Puppycursus IJsselstein of Online puppycursus

Voor serieuze baasjes die hun puppy willen leren begrijpen en willen bouwen aan een super-relatie met hun puppy! 

Je leert hoe je je puppy opvoedt en traint tijdens die eerste cruciale puppyperiode én daarna.

Zo kan jouw puppy zich ontwikkelen tot dat betrouwbare maatje waar je van droomt! 

Neem jij de opvoeding van je puppy serieus en wil je het graag goed doen?

Realiseer jij je maar al te goed dat het eerste jaar met jouw puppy een hele belangrijke is en wil je die niet verpesten?

Wil jij je puppy niet alleen maar “kunstjes” leren maar hem ook echt leren begrijpen?

Zodat je weet wat jouw puppy nodig heeft om zich te ontwikkelen tot dat betrouwbare maatje waar je van droomt.

Zodat je straks een hond hebt …

N

waar je trots op kunt zijn en die je met een gerust hart overal mee naartoe kunt nemen,

N

een maatje voor het leven  en een sterke band met je hond,

N

een hond die echt deel uitmaakt van je gezin,

N

waar je heerlijke ontspannen en onbezorgde wandelingen mee kunt maken.

Je puppy opvoeden en trainen is natuurlijk niet iets dat je “even tussendoor” doet.  

Je beseft je héél goed dat de puppy periode een hele belangrijke is en die wil je niet verpesten. Je wil je puppy in één keer goed opvoeden.

Daarom ben je op zoek naar een goede cursus waarin je méér leert dan alleen maar trucjes.

Want heel eerlijk, zitten, liggen en pootje geven, dat kun je hem zelf ook wel leren.

Je wil leren om je puppy te begrijpen, zodat je hem beter leert lezen en beter begrijpt wat hij van jou nodig heeft om zich goed, ontspannen en veilig te voelen.

Als je begrijpt “hoe zo’n puppy werkt” is het natuurlijk veel gemakkelijker, logischer en leuker om hem nieuwe dingen te leren en weet je ook wat je kunt doen als hij iets doet wat je niet wil.

JIJ als baasje moet dus eigenlijk het meeste leren 😉  

Als jij weet wat en hoe je dat het beste kunt doen, kun je jouw puppy op de juiste manier begeleiden.

SÚPER belangrijk want de ervaringen die je opgroeiende pup tijdens het eerste jaar opdoet en wat hij dan leert, bepalen voor een groot deel zijn gedrag als volwassen hond.

Tijdens dat eerste jaar leg je het fundament voor een gehoorzame, sociale en stabiele hond die zich ontspannen en veilig voelt in onze mensenwereld. 

Ik help je graag Vol Vertrouwen je Puppy Opvoeden én Trainen

Doordat ik al meer dan 14 jaar baasjes begeleid bij het opvoeden en trainen van hun pup weet ik precies wat jij nodig hebt om jouw puppy op te voeden tot die hondenvriend waar je van droomt. 

Honderden baasjes heb ik al geholpen die het, net als jij, zo graag goed willen doen en willen kunnen genieten van hun puppy nu en hun volwassen hond later.

Want naast dat het superleuk is om een puppy op te voeden, kan het ook behoorlijk pittig zijn. 

Dat schattige bolletje wol kan er al binnen een paar dagen voor zorgen dat jij met je handen in het haar komt te zitten en je radeloos, verdrietig onmachtig en gefrustreerd gaat voelen. 

Ik wil er alles aan doen om dat te voorkomen en je helpen om zoveel mogelijk van hem te kunnen genieten!

 

Alle kennis, achtergrondinformatie én oefeningen die je daarvoor nodig hebt zijn samengevoegd in dit unieke puppy jaarprogramma “Vol Vertrouwen Je Puppy Opvoeden”

Je start thuis in een rustige omgeving

We zijn net tot de conclusie gekomen dat JIJ het meeste moet leren en dat doe je het beste in een rustige omgeving zonder al te veel afleiding.

Ook jouw puppy leert het snelste als hij kan starten in een rustige omgeving. In de duidelijke instructievideo’s en stappenplannen leg ik je precies uit hoe je je puppy opvoedt en traint. 

Jij kunt kiezen wanneer je de lessen volgt en bovendien kun je ze zo vaak als je wilt terugkijken. 

Niet alles tegelijk maar stap voor stap in jullie eigen tempo

Stap voor stap komen alle lessen voorbij die je nodig hebt.

 • Lessen met achtergrondinformatie over hoe je hond leert, wat goed leiderschap betekent en over bijvoorbeeld de taal van de hond.
 • Lessen over alle typische opvoedonderwerpen zoals hoe je omgaat met bijtgedrag, wat goed socialiseren betekent en hoe je je puppy leert om alleen te blijven.
 • En lessen met praktische oefeningen die ervoor zorgen dat je stap voor stap steeds beter met je hond gaat samenwerken, hij beter luistert en je meer controle krijgt over zijn gedrag.
 • Geen puppy, puber, basis, gehoorzaamheid én vervolgcursus maar 1 traject waar alle achtergrondinformatie én oefeningen die je in het dagelijkse leven met je hond nodig hebt, in zitten. 

Je kunt kiezen voor aanvullende groepslessen

Er zijn speciaal ontwikkelde aanvullende groepslessen waar je met je puppy aan deel kunt nemen. 

In deze groepslessen leren we dus géén nieuwe oefeningen aan, dat doe je thuis in alle rust met behulp van de online lessen. Prettiger voor jou en voor je puppy!

In deze groepslessen leer ik je om de oefeningen uit de online lessen nog beter toe te passen. We oefenen dat ook met behulp van de andere puppy’s en hun baasjes in allerlei leuke en leerzame praktijk-oefen-afleiding-situaties.

Daarnaast kun je tijdens de lessen natuurlijk al je vragen stellen en kijk ik met je mee. Ook is er ruimte voor begeleide speel-interactie momenten tussen de pups onderling. De pups worden hierin deskundig begeleid zodat het de socialisatie ten goede komt. 

Er is geen wachtlijst voor deze groepslessen! Je kunt direct op vrijdagochtend of zondagochtend in de groepslessen instromen. 

 

Maak je keuze en meld je aan:

Deze unieke puppycursus bestaat uit:

N

Een uitgestippelde route waarin je stap voor stap leert om je puppy te begrijpen, op te voeden en met hem leert samenwerken.

Eindelijk kun je stoppen met zoeken. Je hebt vanaf nu één plek waar je alles kunt vinden en waar je altijd toegang hebt tot precies die deskundige informatie die op dat moment past bij de leeftijd van je puppy.

Je puppy en jij moeten zoveel leren! Maar dat kan (en hoeft) niet allemaal tegelijkertijd! 

In het online puppy jaar programma neem ik je aan de hand en help ik je om de juiste dingen in de juiste volgorde en op het juiste moment te doen. 

N

Vul de online lessen aan met speciaal daarvoor ontwikkelde groepslessen

Nadat je thuis in alle rust de oefeningen en de theorie hebt doorgenomen en ermee aan de slag bent gegaan, zijn de aanvullende groepslessen leuk en nuttig om deze geleerde dingen nu sámen met andere baasjes en hun puppy’s in de praktijk te gaan oefenen. 

N

BONUS bij de aanvullende groepslessen: VIP membership met online begeleiding en toegang tot extra VIP content

Hierdoor kun je ten alle tijde bij mij terecht met al je vragen twijfels voor een snel en deskundig advies. Tijdens de speciale wekelijkse puppy vragenuurtjes en tussendoor in de besloten community. 

Je kunt daar ook je filmpjes insturen voor feedback en krijgt toegang tot allerlei extra VIP content zoals “de oefening van de maand”, online masterclasses, kenniswebinars en nog meer. 

Praktische informatie over de groepslessen:

 • Je kunt kiezen uit 4 puppy lessen of je direct ook aanmelden voor de vervolg leer samenwerken lessen, dan zijn het in totaal 13 aanvullende groepslessen.  
 • Je start met 4 puppygroepslessen die je volgt op 4 aaneengesloten weken.
 • Daarna kun je doorstromen naar 9 leer-samenwerken groepslessen. Deze volg je maandelijks op steeds de 1e, 2e, 3e of 4e zelfde dag van de maand.
 • De groepslessen worden gegeven op de hondenschool in IJsselstein (Ut) en soms ook op locaties in de regio (we gaan dan oefenen in een winkel, woonwijk of park bijvoorbeeld). Op de hondenschool hebben we de beschikking over een omheind buitenterrein waar bv veilig het loslopen en hierkomen geoefend kan worden én een binnenruimte waar de lessen gegeven kunnen worden (als het bv heel koud of nat is). 
 • Je kunt de groepslessen allemaal volgen op eenzelfde lesdag (vrijdag of zondag). De puppy groepslessen zijn op vrijdag om 10:00u resp. zondag om 9:30u. De (vervolg) leer samenwerken groepslessen zijn op vrijdag om 11:00u resp. zondag om 10:30u.
 • De groepslessen zijn instroomlessen wat inhoudt dat je iedere week kunt starten
 • Er kunnen maximaal 6 pups meedoen per groep. 

Beschikbaarheid groepslessen:

Starten met de online lessen kan direct na je aanmelding. Hieronder vind je een overzicht vanaf wanneer je in kunt stromen bij de puppygroepslessen. In de tabel staat de eerst beschikbare instroomdag vermeld. Later starten kan ook. Komt je puppy over een paar weken (of maanden) pas? Meld je dan wel alvast aan. Zo ben je verzekerd van een plekje in dit unieke begeleidingstraject.  Na je aanmelding kun je de gewenste groep (vrijdag of zondag) en startdatum doorgeven. 

Op welke dagen en tijden zijn de groepslessen?Je kunt instromen in deze groep vanaf:
Vrijdag-groep om 10:00uDirect
Zondag-groep om 9:30uDirect
Hierboven genoemde data zijn VANAF data. Later starten kan ook.
Door feestdagen en vakanties valt er af en toe een week tussenuit, de lessen schuiven dan door.

 

Meld je aan voor dit unieke puppylessen programma:

Wat de deelnemers zelf zeggen; 

 

“Beste Sandra,

Ik wil je even laten weten dat wij bijzonder veel leren van jouw cursus materiaal. Dank  voor je mooie cursus, we genieten daardoor nog meer van onze Iska.“

Beertje en GertJan, baasjes van Iska

Nog niet alles door kunnen nemen, maar petje af! Zeer uitgebreid, zeer duidelijk, alles waar je mogelijkerwijs tegen aan kunt lopen komt naar mijn idee aan bod.

Ik ben deze cursus gaan doen voor nieuwe pup van mijn ouders. Omdat ie drukker lijkt dan alle vier de honden die we eerder hebben gehad.

Fijn om sommige vastgeroeste clichés zoals roedelgedrag en dominantie los te kunnen laten en best wel makkelijke dingen aan te leren die al vrij snel rust lijken te geven.

Ik ga zeer geïnteresseerd verder voorlopig met je interessante cursus! Bedankt!!”

Yildiz

“We hebben nu bijna een maand onze pup in huis. Noor is een leukerd! Maar er valt ook een heleboel te leren en ontdekken voor onze pup en voor ons.

We volgen daarom een online puppy cursus bij Cani-Connect van Sandra. Fijn om op eigen tijd alle filmpjes en uitleg te kunnen zien en volgen, aangevuld met heel praktische oefeningen. 

En ook nog eens wekelijks een zoom-meeting waarin je al je vragen kunt stellen en ook nog leert van andere mensen met een pup. Je kunt de online cursus aanvullen met workshops op locatie.

Echt een aanrader!“

Gonny, baasje van Noor

Duidelijk, gestructureerd, goede opbouw, persoonlijk. 

We vinden de vvjpo cursus zeer fijn en ervaren het als zeer goed, goed onderbouwd, duidelijke visie en heel veel goede adviezen. Tips waar we gelijk mee aan de slag kunnen, met de dingen waar we tegen aan lopen.

Het is heel goed opgebouwd, je krijgt goede persoonlijke aandacht en antwoord op je eigen vragen waar je op dat moment tegenaan loopt. 

Manon, baasje van Billie

“Super goed programma; had ik dit maar bij eerste puppy! Digitaal eigenlijk handiger dan puppy training oude stijl.

Lilian, baasje van Teddy

“Graag maak ik gebruik van je uitnodiging om je een app te sturen.

We zijn héél blij met alle puppy info. Helder verwoord en alles is goed te vinden.

Vooral het stuk over bijtgedrag is helpend op dit moment en geeft inzicht. Het gaat echt over onze Sari.”

Anoniem, baasje van Sari

Maak je keuze en meld je aan:

Ga je je puppy binnenkort ophalen? Meld je alvast aan en start alvast met de online lessen. Als je puppy ongeveer 3 weken bij je is, stroom je in bij de puppy groepslessen. 

 

“Een online training training met mijn puppy, is dat wel zo’n goed idee??”

Ik kan me voorstellen dat je deze vraag hebt en even aan dat idee moet wennen, dus leg ik je graag uit waarom ik voor deze aanpak kies.

Bij het ontwikkelen van deze training heb ik alle “oude normalen” en “dat wat overal wordt aangeboden” losgelaten.

Deze training is ontwikkeld vanuit jarenlange ervaring over wat baasjes én hun puppy’s nou écht nodig hebben.

 • Wat hebben ze nodig om elkaar te leren begrijpen?
 • Wat hebben ze nodig om samen zoveel mogelijk leuke dingen te kunnen doen en plezier aan elkaar te kunnen beleven?
 • Wat hebben ze nodig om elkaar aan te vullen en niet elkaar te beperken?

Een “standaard-cursus” op een hondenschool is hiervoor minder geschikt omdat:

Q

Je soms lang moet wachten voordat je kunt starten met de cursus. Je puppy is dan al een aantal weken bij jou en je bent vele vragen, uitdagingen en misschien wel verkeerde gewoontes oefenen verder.

Q

In een vreemde omgeving mét veel andere mensen én honden is je puppy snel afgeleid waardoor hij veel minder snel nieuwe dingen leert.

Q

Voor veel puppy’s de autorit en de aankomst op de hondenschool al een dusdanig vermoeiende belevenis is, dat er nog maar weinig “capaciteit” overblijft voor de les.

Q

Een uur les voor zowel jou als je puppy heel veel is. Je aandachtspanne is niet zo lang waardoor je bij thuiskomst alweer een heleboel vergeten bent van wat er in de les is uitgelegd en voorgedaan.

Q

Alle lestijd wordt opgeslokt aan het uitleggen en voordoen van de basis oefeningen terwijl de vragen en uitdagingen vaak pas komen bij het in de praktijk brengen en toepassen van die oefeningen. Hier is dan helaas vaak geen tijd meer voor.

Q

In de eerste weken met je puppy zijn er altijd veel vragen over allerlei opvoed-onderwerpen zoals omgaan met bijtgedrag en alleen leren blijven. Als ik deze vragen in een groepscursus allemaal uitgebreid wil behandelen, betekent dat voor de puppy’s dat ze heel lang moeten wachten (en daar zijn ze nog niet zo goed in, zeker niet in de buurt van andere puppy’s). Dit levert gefrustreerde hondjes op en baasjes die daardoor niets meekrijgen van het antwoord op hun vraag zodat ze blijven doormodderen en week na week dezelfde vragen blijven stellen.

Q

In de standaard cursus is de inhoud van de lessen van te voren bepaald en is er slechts beperkt de mogelijkheid om daarin te differentiëren. Dat kan frustrerend en demotiverend zijn als jij of je hond met een bepaalde oefening meer moeite hebben maar natuurlijk net zo goed als een oefening jullie juist heel gemakkelijk afgaat en je eigenlijk al verder wilt met de vervolgstappen. Hiervoor is weinig ruimte in een groepssetting waarin oefeningen van begin af worden aangeleerd. 

Q

Vakantie, ziekte, geen oppas, te heet of juist te koud, pandemie … er zijn allerlei redenen (van jouzelf én van de instructeur) die ervoor kunnen zorgen dat je één of meerdere lessen mist. 

Deze online training met optionele aanvullende groepslessen zorgt ervoor dat jij en je puppy deze dingen veel beter kunnen leren omdat:

R

Je al kunt beginnen met de lessen vóórdat je je puppy hebt opgehaald. Als hij er eenmaal is, vliegen de dagen voorbij dus dan is het wel zo fijn als je dan al zo goed mogelijk voorbereid bent.

R

Het is niet de vraag óf maar wanneer je tegen de eerste puppyvragen en uitdagingen aanloopt. Omdat je ook automatisch VIP member wordt bij je aanmelding voor de aanvullende groepslessen, kun je ook gebruik maken van de online begeleiding en daar snel een deskundig advies krijgen zodat je niet te lang blijft zoeken en aanmodderen want daarvoor zijn die eerste weken gewoonweg té belangrijk.

R

Thuis is het rustig en voelt je puppy zich veilig. Daar leert je puppy dus veel sneller.

R

Doordat de lessen in de online leeromgeving voor je klaar staan, kun je zelf kiezen wanneer je ermee aan de slag gaat. Je volgt les op een moment dat het jou en je puppy uitkomt.

R

Je kunt de instructies bij de lessen zo vaak als je wilt terugkijken en nalezen. 

R

Je kunt de oefenmomenten verdelen over korte sessies verdeeld over de dag, dat werkt natuurlijk veel beter dan alles in 1 uur.

R

De lestijd in de optionele aanvullende groepslessen wordt benut aan het leren toepassen en gebruiken van oefeningen in de dagelijkse praktijk en allerlei afleidingssituaties omdat ik heb gezien dat baasjes en puppy’s daar de meeste begeleiding bij nodig hebben.

R

Omdat je ook automatisch VIP member wordt bij je aanmelding voor de aanvullende groepslessen, kun je ook gebruik maken van de online begeleiding en dáár snel een deskundig advies krijgen. Je puppy ligt dan gewoon lekker te slapen terwijl je aandacht erbij kunt houden en ook nog eens kunt leren van de vragen van andere puppybaasjes.

R

Je kunt zelf de oefening, in je eigen tempo en dat van je puppy, aanleren met behulp van de lessen die voor je klaar staan. Als je meer moeite hebt met een oefening, neem je er meer tijd voor en als het soepel gaat en de kwartjes snel vallen, kun je sneller door naar de volgende stappen.

R

Zo kunnen we in de optionele aanvullende groepslessen héél snel en gericht aan de slag en leren jij en je puppy daar vooral over het toepassen en gebruiken van de oefeningen in allerlei dagelijkse praktijksituaties, die we ook opzoeken om in te oefenen.

R

Nooit meer lessen missen want ze gaan altijd door, op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt!

Twijfel je nog steeds?

Je bent welkom om een keer een les te komen kijken!

Wil je even kennismaken? De sfeer proeven, kijken hoe de lessen in zijn werk gaan? 

Je ben van harte welkom om een keer een les mee te kijken. Stuur me een mailtje op sandra@caniconnect.nl of app naar 06-20953847 en we maken snel een afspraak.  

“Uitgebreid, duidelijk en vertrouwd.

 De online cursus was eigenlijk een soort noodoplossing voor ons om toch aan de nodige info te komen om onze pup te kunnen trainen in coronatijd. In principe ging onze voorkeur uit naar een wekelijkse praktijk training. Jouw visie op het trainen van puppy’s trok ons ook aan, werken met belonen ipv straffen bijv.

 Van tevoren waren we een beetje sceptisch, wij hadden het idee dat je juist met meerdere puppy’s bij elkaar moest trainen oa voor de socialisatie. Wat we ook fijn dachten te vinden is dat er iemand meekijkt of we de oefening wel goed doen en goed reageren op de pup.

Nadat we gestart zijn met de online training kwamen we er al snel achter dat het een prettige manier van training is. Als we even niet meer wisten hoe een oefening in elkaar zat, was dit makkelijk weer terug te kijken.

De opzet van het programma is duidelijk, je hebt een goede opbouw in de oefeningen en je leert dingen waardoor je je pup beter begrijpt. Het terug kunnen kijken van de filmpjes hebben we als erg prettig ervaren.

Daarnaast is het ook prettig dat je via de Zoom meeting je vragen kan stellen over problemen waar je tegenaan loopt.

Ik vind je training heel duidelijk, je geeft vertrouwen, geeft duidelijk aan dat ieder het op zijn eigen tempo kan doen en er is altijd een mogelijkheid om contact met je te krijgen via facebook, mail of Zoom.“

Annette, baasje van Moos

Over Sandra

Mijn naam is Sandra van Hulten, ik help je graag en met veel passie, gedrevenheid, geduld en duidelijke uitleg om het beste uit je hond en jullie relatie te halen.

Zonder dwang, intimidatie of fysieke correcties maar door je hond te leren begrijpen.

Bij alle lessen staat steeds het inzicht in de hond centraal.

Hoe leert je hond en hoe ben je een goed baasje voor je hond zonder je als een dictator te hoeven gedragen?

Wat heeft je hond nodig om zich goed, ontspannen en veilig te voelen?

Je leert hoe je je puppy goede gewoontes aanleert in dagelijkse situaties. 

Hierdoor kun je gerust met hem gaan wandelen, zonder problemen bezoek ontvangen en hem overal mee naar toe nemen.

Kortom, je leert hoe je het meeste plezier aan je hond kunt beleven.

“In mijn lessen help ik jou en je hond op een gedreven en enthousiaste manier om vooral ook zoveel mogelijk plezier aan het opvoeden en trainen van je hond te beleven. 

Perfectie, enthousiasme, geduld en duidelijke uitleg zijn kernwoorden die in mijn werk de leidraad vormen.”

Ik help je graag Vol Vertrouwen Je Puppy Opvoeden

Naast dat het superleuk is, kan het opvoeden van een puppy ook behoorlijk pittig zijn.

Zo klein als ze zijn, die lieve schattige puppy’s kunnen er in rap tempo voor zorgen dat je met je handen in het haar komt te zitten.

Honderden baasjes heb ik al geholpen die het, net als jij, zo graag goed willen doen en willen kunnen genieten van hun puppy nu en hun volwassen hond later.

Doordat ik al meer dan 12 jaar baasjes begeleid bij het opvoeden en trainen van hun pup weet ik precies wat jij nodig hebt om jouw puppy op te voeden tot die hondenvriend waar je van droomt. 

“Ik ben er erg blij mee tot nu toe. We starten met de puppy cursus als ons hondje 1 a 2 weken bij ons is, maar ik was juist op zoek naar wat extra handvaten over die eerste twee weken. (Hoe laten we onze pup zo goed mogelijk wennen bij ons thuis en voorkomen we dat we ‘verkeerde’ dingen aanleren? En hoe kun je door de bomen het bos blijven zien met alle informatie die er te vinden is over het opvoeden van je pup.)

Onze puppy komt pas over 4 weken bij ons, maar ik vind het in de voorbereiding wel lastig dat er zo veel meningen zijn en dat er niet altijd wordt uitgelegd waarom bepaalde tips worden gegeven als je online zoekt naar informatie. Ik heb de eerste module van jullie online training nu doorlopen en vind dat de achtergrond van tips/adviezen hierin heel goed uitgelegd worden. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik veel beter begrijp waarom bepaalde dingen worden geadviseerd en het daarom ook beter zelf kan toepassen.

Kortom een heel tevreden klant hier die de laatste weken aftelt tot onze puppy bij ons komt.”

Yoni, baasje van Dibs

“Mijn weimaraner Loukas van ruim 4 jaar is vorige weweek vader geworden van 7 zonen en 4 dochters. Ik heb het programma zelf gisteren aangeschaft en al het en ander bekeken ondanks dat ik zelf geen pup neem. Ik werd hier zo enthousiast van. Zo leerzaam, vernieuwend en prettig om te lezen dat ik alle 11 nieuwe puppiebaasjes hierover heb verteld en aangeraden om dit programma aan te schaffen.”

Gert Nijenhuis

Veel gestelde vragen over de training

Heb je een andere vraag? Mail me op sandra@caniconnect.nl of stuur een appje naar 06-20953847.

nummer 1

extra

Waarom duurt de puppycursus bij Cani-Connect maar 4 weken?

Het is eigenlijk geen cursus van 4 weken. Het zijn 4 (of 13) aanvullende groepslessen.

Deze aanvullende groepslessen zijn niet te vergelijken met de lessen in een “normale puppycursus” van 10 lessen. In dit pakket zijn ze een aanvulling op het online puppy jaarprogramma waardoor de inhoud heel anders is. Omdat je thuis al zoveel uit de online lessen hebt geleerd voordat je de eerste groepsles volgt, kunnen we tijdens de groepslessen “next level”.

Wat zit er allemaal in deze training?
 • Een compleet online puppy jaarprogramma waarin ik je een héél jaar lang bij de hand neem. Je leert stap voor stap om je puppy en zijn gedrag steeds beter te begrijpen, je puppy op te voeden en je leert met hem samenwerken.
 • Met behulp van de uitgebreide instructievideo’s en stappenplannen uit het online puppy jaarprogramma kun je deze lessen thuis en in je eigen omgeving helemaal zelf volgen.
 • Als je je puppy dan hebt opgehaald en hij is een aantal weken bij je thuis en helemaal gewend, dan kom je naar de hondenschool en volg je samen met je puppy eerst 4 wekelijkse puppy groepslessenIn deze puppy groepslessen kun je je vragen stellen en wordt er aandacht besteedt aan de dingen die in de eerste weken met je puppy van belang zijn: oa je puppy beter begrijpen, socialisatie, voorkomen van ongewenste gewoontes, leren vooruit denken, je puppy begeleiden in allerlei uitdagende situaties. 
 • Nadat je de 4 puppy groepslessen hebt afgerond, kun je doorstromen naar de leer samenwerken groepslessen. In deze 9 maandelijkse leer-samenwerken groepslessen is er aandacht voor allerlei dagelijkse situaties waar je met je hond in terecht kunt komen en je leert hoe jij als baasje je opgroeiende pup / puber door die uitdagingen heen kunt begeleiden: oa ontspannen lopen aan de lijn, komen als je pup geroepen wordt, omgaan met afleidingen, niet overal op afstormen, andere mensen beleefd begroeten, enz.
 • Omdat je voorafgaand en tussen de lessen door thuis al heel veel geleerd en geoefend hebt (met behulp van de uitgebreide online instructies), kunnen we de tijd in de groepslessen optimaal benutten voor datgene waar puppy’s (en hun baasjes) van en met elkaar kunnen leren in een groepssetting.
 • Deze groepslessen zijn niet te vergelijken met een “normale puppy of andere groepscursus” om ze echt anders ontwikkeld zijn. De groepslessen zijn echt een aanvulling op het online puppy jaarprogramma.  
 • Als bonus krijg je ook nog eens een aantal maanden VIP membership erbij. Je kunt dan onder andere gebruik maken van het online begeleidingstraject waarbij je bij mij terecht kunt met al je vragen. Tijdens de vragenuurtjes en in de besloten community kun je ervaringen uitwisselen, je eigen filmpjes en foto’s delen en krijg je snel een deskundig advies. Dit VIP membership wordt automatisch voor je beëindigt, je zit dus nergens aan vast. 
Hoe gaat een online training in zijn werk? Hoe volg je de lessen?

Direct na je inschrijving ontvang je persoonlijke gegevens om in te loggen in een online leeromgeving. Daar staan de lessen voor je klaar. 

Lessen kunnen bestaan uit (afhankelijk van de cursus waarvoor je bent aangemeld):

 • achtergrondinformatie die uitgeschreven is en/of verwerkt in een presentatie die je kunt bekijken.
 • oefeningen die uitgeschreven zijn, voorzien van uitgebreide instructievideo’s, snelle start instructies en/of podcasts.
 • opdrachten die je zelf uitvoert of die je instuurt voor feedback.

Op een moment dat het jou en je hond uitkomt volg je de les. De lessen volg je in jullie eigen tempo. Je kunt ze zo vaak als je wilt terugkijken houd levenslang toegang tot de leeromgeving met alle lessen. 

Bied je ook een "normale puppycursus" aan?

Voor jou maar zeker ook voor je puppy is er veel afleiding in een groepscursus. Het is een vreemde omgeving met andere mensen én ook nog eens andere puppy’s.

Superleuk maar ook heel lastig om nieuwe dingen te leren, te luisteren naar uitleg en ondertussen je puppy te begeleiden om te gaan met al die prikkels om hem heen.

Daarom bied ik deze combinatie aan.

Je begint thuis, in alle rust en op je eigen tempo, met de eerste lessen en oefeningen. Deze staan voor je klaar in de online leeromgeving waar je ze kunt bekijken wanneer je wilt en zo vaak als je wilt. Nadat je de instructievideo’s en/ of beschrijvingen hebt gelezen, ga je met je puppy aan de slag.

Thuis leer je hem zo zélf alvast de basis van de oefeningen.

In de groepslessen gaan we dan aan de slag met het finetunen en toepassen van de oefeningen, kan ik met je meekijken en je helpen met eventuele vragen over je puppy.

We laten je puppy kennismaken met andere puppy’s in begeleide speel en interactie momenten waar jij als baasje uitleg krijgt over waar je op moet letten en hoe je je puppy hierin kunt begeleiden.

We oefenen met allerlei afleidingen, wat kun je wanneer doen om je puppy daarmee te leren omgaan.

Zo krijg je dus het beste van 2 werelden!

Wat zit er allemaal in de cursus?

In de training vol vertrouwen je puppy opvoeden worden al je opvoedvragen beantwoord.

 • Hoe leer je hem om zindelijk te worden?
 • Een bench, heb je die nou echt nodig?
 • Wanneer en hoe je je puppy kunt leren om alleen te blijven?
 • Wat is een goed dag en rust ritme voor je puppy?
 • Als je samen op pad gaat met je puppy, hoe leer je je puppy dan om netjes aan de lijn te lopen?
 • Hoe kun je op een veilige manier het loslopen oefenen met je puppy en hoe leer je hem om dan weer bij je te komen als je hem roept?
 • Hoe ga je om met de vele afleiding die je tegenkomt onderweg, andere mensen, honden, katten, waaiende blaadjes?
 • Hoe leer je je puppy om niet tegen mensen op te springen en op een nette manier met je bezoek om te gaan?
 • Hoe voorkom je dat hij alles van straat eet?
 • Hoe vaak en hoe lang mag je puppy wandelen?
 • Wat zijn leuke spelletjes om met hem te doen?
 • Waar moet je op letten bij het kiezen van geschikt voer voor je puppy?
 • Hoe ga je om met ‘gremlin-gedrag’ van je puppy?
 • en nog veel meer antwoorden op vragen…

Achtergrond en verdiepingsinformatie

Je krijgt ook toegang tot een extra module met nog meer achtergrondinformatie. Deze lessen zorgen ervoor zorgt dat je de adviezen, oefeningen én je puppy beter leert begrijpen.

 • Je wil je puppy dingen gaan leren, je wil zijn gedrag kunnen beïnvloeden. Je wil hem dingen duidelijk maken. Dat gaat veel gemakkelijker als je elkaar begrijpt. Daarom zit er ook een les in over de taal van de hond, hoe communiceren honden met elkaar en hoe kun jij met je puppy communiceren? Hoe leert je puppy en hoe kun je het beste met hem oefenen?
 • Hoe bereid je je puppy zo goed mogelijk voor op allerlei dingen en situaties die hij de rest van zijn leven nog mee gaat maken?
 • Wat is er belangrijk in de manier waarop je met je puppy omgaat? Hoe zorg je ervoor dat je puppy naar je luistert, dat hij je respecteert en dat hij zich veilig bij je voelt. Hoe bouw je een fijne relatie op met je pup? Zonder strijd en onderdrukking maar op basis van wederzijds vertrouwen.

Toegang tot de complete training leer samenwerken met je hond met daarin oa:

 • Overal en altijd zijn aandacht kunnen krijgen. Dé allerbelangrijkste oefening om controle te houden over het gedrag van je puppy. Deze oefening gebruik je om hem te leren naar je toe te komen als je hem roept en bijvoorbeeld om ongewenst gedrag te onderbreken.
 • Je puppy leren om je hand te volgen. Zo kun je hem leren om bij je te komen als je hem roept, hem ergens heen sturen, bv naar zijn plaats of op de weegschaal bij de dierenarts en je kunt deze oefening bv gebruiken om je puppy te leren om netjes naast je aan één kant te lopen.
 • “Het parkeerstandje”. De oefening die je puppy leert om “gewoon” rustig te wachten. Terwijl je onderweg een praatje maakt met iemand, je puppy meeneemt op bezoek of als je op een terrasje gaat zitten.
 • Connectie oefening. Leren op elkaar te letten en rekening met elkaar te houden. Deze oefening leert je puppy om altijd een onzichtbaar lijntje met jou als baasje te houden.
 • De basisregels van een ontspannen wandeling aan de lijn. Deze oefening leert je op welke dingen je moet letten tijdens de wandeling aan de lijn om ervoor te zorgen dat deze voor jullie allebei een feestje wordt.
 • Vervolgoefeningen voor het leren lopen aan de lijn
 • Loslopen en hierkomen oefeningen
 • Zit en af
 • Blijf
 • Naar de plaats sturen en daar blijven
 • Restaurant training
 • niet aankomen
 • Spelen en los

Is er ook nog een vervolg na deze cursus?

Als jij dat wilt, kun je na deze puppycursus verder leren in de Cani-Connect online leeromgeving óf deelnemen aan meer groepstrainingen of privélessen. 

Ik ben niet zo handig met computers en online dingen, is het dan wel geschikt voor mij?

Jazeker! Het inloggen in de online leeromgeving is eenvoudig en wijst voor zich. 

Hoe lang heb ik toegang de training?

Alle lessen komen direct voor je vrij. Daarna heb je levenslang toegang tot alle informatie en oefeningen uit de training. Tijd genoeg dus om alle leeftijdsfases van je  opgroeiende pup te doorlopen en regelmatig informatie op te kunnen frissen.

Zijn de lessen altijd op een vaste dag en tijd?

De lessen in de online leeromgeving kun je helemaal zelf bepalen wanneer je de lessen volgt. Vanaf het moment dat ze beschikbaar voor je zijn in de online leeromgeving, staan ze daar voor je klaar en kun je ze bekijken als het jou uitkomt.

De groepslessen plannen we in overleg in. De lessen zijn op vrijdagochtend en zondagochtend. 

Dit is een online training, krijg ik wel ondersteuning?

Er zijn verschillende manieren om mij te bereiken en je vragen te stellen of ondersteuning te krijgen waar je dat nodig hebt.

Wanneer kun je starten met de training?

Direct na je inschrijving krijg je toegang tot de eerste online lessen. Je kunt dus direct aan de slag en blijft toegang houden tot de lessen. Je kunt dus gerust inschrijven vóórdat je je puppy gaat ophalen. Dat zou ik je zelfs adviseren. Zo kun je alvast de eerste informatie doornemen en ben je extra goed voorbereid. Als je pup er dan eenmaal is, ga je de lessen samen met hem volgen.

Na je aanmelding kun je aangeven of je je puppy al hebt opgehaald of wanneer je dat gaat doen en wanneer je wilt starten met de groepslessen.  

Wanneer kun je beter niet meedoen?

Als je verwacht dat ik je puppy voor je op ga voeden en trainen, kun je beter niet meedoen. Je zult zelf tijd in de opvoeding en training van je puppy moeten steken. Ik sta voor je klaar met een plan, advies, een heleboel achtergrondinformatie en  zeer gedetailleerde instructies van oefeningen maar jij moet er mee aan de slag.  

Mijn vraag staat er niet bij...

Heb je een andere vraag? Mail me op sandra@caniconnect.nl of stuur een appje naar 06-20953847.

“Net ingeschreven. Super leerzaam al de eerste lessen!”

Martin, baasje van Bobby

Schrijf je in voor het puppy jaarprogramma incl aanvullende puppy groepslessen op de hondenschool in IJsselstein.

Je kunt direct starten met het online lessen-programma, zelfs al voordat je puppy er is. 

Als je puppy er eenmaal is, ga je eerst in alle rust thuis aan de slag met de eerste lessen en oefeningen.

De aanvullende groepslessen op de hondenschool starten een aantal weken later. In deze lessen kun je vragen stellen, kijk ik met je mee en leer je van en met andere baasjes. Deze groepslessen zijn zó ontwikkeld dat ze precies aansluiten bij de online lessen.