06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Chihuahua Grizzly blijft nu rustig in de buurt van andere hondNicky Meijer:

“Met onze chihuahua, Grizzly, hadden wij altijd veel problemen door het bekende “kleine hondjes syndroom”; extreem agressief uitvallen en tekeer blijven gaan zodra er maar een andere hond in de buurt was.

Je wordt er zelf onzeker en onrustig van want hem meenemen wordt bijna gênant, terwijl je weet dat hij ook zo enorm lief, aanhankelijk en speels is.

Hij ging al langere tijd naar een hondencrèche om te leren met andere honden te spelen en socialiseren. Als hij eenmaal daar was, ging dat ook goed en had hij het enorm naar zijn zin. Maar als hij honden niet kende, dus vrijwel altijd zodra we ergens anders waren of er een (onbekende) hond thuis kwam, ging Grizzly weer helemaal over de rooie.

Mijn extra angst was ook, dat hij hierdoor nog eens gegrepen zou worden door een hond die zijn asociale gedrag niet zou tolereren en hem zou willen corrigeren…. een chihuahua wint het immers niet zo snel van de gemiddelde hond qua grootte en sterkte.

Met Sandra volop aan de slag gegaan en eerst uitgeprobeerd, welke “therapie” voor hem zou kunnen gaan werken. Na vele maanden intensief oefenen, volharden en leren kan ik nu met mijn grote kleine hondje overal naar toe. Of er nu veel, weinig, drukke, rustige, blaffende, loslopende of uitdagende honden zijn; Grizzly blijft rustig. Ik ben zo enorm trots op hem maar weet ook, dat ik het aan Sandra te danken heb, dat dit (veel te laat gesocialiseerde) hondje nu zo veel relaxter in het leven staat.

Zij heeft eerst alle tijd genomen om zowel de hond als mij/ons te leren kennen en aan de hand van haar bevindingen een manier gezocht om Grizzlies gedrag te veranderen. Ook liet zij mij beter snappen, waarom de hond telkens zo extreem uitviel. Als je iets begrijpt, en er dan ook nog eens mee leert omgaan, wordt het alleen maar leuker om te proberen het gedrag van je hond te corrigeren.

Ik ben heel dankbaar want door Sandra hebben de hond en ik een heerlijker leven samen, we kunnen nu immers echt overal naartoe zonder dat we beiden opgefokt zijn.

Als ik een hond erbij zou nemen ga ik meteen een afspraak met Sandra maken want ik heb van haar enorm veel geleerd. “

 

Nog een verhaal lezen >>>