06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

“Ja maar, hij moet het gewoon doen omdat ik het vraag”.

Waarom dan? Omdat jij nou eenmaal zijn baasje bent? Voor je mooie blauwe ogen? Daarom?

Als je een goed oefenplan hebt en je hond een bepaalde oefening stapsgewijs aanleert, zal je hond het uiteindelijk ook gewoon doen, omdat jij het vraagt, omdat hij goed begrijpt wat je van hem wil en omdat je hem in stapjes hebt geleerd bepaald gedrag als gewoonte uit te voeren op commando.

Aan de andere kant, hoe zou jij het vinden als je collega dat ook zou vinden, of zelfs je baas… Ja maar hij moet maar gewoon koffie voor me halen omdat ik dat vraag…” Hoe lang blijf jij met plezier koffie voor hem halen als er nooit iets tegenover staat. Geen dankjewel en voor jou een keertje koffie halen kun je ook wel vergeten.