

Én ook als…

 • Je pup al iets ouder is (vanaf ongeveer 4 maanden) en de ‘puppy-onderwerpen’ gaan goed. Nu wil je graag aan de slag met je pup voor meer controle-oefeningen en om hem de basisdingen op een goede manier aan te leren. 

Alle ‘puppy-onderwerpen’ zoals het zindelijk maken, bijtgedrag, socialiseren en alleen leren blijven gaan goed, daar heb je geen vragen meer over.

Maar nu sta je te popelen om lekker met je pup aan het werk te gaan. Je wil “gewoon” een goed opgevoede en goed luisterende hond. Hij hoeft geen pootje te kunnen geven of allerlei andere kunstjes te leren maar je wil wel dat hij zich gedraagt in de dagelijkse situaties. ‘Gewoon’ niet aan de lijn trekken en komen als hij wordt geroepen, dat soort dingen.

Je wil juist nu hij nog zo jong is optimaal profiteren van zijn leergierigheid en voorkomen dat je hem dingen op de verkeerde manier aanleert.

Je realiseert je heel goed dat nu het moment is om je snel opgroeiende puppy goede gewoontes aan te leren. Dat wil je doen zodat je van hem kunt blijven genieten.

Nu is het moment om probleemgedrag te voorkomen.

In deze training ‘Leer samenwerken met je hond’ leer je controle te krijgen over het gedrag van je hond in allerlei dagelijkse situaties zonder dat je daarvoor steeds commando’s hoeft uit te delen. Je hond leert zélf om de juiste keuzes te maken. En dat maakt het samenleven met hem nóg leuker :-).

 • Je op zoek bent naar een geschikte training voor je puber-hond.

Heeft jouw hond trossen bananen in zijn oren? Luistert hij niet (meer) als je met hem buiten bent? Is hij je totaal vergeten als hij met andere honden speelt? Trekt hij aan de lijn? Is hij moeilijk te bereiken, kun je maar geen aandacht ven hem krijgen? Wil hij overal naartoe en is hij afgeleid door alles dat hij ruikt, ziet of hoort?

Leuk hé?! Die puberteit? 😉

Het ging zo goed met je puppy en in een paar weken, of zelfs nog sneller, lijkt hij alles te zijn vergeten dat je hem hebt aangeleerd.

Je wordt er onzeker van en weet niet meer waar je nu goed aan doet. Hij kon het toch? Waarom lukt nu ineens niets meer? Waarom luistert je hond niet? Het is frustrerend om met hem op pad te gaan, je wordt er soms een beetje moedeloos van.  Hij wordt steeds groter en sterker en alles dat je hem hebt geleerd, lijkt voor niets te zijn geweest. Hoe gaat dit weer goed komen?

In de puberteit is het belangrijker dan ooit om de juiste dingen in de juiste volgorde te doen. Deze training ‘Leer samenwerken met je hond’ geeft je houvast daarin. Stap voor stap krijg je dan het “samen-gevoel” weer terug en controle over je hond en zijn gedrag.

 • Je een hond uit het buitenland of uit een asiel hebt geadopteerd. 

Dan zullen jullie samen een hele nieuwe start moeten maken. Je moet elkaar leren kennen en naar elkaar leren luisteren.

De training ‘Leer samenwerken met je hond’ helpt je om je hond te leren begrijpen en het helpt je hond om jou te leren begrijpen.

Wacht niet totdat er vragen gaan komen of je hond ongewenst gedrag laat zien! Maak direct een goede start door met je hond te leren samenwerken.

 • Als je nog ergens puntjes op de i wilt zetten van een oefening, bepaalde dingen wél goed gaan als het rustig is maar nog niet met afleiding erbij en op drukkere plekken bijvoorbeeld 

Klik op de groene knop hieronder en meld je aan:  

Na je aanmelding kun je je gewenste lesdag en startdatum doorgeven.

Meer dan 13 jaar en honderden honden ervaring in één training bij elkaar 🙂

Al meer dan 13 jaar help ik hondenliefhebbers bij het opvoeden en trainen van hun pup tot volwassen hond. Al die jaren heb ik mijn trainingen verder geoptimaliseerd. De oefeningen zijn door vele hondenliefhebbers uitvoerig getest, ook op praktisch nut en bruikbaarheid in het dagelijkse leven. 

Wat leren jij en je hond in deze training?

 • We besteden niet alleen aandacht aan de oefening zelf maar je krijgt ook veel uitleg over het ‘hoe en waarom’.
 • Je leert bewust communiceren met je hond. Hoe zorg je ervoor je dat je hond begrijpt wat je bedoelt?
 • Je hond belonen. Wat kun je als beloning voor je hond gebruiken en hoe beloon je de hond zodat hij niet alleen maar achter de koekjes aan leert lopen?
 • Leren in connectie blijven met elkaar. Hoe leer je de hond om steeds aandacht (niet aandacht in de zin van steeds oogcontact maar aandacht in de zin van rekening houden met elkaar, je bewust zijn van de ander) voor je te hebben?
 • Lopen aan de lijn zonder trekken. Hoe ga je samen met je hond op pad om de wandeling voor beiden zo aangenaam mogelijk te maken?
 • Leren rustig zijn en omgaan met allerlei dagelijkse afleidingen. Hoe leer je je hond om rustig te wachten als je een praatje maakt met iemand terwijl er om hem heen van alles gebeurt?
 • Wachten op toestemming. Hoe leer je je hond om niet zomaar naar iedere hond te lopen?
 • Onvoorwaardelijk aandacht kunnen vragen van je hond, zodat wát hij ook aan het doen is of wat hem ook afleidt, als je hem roept, hiij onmiddellijk naar je kijkt. 
 • Je leert om je hond te sturen; naar zijn plaats, een kant van de weg of het fietspad of als je iemand wil passeren of om je hond naar je toe te laten komen. 

Twijfel je nog of heb je vragen? 

Bal, mail of app me.

Ook als je een keer een les wil komen kijken! Je bent van harte welkom.

Stuur een mailtje naar sandra@caniconnect.nl of bel of app naar 06-20953847. 

Over Sandra

Mijn naam is Sandra van Hulten, ik help je graag en met veel passie, gedrevenheid, geduld en duidelijke uitleg om het beste uit je hond en jullie relatie te halen.

Bij alle lessen staat steeds het inzicht in de hond centraal. Hoe leert je hond en wat betekent goed leiderschap? Wat heeft je hond nodig om zich goed, ontspannen en veilig te voelen?

Je leert hoe je je goede gewoontes aanleert in dagelijkse situaties. Hierdoor kun je gerust met hem gaan wandelen, zonder problemen bezoek ontvangen en hem overal mee naar toe nemen. Kortom, je leert hoe je het meeste plezier aan je hond kunt beleven.

“In mijn lessen help ik jou en je hond op een gedreven en enthousiaste manier om vooral ook zoveel mogelijk plezier aan het opvoeden en trainen van je hond te beleven.

Perfectie, enthousiasme, geduld en duidelijke uitleg zijn kernwoorden die in mijn werk de leidraad vormen.”

Komen de lestijden je niet uit of wil je thuis helemaal in je eigen tempo met je hond aan de slag? Er is ook een volledig online programma voor honden vanaf 4 maanden. Klik hier voor alle informatie.