Leer samenwerken met je hond – training voor hond en baas

 Wil jij je hond niet alleen maar trucjes leren maar ook begrijpen wat je aan het doen bent?

Leer om samen te werken met je hond in dagelijkse situaties.

Zodat je ontspannen met hem kunt gaan wandelen, zowel aangelijnd als los, je hond komt als je hem roept en je hem mee kunt nemen als je ergens op bezoek gaat.

Zonder correcties, intimidaties of geschreeuw maar door elkaar te leren begrijpen en als een team te leren samenwerken. 

 • Droom je ervan om samen met je hond op pad te gaan, lange wandelingen te maken, er heerlijk samen op uit te gaan?
 • Wil je hem niet alleen maar ‘trucjes’ leren maar ook echt weten hoe zo’n hond nou werkt?
 • Wil jij een goed opgevoede en gehoorzame hond die overal welkom is en waar je trots op kunt zijn?
 • Begrijp je dat een goed fundament en weten wat je aan het doen bent je gaan helpen om je hond beter en effectiever nieuwe dingen aan te leren?
 • Ben je klaar met de ‘losse flodders’ en wil je nu volgens een plan, stap voor stap aan de slag zodat je er ook écht iets aan hebt.
 • Heb je geen zin of tijd om wekelijks naar een hondenschool te gaan maar vind je het wél fijn om deskundige begeleiding te krijgen en een plek te hebben om je vragen te stellen?
 • Of ga je wekelijks naar een hondenschool maar vind je het toch lastig om de oefeningen daar te vertalen naar de dagelijkse praktijk? Doet je hond het op de hondenschool juist héél goed maar blijft je dagelijkse wandeling aan de lijn een strijd? 
 • Ben je op zoek naar een manier van samenwerken met je hond waarbij je niet steeds je hond hoeft te commanderen maar waarbij hij wél weet wat er van hem verwacht wordt?
 • Wil je geen strijd (meer) met je hond maar als een team leren samenwerken?

In deze training leer je om controle te krijgen over het gedrag van je hond in jullie dagelijkse leven samen.

Zodat jij straks ook…

N

een ontspannen wandeling aan de lijn kunt maken,

N

een praatje met iemand kunt maken terwijl je hond rustig wacht,

N

je hond met een gerust hart mee kunt nemen als je ergens op bezoek gaat,

N

een heerlijke wandeling in het bos of op strand kunt maken met je hond die gezellig meeloopt en komt al je hem roept.

N

de ideale basis hebt gelegd voor alles wat je verder allemaal nog met hem wilt gaan doen.

Geen trucjes of kunstjes aanleren maar functionele lessen waar je ook echt iets aan hebt!

Al meer dan 13 jaar begeleid ik baasjes en hun honden om beter, anders of opnieuw te leren samenwerken. In de training “Leer Samenwerken Met Je Hond” is al die ervaring, plus daarbij de ervaringen met mijn eigen honden, samengevoegd.

Dit is wat je niet gaat leren: 

Q

Geen toverwoordjes, speciale hondenfluitjes of andere magische hulpmiddelen.

Q

Geen ideale lijn of speciaal tuigje of halsband dat je probleem gaat oplossen.

Q

Geen quick-fix en als je dit doet dan heb je morgen een perfect luisterende hond.

En mochten dit de dingen zijn die je zoekt? Stop met zoeken! Deze “oplossingen” geven misschien tijdelijk verlichting of lijken het ei van Columbus maar als je je hond niet begrijpt en niet weet wat je aan het doen bent en waarom, levert het op de lange termijn niets op.

Wat je wel kunt verwachten:

Z

Je krijgt inzicht in je hond en 'hoe hij werkt'.

Z

Je leert "het systeem erachter" zodat je het gedrag van je hond steeds beter gaat begrijpen én beter kunt begeleiden.

Z

Voordat we starten met een eerste oefening leer ik je eerst HOE je moet gaan oefenen. Waar moet je op letten en wat moet je weten zodat je geen kaartenhuis bouwt maar een oersterke vesting.

Z

Geen korte cursus met een aantal losse oefeningen maar een uitgestippelde route waarin de oefeningen als een puzzel in elkaar passen. Ze vullen elkaar aan en vormen samen een logisch en sterk geheel.

Z

Je volgt de training helemaal in je eigen tempo en dat van je hond.

Z

Unieke combinatie van online lessen en maandelijkse groepslessen.

Geen korte cursus maar een traject van 10 maanden waarin de lessen uit de online training en de speciaal ontwikkelde groepslessen elkaar aanvullen en versterken

Met je hond leren samenwerken op een manier waar jullie allebei plezier aan beleven, is niet een kwestie van “je hond even een paar oefeningen” aanleren.

Het gaat erom dat je leert om met elkaar te communiceren, dat je elkaar leert begrijpen. Dat je leert zien wat je wanneer al wél en wat je (nu nog) niet kunt vragen aan je hond bijvoorbeeld.

Dat je leert HOE je een oefening opbouwt en hoe je bijvoorbeeld beloningen kunt gebruiken zonder dat je de hele dag je hond met snoepjes moet lokken.

En waar kun je in de “niet-oefen-tijd”, in de “dagelijkse-kleine-dingen-omgang” met je hond op letten om een zo goed mogelijk baasje te zijn voor je hond. 

Zo geef je je hond wat hij nodig heeft om zich goed, ontspannen en veilig te voelen én bouw je aan de beste band met je hond. 

Het beste uit 2 werelden 🙂

Profiteer van de voordelen van een uitgebreid online programma in combinatie met groepslessen.

Start thuis in een rustige omgeving met oefenen en leren. Hier leren jij en je hond het snelste. Door de duidelijke instructievideo’s en stappenplannen in de online lessen kun je alle basis-instructies thuis volgen, op momenten dat het jou en je hond uitkomt. 

Zo kunnen we in de speciaal ontwikkelde aanvullende groepslessen héél snel en gericht aan de slag.

Tijdens de groepslessen kun je je vragen stellen, kijk ik met je mee én leer je samen met en van andere baasjes en hun honden.

De online lessen en de groepslessen volg je parallel. Ook tussen de groepslessen door heb je toegang tot alle instructies en lessen in de online leeromgeving en oefenen jij met je hond natuurlijk gewoon lekker verder. 

Zo kunnen we in de groepsles daarna dan weer héél snel en gericht aan de slag en leren jij en je hond nog véél meer!

Geen kortdurende cursus maar langlopende begeleiding, voor het beste resultaat. 

Dit unieke combinatie pakket bestaat uit:  

 • Een compleet online programma waarin je stap voor stap leert om je hond en zijn gedrag steeds beter te begrijpen en met hem leert samenwerken. Je houdt levenslang toegang tot alle lessen uit dit programma. 
 • Met behulp van de uitgebreide instructievideo’s en stappenplannen uit de online lessen kun je deze thuis en in je eigen omgeving helemaal zelf volgen.
 • Nadat je thuis een aantal weken hebt geoefend kun je instromen bij de leer samenwerken groepslessen. 
 • In de 9 maandelijkse leer-samenwerken groepslessen leer je hoe jij als baasje je hond kunt begeleiden en met hem kunt oefenen in allerlei  dagelijkse situaties waar je met je hond in terecht kunt komen. 
 • In de groepslessen is er onder andere veel aandacht voor het ontspannen lopen aan de lijn, hoe oefen je dat tijdens je dagelijkse wandelingen en hoe ga je om met uitdagende situaties?
 • We gebruiken de andere honden en hun baasjes om groepsoefeningen te doen zodat je in een gecontroleerde setting kunt oefenen.
 • We oefenen bijvoorbeeld met het passeren van andere honden en andere sterke afleidingen voor jouw hond.
 • Ook wordt er veel geoefend met leren hierkomen als je hond geroepen wordt. Ook bij deze oefeningen gebruiken we de andere honden en baasjes om van en en samen mee te leren.
 • Rustig een praatje maken met iemand onderweg.
 • Beleefd andere mensen begroeten
 • Samen een terrasje pakken met je hond? of naar een restaurant? bezoek ontvangen? Ook dit soort situaties gaan we mee aan de slag. 
 • De “serieuze” onderwerpen worden afgewisseld met spel en fun-onderdelen
 • Je leert je hond nog beter lezen en leert om te zien wat je wanneer wél en wat (nog) niet kunt oefenen.
 • Hoe bouw je een oefening op en hoe oefen je iets tijdens de dagelijkse wandeling op straat of in het park?
 • Welke oefeningen pas je wanneer toe voor jouw hond?
 • Omdat je voorafgaand en tussen de lessen door thuis al heel veel leert en oefent (met behulp van de uitgebreide online instructies), kunnen we de tijd in de groepslessen optimaal benutten voor datgene waar honden (en hun baasjes) van en met elkaar kunnen leren in een groepssetting.
 • Deze groepslessen zijn niet te vergelijken met een “normale basis of gehoorzaamheidscursus” om ze echt anders ontwikkeld zijn. De lessen zijn echt een aanvulling op het online programma.  

Praktische informatie over de groepslessen:  

 • De groepslessen worden gegeven op de hondenschool in IJsselstein (Ut) en ook op locaties in de regio (we gaan dan oefenen in een woonwijk, winkel of park bijvoorbeeld). Op de hondenschool hebben we de beschikking over een omheind buitenterrein waar bv veilig het loslopen en hierkomen geoefend kan worden én een binnenruimte waar de lessen gegeven kunnen worden. 
 • Er zijn totaal 9 aanvullende groepslessen. Iedere maand volg je er één.  
 • De lessen volg je maandelijks op steeds de 1e, 2e, 3e of 4e zelfde dag van de maand.
 • Bij je aanmelding geef je aan vanaf wanneer je wilt starten en op welke dag je de lessen wilt volgen.
 • De groepslessen volg je parallel aan de online lessen en je kunt starten met de eerste groepsles 4 – 6 weken na je aanmelding (ervan uitgaande dat je dan ook start met de online lessen). 
 • De leer samenwerken groepslessen zijn op vrijdag om 11:00u resp. zondag om 10:30u.
 • De lessen zijn instroomlessen. Er zijn geen vaste start en eind data. Je kunt starten als het jou uitkomt en er plek is.  
 • Het niveau van de oefeningen wordt steeds aangepast aan de deelnemers. 
 • Er kunnen maximaal 6 honden meedoen per groep, zodat er genoeg persoonlijke aandacht voor jou en je hond is. 
 • De prijs van dit complete lessenpakket (levenslang en onbeperkt toegang tot online programma + 9 aanvullende groepslessen) = €257,-

Beschikbaarheid groepslessen:  

Starten met de online lessen kan direct na je aanmelding. Hieronder vind je een overzicht vanaf wanneer je in kunt stromen bij de groepslessen. In de tabel staat de eerst beschikbare instroomdag vermeld. Later starten kan ook. Je haalt het meeste uit deze combinatie online – groepslessen als je eerst een paar weken aan de slag gaat met de online lessen.

Startadvies met de groepslessen: 4-6 weken na de start van de online lessen. 

Op welke dagen en tijden zijn de groepslessen?Je kunt instromen in deze groep vanaf:
3e Vrijdag vd maand groep om 11:00u15 juli (daarna op 19 aug, 16 sept, 21 okt, enz)
3e Zondag vd maand groep om 10:30u26 juni (daarna op 17 juli, 21 aug, 18 sept, enz)
De hierboven genoemde data zijn VANAF data. Later starten kan ook.
Door feestdagen en vakanties schuiven de weken soms iets op.

Wat “leer samenwerken met je hond” uniek maakt:

$

Geen kortdurende cursus maar een uitgestippelde route waarin je stap voor stap precies die achtergrondinformatie en/of oefeningen krijgt die je op dat moment nodig hebt.

De online en groepslessen passen als een puzzel in elkaar. Ze vullen elkaar aan en vormen samen een logisch en sterk geheel.

$

Je leert om je hond écht te begrijpen zodat het leren samenwerken gemakkelijker, logischer én leuker wordt. .

Je leert ook “wat erachter zit” en “hoe je hond werkt”. Door de achtergrondinformatie over de “hoe” en “waarom” kun je de oefeningen veel beter toepassen op jouw hond en jouw situatie. 

$

Je kunt direct starten in de handige online leeromgeving waar je thuis (of waar je maar wilt), op een moment dat het jou uitkomt en in je eigen tempo (en dat van je hond) de lessen kunt volgen.

Levenslang en onbeperkt toegang tot zéér waardevolle achtergrondinformatie en uitgebreide instructies van alle oefeningen. Bovendien kun je instructies zo vaak als je wilt terugkijken, heel handig al je het even niet meer precies weet. 

$

Stel je vragen, ik kijk met je mee en leer van en met andere baasjes in de groepslessen.

De groepslessen zijn zó ontwikkeld dat ze precies aansluiten bij de online lessen. Zo wordt de tijd in de groepslessen optimaal benut, hoef je niet lang te wachten en kun je direct en heel gericht met je hond in de groepssetting aan de slag. 

In de 9 groepslessen leer je bv nog beter samenwerken in allerlei leuke aandacht-en afleidingsoefeningen en er is tijd voor begeleide speel / interactie momenten tussen de honden onderling waarbij jij als baasje leert kijken naar je hond, zijn lichaamstaal en wat hij van jou nodig heeft. Je leert je hond begeleiden in allerlei dagelijkse situaties en oefeningen uit de online lessen nóg beter toepassen. 

Je krijgt direct toegang tot alle lessen in de compleet vernieuwde online leeromgeving en na een aantal weken start je met de maandelijkse groepslessen waarin je vragen kunt stellen, ik met je meekijk en je nóg veel meer leert. 

Dit leer je in het online programma “Leer samenwerken met je hond”:

Een uitgestippelde route waarin je stap voor stap leert om je hond te begrijpen en met hem samen te werken.

Ik neem je mee op een uitgestippelde route en leer je stap voor stap:

1. Je hond en zijn gedrag steeds beter begrijpen

Je krijgt lessen met achtergrondinformatie en theorie om je hond steeds beter te leren begrijpen.

Samenleven en samenwerken begint met elkaar leren begrijpen.

In deze module vind je onder andere de volgende lessen:

> Waarom doet je hond wat hij doet (of juist nog niet ;-))? Leer welke factoren samen het gedrag van je hond bepalen.

> Hoe communiceert je hond? Leer over de taal van de hond en waar je op moet letten. 

> Hoe leer je je hond nieuwe vaardigheden en oefeningen aan? Als je begrijpt wat erachter zit, kun je oefeningen veel beter gaan toepassen. Dan worden ze écht nuttig in plaats van dat het “kunstjes” blijven. 

> Wat is goed leiderschap voor je hond? Leer hoe je een goed baasje kunt zijn zonder je als een dictator te hoeven gedragen. 

2. Je hond trainen / met je hond leren samenwerken

Je leert hoe je zelf je hond nieuwe oefeningen en vaardigheden aanleert. Gedurende 10 maanden komen alle oefeningen aan bod die je nodig hebt om meer controle te krijgen over het gedrag van je hond en hem te begeleiden in dagelijkse situaties. 

Voorbereidende oefeningen die je leren waar je op moet letten als je je hond nieuwe dingen wil aanleren. Denk hierbij aan oefeningen over het gebruik en de timing van je stem, hoe je beloningen kunt gebruiken op zo’n manier dat je ze ook weer af kunt bouwen en hoe je ervoor zorgt dat oefeningen niet alleen maar in je rustige woonkamer goed gaan maar uiteindelijk ook op drukkere plekken mét afleiding. 

Basis oefeningen zoals het aanleren van een onvoorwaardelijk aandachtsignaal, rustig leren wachten, contact houden (ook ongevraagd) en wat de basisregels zijn voor een ontspannen wandeling aan de lijn.

Gevorderden oefeningen waarin je leert hoe je de basisoefeningen optimaal kunt toepassen en gebruiken, hoe je omgaat met afleiding, hoe je je hond leert om niet zomaar iets te doen maar te wachten op toestemming en bijvoorbeeld ook meer verschillende oefeningen voor het lopen aan de lijn. 

Niet allemaal tegelijk maar stap voor stap gaan we er samen mee aan de slag. 

Alle lessen staan voor je klaar in de online leeromgeving. De lessen zijn uitgeschreven en aangevuld met instructievideo’s.

Je krijgt geen losse oefeningen maar ik leer je om echt naar je hond te kijken, hem te gaan begrijpen en met hem samen te werken.

Je krijgt levenslang toegang tot al deze informatie en toekomstige updates. Ook na afloop van het traject behoudt je dus toegang tot alle lessen. 

Dit leer je in de aanvullende groepslessen:

In de 9 Maandelijkse leer-samenwerken groepslessen leer je vàn en mèt andere honden en hun baasjes.

 In de lessen is er onder andere veel aandacht voor het ontspannen lopen aan de lijn, hoe oefen je dat tijdens je dagelijkse wandelingen en hoe ga je om met uitdagende situaties?

We gebruiken de andere honden en hun baasjes om groepsoefeningen te doen zodat je in een gecontroleerde setting bepaalde dingen kunt oefenen.

We oefenen bijvoorbeeld met het passeren van andere honden en andere sterke afleidingen voor jouw hond.

Ook wordt er veel geoefend met leren hierkomen als je hond geroepen wordt. Ook bij deze oefeningen gebruiken we de andere honden en baasjes om van en en samen mee te leren.

Rustig een praatje maken met iemand onderweg.

Beleefd andere mensen begroeten. 

Samen een terrasje pakken met je hond? of naar een restaurant? bezoek ontvangen? Ook dit soort situaties gaan we mee aan de slag. 

De “serieuze” onderwerpen worden afgewisseld met spel en fun-onderdelen. 

Je leert je hond nog beter lezen en leert om te zien wat je wanneer wél en wat (nog) niet kunt oefenen.

Hoe bouw je een oefening op en hoe oefen je iets tijdens de dagelijkse wandeling op straat of in het park?

Welke oefeningen pas je wanneer toe voor jouw hond?

Omdat je voorafgaand en tussen de lessen door thuis al heel veel leert en oefent (met behulp van de uitgebreide online instructies), kunnen we de tijd in de groepslessen optimaal benutten voor datgene waar honden (en hun baasjes) van en met elkaar kunnen leren in een groepssetting.

Deze groepslessen zijn niet te vergelijken met een “normale basis of gehoorzaamheidscursus” om ze echt anders ontwikkeld zijn. De lessen zijn echt een aanvulling op het online programma.  

Beschikbaarheid groepslessen:  

Starten met de online lessen kan direct na je aanmelding. Hieronder vind je een overzicht vanaf wanneer je in kunt stromen bij de groepslessen. In de tabel staat de eerst beschikbare instroomdag vermeld. Later starten kan ook. Je haalt het meeste uit deze combinatie online – groepslessen als je eerst een paar weken aan de slag gaat met de online lessen.

Startadvies met de groepslessen: 4-6 weken na de start van de online lessen. 

Op welke dagen en tijden zijn de groepslessen?Je kunt instromen in deze groep vanaf:
3e Vrijdag vd maand groep om 11:00u15 juli (daarna op 19 aug, 16 sept, 21 okt, enz)
3e Zondag vd maand groep om 10:30u26 juni (daarna op 17 juli, 21 aug, 18 sept, enz)
De hierboven genoemde data zijn VANAF data. Later starten kan ook.
Door feestdagen en vakanties schuiven de weken soms iets op.

Meld je nu aan voor dit complete lessenpakket voor €257,-

Wat de deelnemers zelf zeggen:

“Je belooft heel veel! Met veel daadkracht en overtuiging.

En je hebt het waar gemaakt!!

Ik vond het online bezig zijn echt heel fijn. Ik kon op mijn eigen tempo en wanneer ik wilde aan de slag.

Ik heb echt geen moment een “gewone, normale’’ hondencursus gemist. Wij hebben eerder een hond gehad en toen heb ik ook veel cursussen gevolgd. Ik had dus al veel commando’s leren toepassen met onze toenmalige hond.

Maar bij deze online cursus had ik alle eerder gevolgde trainingen, nu in één pakket. Geweldig, zo uitgebreid.

Ik vind dat ik nu veel meer begrijp waarom ik een handeling doe.

Ik heb geleerd te luisteren en te kijken naar mijn hond, oftewel ik leer de lichaamstaal lezen.

Ik heb als het ware een rugzakje met allerlei vakjes waarbij  ik kan zoeken, en kijken wat heeft mijn hond nu nodig, of ikzelf.

En ik heb geleerd wat het betekent om connectie te maken met je hond, en hoe je dat kunt doen. En dat het werkt.”

Anita

De lessen van deze training volg je deels online

Een online training volgen heeft een aantal voordelen!

 • Je kunt de informatie tot je nemen per onderwerp en in kleinere porties, daardoor blijft het veel beter hangen. 
 • De relatie met je hond bouw je natuurlijk thuis en in jullie dagelijkse leven samen. Wel zo fijn als je dan in die omgeving ook de lessen kunt volgen.
 • Je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je de lessen volgt. Ze staan voor je klaar in een online leeromgeving waar je altijd en onbeperkt toegang tot hebt.
 • Je kunt thuis, in een voor jou en je hond veilige en rustige omgeving, de lessen volgen. Zo leer jij maar ook je hond sneller en meer.
 • Jij en je hond worden niet afgeleid door andere baasjes en hun honden. Bij het aanleren van nieuwe oefeningen is dat fijn. 
 • In de instructievideo’s van een oefening kan ik nóg veel beter dan tijdens een ‘live’ les laten zien wat ik bedoel of waar je op moet letten. Door bijvoorbeeld stukken vertraagde opname te gebruiken. 
 • Je kunt instructies terugkijken, en nog een keer, en nog een keer en als je wilt, nog een keer 🙂
 • Je kunt in je eigen tempo en dat van je hond oefenen. Als een oefening jullie gemakkelijk afgaat, ga je verder met de volgende stap. Hebben jullie wat meer moeite met een onderdeel, dan neem je daar ook gewoon rustig de tijd voor om het goed onder de knie te krijgen. Geen verveelde (omdat een oefening te langzaam gaat) of gefrustreerde (omdat een oefening te snel gaat of niet lukt) baasjes en honden meer. 
 • Als je het even niet meer weet, kun je een instructie gewoon nog een keer bekijken, en nog een keer. 
 • De tijd in de groepsles kunnen we nu besteden aan speciale oefeningen waar we de andere honden en baasjes ook echt gebruiken. 

Deze training is heel geschikt voor jou en je hond als…

Je op zoek bent naar een zeer complete hondentraining waarbij je leert samenwerken met je hond en waar je ook echt iets aan hebt in het dagelijks leven samen met je hond.

Én ook als…

 • Je pup al iets ouder is (vanaf ongeveer 4 maanden) en de ‘puppy-onderwerpen’ gaan goed. Nu wil je graag aan de slag met je pup voor meer controle-oefeningen en om hem de basisdingen op een goede manier aan te leren. 

Alle ‘puppy-onderwerpen’ zoals het zindelijk maken, bijtgedrag, socialiseren en alleen leren blijven gaan goed, daar heb je geen vragen meer over.

Maar nu sta je te popelen om lekker met je pup aan het werk te gaan. Je wil “gewoon” een goed opgevoede en goed luisterende hond. Hij hoeft geen pootje te kunnen geven of allerlei andere kunstjes te leren maar je wil wel dat hij zich gedraagt in de dagelijkse situaties. ‘Gewoon’ niet aan de lijn trekken en komen als hij wordt geroepen, dat soort dingen.

Je wil juist nu hij nog zo jong is optimaal profiteren van zijn leergierigheid en voorkomen dat je hem dingen op de verkeerde manier aanleert.

Je realiseert je heel goed dat nu het moment is om je snel opgroeiende puppy goede gewoontes aan te leren. Dat wil je doen zodat je van hem kunt blijven genieten.

Nu is het moment om probleemgedrag te voorkomen.

In deze training ‘Leer samenwerken met je hond’ leer je controle te krijgen over het gedrag van je hond in allerlei dagelijkse situaties zonder dat je daarvoor steeds commando’s hoeft uit te delen. Je hond leert zélf om de juiste keuzes te maken. En dat maakt het samenleven met hem nóg leuker :-).

 • Je op zoek bent naar een geschikte training voor je puber-hond.

Heeft jouw hond trossen bananen in zijn oren? Luistert hij niet (meer) als je met hem buiten bent? Is hij je totaal vergeten als hij met andere honden speelt? Trekt hij aan de lijn? Is hij moeilijk te bereiken, kun je maar geen aandacht ven hem krijgen? Wil hij overal naartoe en is hij afgeleid door alles dat hij ruikt, ziet of hoort?

Leuk hé?! Die puberteit? 😉

Het ging zo goed met je puppy en in een paar weken, of zelfs nog sneller, lijkt hij alles te zijn vergeten dat je hem hebt aangeleerd.

Je wordt er onzeker van en weet niet meer waar je nu goed aan doet. Hij kon het toch? Waarom lukt nu ineens niets meer? Waarom luistert je hond niet? Het is frustrerend om met hem op pad te gaan, je wordt er soms een beetje moedeloos van.  Hij wordt steeds groter en sterker en alles dat je hem hebt geleerd, lijkt voor niets te zijn geweest. Hoe gaat dit weer goed komen?

In de puberteit is het belangrijker dan ooit om de juiste dingen in de juiste volgorde te doen. Deze training ‘Leer samenwerken met je hond’ geeft je houvast daarin. Stap voor stap krijg je dan het “samen-gevoel” weer terug en controle over je hond en zijn gedrag.

 • Je een hond uit het buitenland of uit een asiel hebt geadopteerd. 

Dan zullen jullie samen een hele nieuwe start moeten maken. Je moet elkaar leren kennen en naar elkaar leren luisteren.

De training ‘Leer samenwerken met je hond’ helpt je om je hond te leren begrijpen en het helpt je hond om jou te leren begrijpen.

Wacht niet totdat er vragen gaan komen of je hond ongewenst gedrag laat zien! Maak direct een goede start door met je hond te leren samenwerken.

Omdat je de training vanuit huis kunt volgen en deze heel stapsgewijs wordt opgebouwd, kun je er al direct mee beginnen als je hond  nog maar nét bij jou in huis is.

 • Iedereen die toegang tot een heel mooi en compleet naslagwerk wil waarin alle oefeningen stap voor stap, zeer uitgebreid en met duidelijke instructievideo’s staan uitgelegd.
 • Als je nog ergens puntjes op de i wilt zetten van een oefening, bepaalde dingen wél goed gaan als het rustig is maar nog niet met afleiding erbij en op drukkere plekken bijvoorbeeld.

 LET OP! Dit is geen normale 10 wekelijkse korte basis of gehoorzaamheidscursus waarbij alleen maar de basisinstructies van de verschillende oefeningen aan bod komen. Het is meer een puppy, puber, basis, vervolg én pluscursus inéén. 

Beschikbaarheid groepslessen:  

Starten met de online lessen kan direct na je aanmelding. Hieronder vind je een overzicht vanaf wanneer je in kunt stromen bij de groepslessen. In de tabel staat de eerst beschikbare instroomdag vermeld. Later starten kan ook. Je haalt het meeste uit deze combinatie online – groepslessen als je eerst een paar weken aan de slag gaat met de online lessen.

Startadvies met de groepslessen: 4-6 weken na de start van de online lessen. 

Op welke dagen en tijden zijn de groepslessen?Je kunt instromen in deze groep vanaf:
3e Vrijdag vd maand groep om 11:00u15 juli (daarna op 19 aug, 16 sept, 21 okt, enz)
3e Zondag vd maand groep om 10:30u26 juni (daarna op 17 juli, 21 aug, 18 sept, enz)
De hierboven genoemde data zijn VANAF data. Later starten kan ook.
Door feestdagen en vakanties schuiven de weken soms iets op.

Meld je nu aan voor dit complete lessenpakket voor €257,-

Je haalt het meeste uit deze combinatie online – groepslessen als je eerst een paar weken aan de slag gaat met de online lessen.

Startadvies met de groepslessen: over 4-6 weken. 

Meer dan 13 jaar en honderden honden ervaring in één training bij elkaar 🙂

Al meer dan 13 jaar help ik hondenliefhebbers bij het opvoeden en trainen van hun pup tot volwassen hond. Al die jaren heb ik mijn trainingen verder geoptimaliseerd. De oefeningen zijn door vele hondenliefhebbers uitvoerig getest, ook op praktisch nut en bruikbaarheid in het dagelijkse leven. 

Wat leren jij en je hond in deze training?

 • We besteden niet alleen aandacht aan de oefening zelf maar je krijgt ook veel uitleg over het ‘hoe en waarom’.
 • Je leert bewust communiceren met je hond. Hoe zorg je ervoor je dat je hond begrijpt wat je bedoelt?
 • Je hond belonen. Wat kun je als beloning voor je hond gebruiken en hoe beloon je de hond zodat hij niet alleen maar achter de koekjes aan leert lopen?
 • Leren in connectie blijven met elkaar. Hoe leer je de hond om steeds aandacht (niet aandacht in de zin van steeds oogcontact maar aandacht in de zin van rekening houden met elkaar, je bewust zijn van de ander) voor je te hebben?
 • Lopen aan de lijn zonder trekken. Hoe ga je samen met je hond op pad om de wandeling voor beiden zo aangenaam mogelijk te maken?
 • Leren rustig zijn en omgaan met allerlei dagelijkse afleidingen. Hoe leer je je hond om rustig te wachten als je een praatje maakt met iemand terwijl er om hem heen van alles gebeurt?
 • Wachten op toestemming. Hoe leer je je hond om niet zomaar naar iedere hond te lopen?
 • Je hond leert wat hij moet doen als hij zijn naam hoort. En wat ‘kom hier’, ‘zit’, ‘af’, ‘blijf’ en ‘los’ betekenen.
 • Wil dat je hond ook leert hoe hij tijdens een rondje door de wijk aan de lijn moet lopen zonder te trekken. Of komt als je hem roept als hij met andere honden speelt. Je hem mee kunt nemen naar een restaurant zonder dat andere mensen last van hem hebben en jij bovendien ook nog van je etentje kunt genieten. 

Voor het beste resultaat: eerst thuis aanleren – dan in de groep met afleidingen oefenen

Alle oefeningen die je nodig hebt om je hond in dagelijkse situaties te begeleiden en die je meer controle geven over zijn gedrag, zijn in de training opgenomen.

Alle oefeningen zijn voorzien van een uitgebreide stap voor stap beschrijving én één of meerdere instructiefilmpjes. In die filmpjes wordt getoond hoe je de oefening moet uitvoeren, waar je op moet letten en worden stukken van de oefening extra uitgelicht door bijvoorbeeld gebruik te maken van vertraagde opnames.

Doordat je de instructies van de oefeningen niet alleen maar kunt nalezen maar ook kunt bekijken (en nog eens en nog eens), zul je de oefeningen veel beter kunnen aanleren.

Deze oefeningen worden behandeld:

 • Voorbereidende lessen zodat je goed van start gaat.
 • Connectie oefening
 • Aandachtsignaal aanleren
 • Parkeerstandje
 • Handsturen
 • Wachten op toestemming
 • Niet aankomen oefening
 • Omgaan met afleiding
 • Restaurant oefening
 • Zit
 • Af
 • Blijf
 • Plaats
 • Loslopen en aanleren “kom hier”
 • Lopen aan de lijn oefeningen

In de speciaal ontwikkelde aanvullende groepslessen oefen je verder in gecontroleerde groepsoefeningen, voor maximaal resultaat. 

Over Sandra

Mijn naam is Sandra van Hulten, ik help je graag en met veel passie, gedrevenheid, geduld en duidelijke uitleg om het beste uit je hond en jullie relatie te halen.

Bij alle lessen staat steeds het inzicht in de hond centraal. Hoe leert je hond en wat betekent goed leiderschap? Wat heeft je hond nodig om zich goed, ontspannen en veilig te voelen?

Je leert hoe je je goede gewoontes aanleert in dagelijkse situaties. Hierdoor kun je gerust met hem gaan wandelen, zonder problemen bezoek ontvangen en hem overal mee naar toe nemen. Kortom, je leert hoe je het meeste plezier aan je hond kunt beleven.

“In mijn lessen help ik jou en je hond op een gedreven en enthousiaste manier om vooral ook zoveel mogelijk plezier aan het opvoeden en trainen van je hond te beleven.

Perfectie, enthousiasme, geduld en duidelijke uitleg zijn kernwoorden die in mijn werk de leidraad vormen.”