06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Lopen aan de lijn transformatie training

  • Unieke combinatie 5 groepslessen & 1 privéles
  • Lessen op de hondenschool en op andere praktijk-oefenlocaties in de buurt van de hondenschool in IJsselstein
  • Maak van de wandeling met je hond weer het leukste moment van de dag.

Startdatum en beschikbaarheid eerstvolgende cursus:

Startdatum en tijd:Beschikbaarheid:
Di 19 maart 2024 om 19:00u (Groepsles 1)VOL
Overige data voor deze cursus
Groepsles 2 t/m 5: di 26 maart t/m di16 april
Reserve groepsles: di 23 april
Privéles: in overleg

Ga jij ook graag met je hond erop uit? Lekker op pad, de natuur in om te wandelen? Of gezellig samen met je hond even door een stadje heen?

Maar herken je dit ook?

Je wandeling aan de lijn kan soms echt een strijd zijn, omdat je hond zo aan de lijn trekt.

Je had het samen wandelen je eigenlijk wel iets anders voorgesteld. Je hond is de hele weg alleen maar met andere dingen bezig. Hij zit de hele route met zijn neus aan de grond óf vliegt van de ene naar de andere kant, afhankelijk van waar hij iets denkt te zien. Alles is blijkbaar leuker en interessanter dan jij.

Kan je hond best wel rustig en ontspannen meelopen als het rustig is maar o wee als er alfeiding van bijvoorbeeld een andere hond in beeld komt?

Misschien betrap je je er zelfs op, dat je tegen de wandelingen op gaat zien.

Dat je gaat wandelen op tijdstippen dat het rustig is. Of op plekken waar je hoopt dat je geen andere honden tegenkomt. Dat je hond steeds vaker dan maar niet meeneemt, om jezelf en hem de ergernis en frustratie te besparen. Maar ja, dan voel je je daar ook weer schuldig over.

Je heb al van alles geprobeerd; 

M

speciale lijnen

M

je hond laten zitten als er een andere hond aankomt of afleiden 

M

wel of juist géén tuigjes

M

belonen

M

boos worden

M

aandacht vragen

M

100x de andere kant op lopen

en natuurlijk …

Eindeloos stilstaan – hoe frustrerend is dat?! Je hond had het razendsnel door en komt nu vrijwel meteen nadat je stil bent gaan staan weer naast je staan of kijkt in ieder geval naar je om. Maar helaas, zodra je grote teen weer in beweging komt, hangt je hond alweer aan het einde van de lijn.

Op de hondenschool of in als je in huis met hem oefent gaat het soms best wel aardig maar je dagelijkse wandelingen door de buurt en in het park blijven een regelrechte ramp.

 

Je probeert steeds vol goede moed wéér een nieuwe aanpak. Maar al heel snel, soms al voordat je op de hoek van de straat bent, zakt de moed je in de schoenen. 

Wat werkt nou wél?!

 

En misschien ben je nog maar nét aan het puppy of honden -opvoed en -trainavontuur begonnen en wil je er vooral alles aan done om het bovenstaande te voorkomen en leren hoe je “gewoon” ontspannen een wandeling aan de lijn maakt met je hond.

 

Ik help je graag om weer met plezier en ontspannen met je hond op pad te gaan.

Naast mijn jarenlange ervaring als instructeur en hondengedragstherapeut (in privélessen, groepslessen en met het ontwikkelen van online trainingen) ben ik ook ervaringsdeskundige en weet ik als ik geen ander hoe het is om te wandelen met een hond die snel afgeleid is en die heftig kan reageren op andere honden. 

Ik heb een eigen methode hiervoor ontwikkelt en weet precies wat jij en je hond nodig hebben om er wél, ook en juist in de dagelijkse situaties mee aan de slag te kunnen gaan.

Het gaat niet om die ene “wonder-lijn” en je hebt geen speciale halsband of tuigje nodig. Er is ook geen trucje dat ervoor gaat zorgen dat je hond nu eindelijk wél ontspannen aan de lijn leert lopen. 

Het gaat erom wat JIJ je hond leert, hoe JIJ je hond begeleidt tijdens de wandeling. 

Hoe geef je duidelijkheid over verwachtingen, hoe ga je om met afleidingen die jullie tegenkomen (ook als je hond daar “iets van vindt”) en wat doe je als je hond aan de lijn gaat trekken?

Precies die dingen leer je in de nieuwe lopen aan de lijn transformatie training. 

Je leert om je hond te begrijpen want als je de wandeling aan de lijn vanuit zijn perspectief kan bekijken, kun je hem véél beter de JUISTE dingen op de JUISTE manier en in de JUISTE volgorde aanleren.

 

Meld je aan voor de lopen aan de lijn transformatie training en ga weer sámen en ontspannen met je hond op pad.

Dit is hoe het werkt:

N

De training bestaat uit 6 lessen. De eerste 5 lessen zijn groepslessen op de hondenschool. Les 6 is een privéles op locatie in de buurt in overleg.

In de lessen gaan we samen aan de slag met de kunst van het ontspannen leren wandelen aan de lijn met je hond. De verschillende stappen en oefeningen zijn als puzzelstukken die elkaar versterken en aanvullen.

Op zo’n manier dat het leuk is voor jou én voor je hond. 

Zonder correcties, strijd of frustrerende oefeningen. 

U

Je leert om de wandeling te zien vanuit het perspectief van je hond en daardoor kun je hem daarna veel beter leren om niet meer te trekken aan de lijn maar sámen met jou te blijven wandelen. 

We behandelen de basisregels voor een ontspannen wandeling aan de lijn én gaan ook aan de slag met veel voorkomende uitdagingen onderweg, zoals het passeren van andere honden, veel willen snuffelen onderweg of hardnekkig trekken aan de lijn in de richting van bijvoorbeeld het favoriete losloopgebied van je hond. 

We oefenen op de hondenschool maar ook op locaties in de buurt zodat jij en je hond óók oefenen hoe je daar de oefeningen in de praktijk kunt brengen. 

De eerstvolgende training wordt gegeven van dinsdag 19 maart tot en met dinsdag 16 april 2024. Op 23 april is een inhaalles gepland. De privéles is in overleg. 

}

We starten om 19:00u en de lessen duren ongeveer 1 uur. 

BONUS: je krijgt ook toegang tot de online lopen aan de lijn training in het leerplatform (je kunt t/m eind mei alle instructies dan ook online bekijken). Daar kun je voorafgaand aan de groepslessen alvast aan de slag met de voorbereidende en huiswerkoefeningen en heb je tussen de groepslessen door een waardevol naslagwerk om instructies zo vaak als je wilt terug te kunnen kijken. 

$

De prijs van de training is €247,-

De methodes, technieken en oefeningen die je gaat leren zijn grondig getest op praktisch nut en toepasbaarheid. In vele privélessen, groepslessen en workshops. 

 

 Je kunt nu aanmelden voor deze training

Start: dinsdag 19 maart 2024

De lessen starten om 19:00u en duren ong 1 uur

247

Startdatum en beschikbaarheid eerstvolgende cursus:

Startdatum en tijd:Beschikbaarheid:
Di 19 maart 2024 om 19:00u (Groepsles 1)VOL
Overige data voor deze cursus
Groepsles 2 t/m 5: di 26 maart t/m di16 april
Reserve groepsles: di 23 april
Privéles: in overleg

Let op! Dit is een complete training bestaande uit groepslessen en inclusief individuele begeleiding. Hier zit alles in om de wandeling met je hond weer het leukste moment van de dag te maken.

R

Deze training is geschikt voor alle leeftijden. Voor je puppy van 8 weken om meteen op een goede manier met het lopen aan de lijn met je puppy te beginnen en voor je oudere hond waar je al 20 verschillende methodes tevergeefs mee hebt uitgeprobeerd. 

Over Sandra

Mijn naam is Sandra van Hulten, eigenaar, trainer en gedragsdeskundige bij Cani-Connect.

Meer dan 16 jaar geleden ben ik Cani-Connect gestart omdat ik veel baasjes zag die hun droom over een onvoorwaardelijk  maatje in rook zagen opgaan.

Onbegrip, verkeerde voorlichting en miscommunicatie kunnen leiden tot verkeerde verwachtingen, frustratie en verdriet.

Ik help je graag en met veel passie, gedrevenheid, geduld en duidelijke uitleg om wél die superrelatie met je hond op te kunnen bouwen en het beste uit je hond en jullie relatie te halen.

Zonder dwang, intimidatie of fysieke correcties maar door je hond te leren begrijpen.

“In mijn lessen help ik jou en je hond op een gedreven en enthousiaste manier om vooral ook zoveel mogelijk plezier aan het opvoeden en trainen van je hond te beleven. 

Perfectie, enthousiasme, geduld en duidelijke uitleg zijn kernwoorden die in mijn werk de leidraad vormen.”