06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Online training Meer Rust, Focus en Controle

 • Is jouw hond snel afgeleid?
 • Reageert hij op andere honden, mensen, fietsers, spelende kinderen, rammelende aanhangers of misschien zelfs waaiende blaadjes?
 • Kun je maar moeilijk contact met hem krijgen als je buiten bent? 
 • Is hij onzeker, angstig of blokkeert hij tijdens een wandeling?
 • Loopt je hond de hele tijd met zijn neus aan de grond te snuffelen of kijkt hij naar alles behalve naar jou?

En hoe is dat voor jou?

 • Ben jij daardoor ook voortdurend alert en loop je met ogen op steeltjes?
 • Scan je tijdens de wandeling de omgeving en voel je je niet prettig op onoverzichtelijke plekken waar je niet tijdig kan zien wat er aan komt. 
 • Voel je dat je hart sneller gaat kloppen als je iets of iemand aan ziet komen. 
 • Word je er zelf onzeker, gefrustreerd en soms geïrriteerd van om op zo’n manier met je hond op pad te gaan? Je wil je hond zo graag helpen en samen meer ontspannen en met meer plezier kunnen gaan wandelen. Je hebt al van alles geprobeerd maar het werkt allemaal niet echt of maar voor even. 

Wil je leren

 • Hoe je de opwinding van je hond kunt sturen?
 • Hoe je je hond kunt leren om zijn opwinding sneller onder controle te krijgen en ermee te leren omgaan?
 • Hoe je hond en jezelf meer ontspannen en geconcentreerd met elkaar bezig kunnen zijn terwijl er andere honden, kinderen op skateboards of andere triggers in de buurt zijn?
 • Hoe je meer controle krijgt over je hond als je met hem wandelt (aangelijnd en als hij los loopt) in de buurt van sterke afleidingen?

Ik weet hoe het is…

Ik heb zelf 2 honden gehad die, om verschillende redenen, zogenaamd reactief gedrag vertoonden.

Blitz kon uitvallen naar mensen en andere honden.

 Aika was zeer snel geprikkeld en overprikkeld door allerlei banale sociale en omgevingsprikkels. Mensen, honden, andere dieren maar soms was een bewegend takje al genoeg om haar helemaal ‘kwijt te raken’.  

In het samenleven met deze honden liep ik tegen dezelfde dingen aan als waar jij nu misschien ook mee worstelt.

Wat voor andere honden ‘normaal’ is, was voor Blitz en Aika een uitdaging. 

Toen ik ze als pup van 8 weken ophaalde bij de fokker, had ik andere verwachtingen. Natuurlijk realiseerde ik me dat een hond opvoeden tijd en aandacht kost. Maar ik vond het moeilijk om te accepteren dat het bij anderen op een gegeven moment gemakkelijk(er) ging, dingen inderdaad een gewoonte gingen worden. Terwijl, zeker bij Aika, zelfs situaties met weinig prikkels veel moeite kosten om haar in te begeleiden en op een rustige manier doorheen te loodsen.
Dat je dan zelf instructeur en gedragstherapeut bent, helpt niet altijd ;-). 

Toen ben ik op een andere manier ernaar gaan kijken. Door me af te vragen met welke oefeningen en vaardigheden ik haar kon helpen zodat zij zich beter, meer ontspannen en veiliger zou voelen. 

En dat gebeurde ook, ze werd meer ontspannen, kon zich steeds beter op mij concentreren en ik kreeg controle over haar gedrag op de momenten dat het er echt op aankwam.

Daardoor kwam er ook voor mij weer meer ontspanning en plezier in de wandelingen.

Ik kan jou daar ook bij helpen met mijn online training ‘Meer rust, focus en controle’

In deze training leer je alle dingen die mij ook hebben geholpen. Je gaat een heleboel leren maar het is geen trucjes-aanleren, toverwoorden gebruiken, ‘speciale’ lijnen of quick fix, hupsakee, probleem opgelost – training.

Ik leer je een manier aan om naar je hond te kijken en meer te zien :-). Een manier om met hem om te gaan, hem dingen te leren en met hem samen te werken. Ik leer je om aandacht te besteden aan de ‘juiste’ dingen én ik leer je hoe en waarom je dat kunt doen. Zo kun je ook na afloop van de training er zelf mee verder. 

Jij doet het samen met je hond!

Het is geen doe-maar-even-tussendoor-training.

Je hond heeft bepaalde gevoeligheden en kan baat hebben bij jouw hulp en begeleiding en een bepaalde gestructureerde aanpak daarbij. Ik heb een plan voor je, ik vertel je precies wat je wanneer en in in welke volgorde kunt aanleren en oefenen. Samen met je hond voer je het uit.

Als je wilt kun je feedback krijgen op opdrachten, kijk ik met je mee naar oefeningen, beantwoord ik al je vragen en denk met je mee hoe we oefeningen voor jou kunnen finetunen. Samen met je hond voer je het uit.

Dit programma is geschikt voor alle baasjes van honden die moeite hebben om

 • ontspannen te zijn
 • aandacht te hebben voor hun baasje
 • te luisteren in situaties met afleiding.

Ik heb, op basis van de ervaringen met mijn eigen (super-reactieve) honden en de ’training reactieve honden’ die ik eerder voor deze doelgroep ontwikkelde, nu een uitgebreide online training ontwikkeld. 

In het programma leer je hoe je je

 • onzekere
 • gestreste
 • snel afgeleide
 • angstige
 • op alles afvliegende
 • blaffende
 • nerveuze
 • snel opgewonden
 • gefrustreerde

hond kunt helpen om

 • relaxter te zijn en meer rust te kunnen vinden,
 • beter te kunnen focussen en concentreren,
 • beheerster en evenwichtiger te leren reageren,
 • meer zelfvertrouwen te krijgen,
 • meer vrijheid te ervaren.

“Meer rust, focus en controle” kun je vanaf nu volgen in het online leerplatform van Cani-Connect

 • De training komt van begin sept tot half nov 2023 stapsgewijs beschikbaar.
 • Iedere 2 weken komen er nieuwe lessen vrij. 
 • Eenmaal vrijgekomen, zijn ze onbeperkt beschikbaar voor (VIP) members. 

Word lid en doe mee met de training

 • Volg de lessen helemaal zelfstandig of kies voor een (VIP)begeleidingstraject waarin ik met je meedenk, feedback geef op je oefeningen, deskundig advies geef en je al je vragen kunt stellen. 
 • Als member krijg je niet alleen toegang tot de online training “meer rust, focus en controle” maar ook tot alle andere content op het online leerplatform van Cani-Connect.

Kies je membership en je kunt direct aan de slag met de eerste lessen

al vanaf 7 p/mnd

7 p/mnd

zelfstandig aan de slag met alle content

je kunt maandelijks zélf eenvoudig opzeggen

97

VIP membership met begeleidingstraject 3 maanden

3 maanden toegang tot alle online content

Loopt na 3 maanden automatisch af

227

VIP membership met begeleidingstraject 1 jaar

1 jaar toegang tot alle online content

Loopt na 1 jaar automatisch af

Eerst proberen?

Je kunt eenmalig een gratis 7 daagse proefperiode aanvragen.

Wat leer je allemaal in deze training?

Je hond beter leren lezen

Hoe beter je zijn taal begrijpt, hoe beter je aan hem kunt zien hoe hij zich voelt, wat hij ergens van vindt en wat het juiste moment is of de juiste situatie om met hem te oefenen. En ook, wanneer kan dit niet meer en wat kun je dan doen?

Ik leer je om gebruik te maken van een zogenaamde spanningsladder.

Je hond helpen ontspannen

Honden die snel geprikkeld zijn kunnen moeite hebben om te ontspannen. Ze zijn vaak en snel alert en opgewonden. Ik leer je hoe je je hond kunt helpen om te ontspannen.

Door te leren zien hoe je hond ontspant, leer je ook weer beter zien, hoe hij spanning opbouwt en daarmee kun je hem ook weer helpen.

Hoe vol of leeg is de stress emmer van je hond?

Samen gaan we op zoek naar manieren die je hond kunnen helpen om stress kwijt te raken. Dat hij dit stress op zal gaan doen, is namelijk zo goed als onvermijdelijk ;- ). Het is fijn als je hem kunt helpen die stress weer kwijt te raken en te ontspannen.

We ‘installeren’ een ‘default-gedrag’

Hiermee bedoel ik dat je de hond een bepald gedrag (bijvoorbeeld zich bij jou komen ‘melden’) aanleert dat zo sterk en geautomatiseerd is dat hij hierop zal terugvallen:

 • als hij niet weet wat hij moet doen
 • als hij iets wil
 • als je hond iets ziet
 • als je hond ergens iets van vindt
 • als hij in nieuwe situaties komt.

Toegangspoortje

Door het aanleren van zo’n sterk voorkeursgedrag, ga jij als een soort toegangspoortje voor je hond fungeren. Hij moet via jou om allerlei dingen te mogen gaan doen. Dit zorgt ervoor dat je hond in plaats van op dingen te reageren zoals hij nu doet, zich, uit zichzelf, bij jou komt ‘melden’ en wacht op jouw toestemming of hij ergens naar toe mag gaan. Soms mag dat natuurlijk maar op deze manier heb je controle over zijn gedrag als je in een situatie terecht komt waarin je niet wil dat hij ergens op reageert. Je geeft dan geen toestemming en hij zal ook niet gaan.

Onvoorwaardelijk

Door je hond iets te leren op een goede, gestructureerde manier en te weten wat je aan het doen bent, leert je hond om niet per toeval te luisteren maar onvoorwaardelijk. Je kunt er dan van op aan dat hij het doet. Altijd en overal. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Maar het kan absoluut. Het is geen trucje maar op de juiste manier en met de juiste opbouw iets aanleren.

Gedrag dat heel waardevol kan zijn om op deze manier aan te leren is je hond terug kunnen roepen (hierkomen) en zit en kijk, maar dan dus overal en altijd.

Beheersing – niet aankomen

Honden die snel geprikkeld zijn, hebben vaak de neiging om, als ze iets zien, horen of ruiken, er naartoe te willen gaan. Leren beheersen (als kunst :-)) is dan een heel nuttige oefening. En dan heb ik niet over beheersingsspelletjes (die overigens heel leuk kunnen zijn, begrijp me niet verkeerd) waarbij je ergens een brokje neer kunt leggen en je hond er niet aan leert komen. Zoals ik al zei, we maken er een kunst van, zodat je hond, ook als dat brokje, per ongeluk, tijdens de wandeling uit je zak valt, er niet aankomt zonder jouw toestemming.

Beheersing – Kijken mag

We leren je hond dat hij mag kijken naar prikkels maar er niet (zomaar) op mag reageren. In plaats hem af te leiden van dingen waar hij iets van vindt, leer je hem er, als oefening naar kijken en deze prikkels te melden bij jou. Daardoor gaat de lading ervan af en kan je hond ermee leren omgaan.

Situaties waar je geen controle over hebt

Je hebt geen of slechts beperkt invloed op je omgeving. Natuurlijk kun je rekening houden met gevoeligheden van je hond en kan het je helpen om in ieder geval tijdelijk dingen bewust op een bepaald moment van de dag te doen of bewust bepaalde plekken wel of juist niet te bezoeken. Maar daarnaast kan het je helpen om je hond (en jezelf) zo goed mogelijk voor te bereiden om op een bepaalde  manier te reageren op dingen die er gebeuren in de omgeving.

In het programma leer ik je daarom onder andere:

 • Je hond onvoorwaardelijk terug kunnen roepen, wat er ook gebeurt.
 • Je hond, als hij iets in de omgeving waarneemt waar hij iets van vindt, zich bij jou te ‘melden’in plaats van er op af te vliegen (of te verstijven en niet meer verder te willen).
 • Hoe je hond kunt leren om altijd en overal te gaan zitten , naar je te kijken en te wachten op jouw toestemming om weer iets anders te mogen gaan doen. Zo kun je ervan op aan dat je hond op één plaats blijft als dat nodig is. Bijvoorbeeld als je een andere, minder goed luisterende hond tegenkomt die de intentie heeft om naar jouw hond te gaan terwijl je weet dat jouw hond daar op kan reageren. Of een hond dat een baasje heeft die vindt ‘dat honden het best onderling allemaal wel kunnen uitzoeken’.
 • “wegwezen!!” een oefening die je helpt om kordaat en zo rustig mogelijk ‘weg te wezen’.

Het ligt NIET aan jou als je hond zo reageert!

Ik hoor en lees vaak het advies aan hondeneigenaren dat je vooral aan je eigen gemoedstoestand moet werken. Dat je zelf vooral ontspannen en rustig moet zijn. Het kan je hond wel helpen als je zelf rustig kunt blijven maar…

Een snel geprikkelde hond is niet zo omdat zijn baasje dat heeft veroorzaakt. Je hond heeft een bepaalde aanleg en afhankelijk van die aanleg kunnen bepaalde gedragingen eerder ‘getriggerd’ worden.

Het is dus echt niet jouw schuld als je hond snel afgeleid is, of onzeker, of uitvalt.

Sterker nog, ik zie juist vaak dat baasjes van ‘deze honden’ al heel veel doen om hun hond zo goed mogelijk te helpen. En dat veel van die dingen de hond ook echt daadwerkelijk helpen, maar dat ze (essentiële) puzzelstukjes nog missen.  

Bovendien is het makkelijker gezegd dan gedaan, rustig en ontspannen op pad gaan. Voor mij werkt het vooral ook heel erg andersom: als ik weet wat ik kan doen in een situatie, als ik het gevoel heb iets onder controle te hebben, kan ik rustig, ontspannen en kordaat reageren. En daardoor wordt het dan vervolgens ook voor mijn hond gemakkelijker, ook hij weet beter wat hij kan doen en voelt zich daardoor meer ontspannen.

Kies je membership en je kunt direct aan de slag met de eerste lessen

al vanaf 7 p/mnd

7 p/mnd

zelfstandig aan de slag met alle content

je kunt maandelijks zélf eenvoudig opzeggen

97

VIP membership met begeleidingstraject 3 maanden

3 maanden toegang tot alle online content

Loopt na 3 maanden automatisch af

227

VIP membership met begeleidingstraject 1 jaar

1 jaar toegang tot alle online content

Loopt na 1 jaar automatisch af

Eerst proberen?

Je kunt eenmalig een gratis 7 daagse proefperiode aanvragen.