06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Onze Jasper heeft ADHD en Autisme en hierdoor ook angsten en weinig sociale contacten. In 2011 zijn wij na het lezen van veel informatie over maatjes en hulphonden op zoek gegaan naar een hond voor Jasper.

Duke1Een labradoodle moest het worden, ze zijn lief, sociaal en zeer leergierig. Na een kleine zoektocht een fokker gevonden waar wij ons prettig bij voelde, dus wachten op het nestje!

Maar in de tussentijd ook verder op zoek naar een trainer die de hond maar vooral ook Jasper zou gaan begeleiden. Snel hadden we al iemand gevonden die ervaring had met het trainen van hulp/maatjeshonden maar ook veel ervaring had met kinderen met ADHD en Autisme. In de tussentijd was onze Duke geboren, een reutje en oh zo lief. Wel een pittig hondje, maar dat moest ook wel want hij moest wel tegen een druk gezin kunnen.

Alles was in kannen en kruiken……en toen belde de trainster af. Door omstandigheden kon zij ons niet gaan helpen…teleurstelling en wat nu?! Ze adviseerde ons om contact op te nemen met Sandra van Cani-Connect. Over het trainen maakte wij ons niet zo’n zorgen maar kan deze “nieuwe” trainster wel omgaan met kinderen die ADHD en Autisme hebben?

Ja Hoor, dat kan ze!!!

We trainen al bijna 2 jaar met veel plezier. Duke heeft de basis uiteraard al helemaal onder de knie, dus is er altijd ruimte voor het aanleren van “grappige” dingen.

Jasper sliep vanaf zijn peutertijd met het licht aan (alle lampen aan) en de deuren open, nu slaapt hij in alle rust met het licht uit de deur dicht en zijn grote vriend naast hem. Hij heeft in Duke een echt maatje gevonden waar hij ook veel tegen verteld. Duke voelt op zijn beurt heel goed aan wat voor bui Jasper heeft. Als dit een hele boze bui is (die vroeger 2 uur bleef hangen), zet Duke zijn pootjes op de voeten van Jasper, maakt contact en de bui verdwijnt. Ook staat Jasper sociaal beter in het leven. Hij laat Duke zelf uit en maakt een praatje tijdens het uitlaten met andere mensen.

Inmiddels word Duke in december 2 jaar en is een hele gezellige, goed gemanierde hond en dat allemaal door de gezellige trainingen die wij volgen bij Sandra.

We zijn zeker nog niet klaar en blijven nog lekker doortrainen maar we willen je wel heel erg bedanken met wat je tot nu toe voor ons gedaan hebt…..toppie!!!

Labradoodle als hulphond voor kindEn een stukje geschreven door Jasper:

2 jaar geleden, kreeg ik Duke als mijn hulphond! Dus train ik ook al 2 jaar met Sandra!

Sandra heeft mij geleerd hoe je met een pup moet omgaan!

We hebben Duke bijvoorbeeld geleerd om te zitten, liggen en om op zijn plaats te gaan! En we zijn nu bezig met apporteren en te wachten! Het leukste trucje vind ik High-five!

Duke is een Labradoodle! Dat vind ik een leuke hond! Het grappigste wat Duke doet is tv kijken! Hij slaapt ook op mijn kamer! Dat vind ik ook heel fijn omdat ik bang ben in het donker en met Duke op mijn kamer hoeft mijn nachtlampje niet aan! Uitlaten is Voor Duke een feest! Net als trainen, spelen en vooral zwemmen!

Duke zijn favoriete tv-progamma is voetbal! Maar het leukste vind ik trainen! Ik hoop dat we Duke nog lang trainen!

Groetjes Jasper

Duke3

Nog een verhaal lezen >>>