06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Havanezer Toby had verlatingsangstFamilie Tasseron:

“Toby is een heel makkelijk op te voeden hondje, hij had alleen 1 probleem: hij kon niet alleen thuis blijven. Vooral het moment van weggaan was een ramp: hij ging keihard blaffen en janken en hield dit ook vol totdat we weer thuis waren.

Zelf dachten we dat het verlatingsangst was. We probeerden van alles, zoals een DAP en zelfs een anti-blafband (met trilling, geen schok), maar niets hielp. Het gevolg was een boze benedenbuurvrouw en veel stress.

Dus hebben we Cani-Connect ingeschakeld. Sandra kwam Toby eerst observeren en stelde vast dat het geen verlatingsangst was, maar boosheid! Ook zag Sandra dat hij constant aandacht opeiste.

We zijn meteen aan de slag gegaan. Ten eerste moesten we zijn aandachtvragende gedrag, zoals aankijken, piepen en blaffen, negeren. Als hij rustig was moesten we hem juist belonen. Verder moesten we hem aan een bench laten wennen. Wij hadden dit ook geprobeerd toen we hem als puppy van 9 weken kregen, maar toen vond hij het vreselijk. Nu vindt hij het juist een rustige plek om te liggen. Ten slotte moesten we hem natuurlijk geleidelijk aan leren alleen te blijven.

Al met al een heel gedoe, maar het heeft wel zijn vruchten afgeworpen: Toby kan inmiddels een paar uur alleen zijn en blijft stil als we het huis uit gaan. Ook is hij veel rustiger geworden en luistert hij een stuk beter.

We zijn erg blij dat we hulp gezocht hebben. Het is echt heel fijn om even weg te kunnen gaan zonder dat hij gaat jammeren. We hebben geen klachten van de buren meer gehad!”

 

Nog een verhaal lezen >>>