06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Mijn naam is Sandra van Hulten, eigenaresse van Cani-Connect.

Ik help je graag en met veel passie, gedrevenheid, geduld en duidelijke uitleg om het beste uit je hond en jullie relatie te halen.

Bij alle lessen staat steeds het inzicht in de hond centraal. Hoe leert je hond en wat betekent goed leiderschap? Wat heeft je hond nodig om zich goed, ontspannen en veilig te voelen?

We leren de hond goede gewoontes aan in dagelijkse situaties. Hierdoor kun je gerust met hem gaan wandelen, zonder problemen bezoek ontvangen en hem overal mee naar toe nemen. Kortom, je leert hoe je het meeste plezier aan je hond kunt beleven.

Hoe het allemaal begon…

Van jongs af aan ben ik al bezig met dieren en honden. Toen ik nog thuis woonde, vooral met de honden van de buren (en mijn eigen konijn om te trainen) en eenmaal op mezelf, kwam mijn eerste hond Laura al snel.

Laura was 15 maanden oud toen ze bij mij kwam. Ze was als puppy veel te laat uit het nest opgehaald en vervolgens in een gezin terecht gekomen waar de oudere reu die daar zat haar niet accepteerde. Ze is toen teruggebracht naar de fokker en die had geen tijd voor haar. Ze zat eigenlijk alleen maar in een bench te wachten. Totdat ik haar daar ophaalde.

 

Laura heeft heel veel betekent voor mijn leven en hoe het er nu uit ziet. Sinds ik haar had, heb ik de switch gemaakt van mijn toenmalige werk als scheepsbouwkundige naar het opzetten en starten van Cani-Connect.

Helaas heb ik Laura in augustus 2013 moeten laten inslapen maar zij leeft voort in alles wat ik nu doe en in alle lessen die ik geef.

Door Lautje ging ik lezen over honden. Één boek, en nog één, en nog veel meer… In de boeken stond steeds iets anders en ook mensen met honden die ik tegenkwam zeiden allemaal iets anders. Ik begon samen met haar aan onze zoektocht naar wat bij mij en ons paste. Bij welke methode voelden wij ons goed? Wat werkte en waarom of waarom niet? Hoe meer antwoorden, hoe meer vragen.

 

Ik vond in België uiteindelijk wat we zochten. Daar kwam ik Geert de Bolster tegen en deze man overspoelde me met zijn passie voor honden en hun gedrag. Dit was waar hondenopvoeding en training over ging!

Cani-Connect werd geboren vanuit de vaste overtuiging om op deze manier meer mensen te helpen met het opvoeden en trainen van hun hond waarbij wederzijds respect, vertrouwen en een goede communicatie voorop staan en baas en hond plezier beleven aan elkaar.

 

Het wordt me steeds duidelijker dat een hond mogen hebben helemaal niet zo veel gaat over commando’s geven en uitmaken wie de baas is. Het gaat veel meer over elkaar begrijpen en echt samen zijn, aandacht hebben voor elkaar. Elkaar door en door aanvoelen, geen woorden meer nodig hebben.

Samen met Lautje heb ik geleerd dat je de fijnste relatie opbouwt als je weet wat je aan elkaar hebt. Als je weet dat je op elkaar kunt vertrouwen. Verbinding, connectie voelen met je hond is heel bijzonder!

Naast Laura heb ik ondertussen ook een aantal keer het geluk mogen hebben om een pup op te voeden.

Blitz, Aika en Giggle hebben mij en leren mij nog steeds iedere dag nieuwe dingen, over honden, hun gedrag en over mijzelf ;-).

Opleiding:

In 2004 heb ik mijn HTS opleiding Scheepsbouwkunde afgerond. Aansluitend ben ik ook een aantal jaren in die sector werkzaam geweest. Ik had een goed betaalde baan, leuke collega’s, geen vervelend werk, maar het ontbrak aan één ding. Ik had geen voldoening van mijn werk. Het deed me niets, er zat geen vuurtje, geen passie.

Ondertussen was ik me steeds verder gaan verdiepen in honden en hun gedrag en dat vlammetje laaide meer en meer op. Vanaf 2009 heb ik het roer omgegooid en ben in het diepe gesprongen en vanaf die tijd ben ik (meer dan) fulltime bezig met honden, hun gedrag en alles wat er voor nodig is om op een zo professioneel mogelijke manier trainingen op dat gebied te verzorgen.

Ik heb in België bij Geert de Bolster de opleidingen Hondeninstructeur-Opvoeder (nu Honden Gedragstrainer) en Hondengedragstherapeut (nu Specialist Probleemgedrag) gevolgd. Geert de Bolster staat voor bijscholing, wetenschappelijke kennis en meer dan 25 jaar praktijkervaring. Hij is de drijvende kracht achter een nieuwe generatie honden gedragstrainers.

Daarnaast volg ik regelmatig aanvullende workshops en seminars. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke bevindingen en de praktische toepassingen hiervan met betrekking tot de opvoeding en training van honden.

Mijn lessen:

In mijn lessen help ik jou en je hond op een gedreven en enthousiaste manier om vooral ook zoveel mogelijk plezier aan het opvoeden en trainen van je hond te beleven. Daarbij vind ik het belangrijk dat mijn adviezen en trainingsmethodes steeds passen bij zowel baas als hond.

Perfectie, enthousiasme, geduld en duidelijke uitleg zijn kernwoorden die in mijn werk de leidraad vormen.