okt
30
Mijn hond komt niet als ik hem roep, grrr!!

Giggle is nu ruim 2 jaar oud en in de meeste situaties ben ik aardig tevreden over hoe zij luistert.

Maar…

Als zij een speelgoedje heeft en ik roep haar…

Ze schudt met het speelgoedje, ze gooit het op de grond en blaft tegen mij, ze pakt het weer op en loopt in een grote boog op mij heen of bij mij vandaan, legt het speelgoed weer op de grond en kijkt naar mij. Doe ik dan een stap haar kant op, pakt ze het weer op, blaft met het speelgoedje in haar bek terwijl ze de afstand tussen ons weer iets vergroot…GRrr! Zo irritant! Ik wil af en toe met haar in het water spelen met een speeltje maar op deze manier vind ik daar dus geen bal aan! 1 Keer gooien, Giggle zwemmen en hoppaa… 20 minuten bezig om het speeltje weer terug te krijgen.

Herkenbaar??

Honden laten dit soort gedrag zien als ze een speeltje hebben, weten dat ze worden aangelijnd, niet naar de auto willen, aan het spelen zijn met andere honden of bijvoorbeeld als ze iets hebben ‘gepikt’ wat de moeite waard is.

Voordat ik nu mijn trainingsplan met jullie ga delen, wil ik graag van je weten…

 • herken je dit soort gedrag bij je hond?
 • wanneer doet jouw hond dit?
 • wat heb je al geprobeerd om het op te lossen?
 • werkte dit of helemaal niet?

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties…

One thought on “Mijn hond komt niet als ik hem roep, grrr!!
 1. Hoi,

  Dit is heeeel herkenbaar op dit moment.
  Gabber is 11 maanden en we laten haar bij de Lek lekker spelen in het water en rennen.
  Maar als we richting auto gaan ,gaat ze rustig haar gangetje en wil niet aangelijnd worden.
  Wel naar je toekomen maar heel argwanend.
  AUB niet de riem…
  geprobeerd met zit commando en snoepjes
  Veel geduld

Leave a comment