06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Eerder heb ik al iets verteld over “wat het gedrag van de hond bepaalt”. 

 

Zeker bij je snel-geprikkelde hond is het belangrijk om niet maar op één van de factoren die het gedrag bepalen te richten, maar je plan van aanpak zo breed zo mogelijk te maken. 

 

Één van de factoren die meespelen is hoe je hond zich voelt. 

Hoe gespannen of juist ontspannen is hij. 

 

Een manier om daarnaar te kijken is gebruik maken van een spanningsladder. 

 

Hoe hoger op de spanningsladder, hoe hoger de spanning in je hond. 

 

Hieronder zie je die spanningsladder. 

Op de spanningsladder staan een aantal signalen die je bij je hond kunt zien en waaraan je kunt zien waar je hond zich op de ladder bevindt. 

Hoe beter je de signalen van je hond kunt lezen, hoe meer details je ziet, hoe beter je ook kunt zien wat er zich van binnen bij de hond afspeelt. 

En hoe beter je kunt zien wat er zich van binnen bij je hond afspeelt, hoe beter je oefeningen en situaties kunt aan en toepassen.  

De spanningsladder is niet een statisch iets.

Per hond en zelfs per situatie en per moment van de dag kan die er anders uitzien. 

De ene hond is sneller opgewonden dan de andere. Deze honden hebben minder tredes in de spanningsladder en gaan dus sneller, in grotere stappen van groen naar rood. 

Bij sommige honden gaat dit veel langzamer. Die doen er langer over om van groen naar rood te gaan en de stapjes kunnen beter zichtbaar zijn. 

Ook de situatie en wat een hond eerder die dag of op voorafgaande dagen heeft meegemaakt is van invloed op die ladder.  

En het mooie is… die ladder kan veranderen door training. 

Bekijk de video hieronder om te zien hoe de spanningsladder bij je hond kan verschuiven als je met hem gaat trainen. 

Door de juiste dingen te oefenen met je hond, wordt zijn “groene” bereik groter en zal hij in steeds meer situaties ontspannen kunnen blijven.

Stap voor stap kun je dan bv honden steeds dichterbij op een ontspannen manier passeren. Niet doordat je je hond afleidt, maar omdat je hem geleerd hebt er nu op een andere manier mee om te gaan. 

Dit gaat natuurlijk niet van vandaag op morgen maar is een proces van weken of zelfs maanden. 

Wil je dit graag met je hond bereiken en zou je het fijn vinden om begeleiding te krijgen in dit proces? 

Met de membership van Cani-Connect krijg je toegang tot alle complete traininingen in het online leerplatform. Onder andere ook de online training “meer rust, focus en controle“.

In dezez training leer ik je stap voor stap, tot in detail, welke stappen je moet zetten. 

Want dát is het óók; er zijn zóveel details die van belang kunnen zijn en die het verschil kunnen maken tussen eindelijk wél succes hebben en blijven aanmodderen. 

Zoveel stappen die gezet moeten worden. 

Ik heb er een aantal jaren over gedaan om uit te vinden wat wanneer wel en niet werkte en uiteiindelijk deze methode uit te stippelen en er een complete training van te maken. 

Hier lees je alle informatie over het programma >>

Als je nog vragen hebt over deze training of je wil even overleggen of deze training wel de juiste is voor jou en jouw hond, stuur dan even een mailtje naar sandra@caniconnect.nl.

Heb je behoefte aan meer hulp of begeleiding? Er zijn verschillende mogelijkheden voor je:

Hondengedragskalender:

 Meld je aan voor de online Hondengedragskalender en ontvang 365 dagen lang elke dag een kleine portie inzicht, achtergrondinformatie, kennis, verdieping, stof tot nadenken, inspiratie, motivatie én elke maand praktische oefenstappen om beter met jouw hond samen te werken. Een heel jaar lang voor slechts €27,-.  Meer info en aanmelden.

Online Campus van Cani-Connect:

 Bouw een betere band op en krijg antwoord op specifieke vragen over gedrag en training. Als cursist krijg je toegang tot alle hondentraining en gedragslessen op de online campus. Met de uitgebreide en duidelijke stap voor stap trainingsvideo’s werk je in je eigen tempo, zelfstandig of met deskundige begeleiding, aan je trainingsdoelen. Voor beginners en gevorderden. Meer info en aanmelden.

Hondenschool in Ijsselstein (Ut):

 Bekijk de website voor het actuele cursusaanbod en privélessen. Meer info en aanmelden.