06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Sta jij er wel eens bij stil hoe je de deur uit gaat? Ben je deze ochtend ontspannen? Loopt alles op rolletjes of zit het allemaal even tegen?

Lekker vroeg opgestaan, leuke dag voor de boeg op je werk, heerlijk bakkie verse koffie gehad en het zonnetje begint door te breken. Of heb je je hopeloos verslapen, vervelende collega’s om mee samen te werken vandaag, koffie over je net schone kleren geknoeid en dan gaat het ook nog regenen?

Voor je hond is het iedere ochtend hetzelfde, hij heeft geen besef van wekkers die wel of niet op tijd zijn afgegaan, vervelende afspraken op je werk waar je tegenop ziet, blauwe enveloppen waar je je zorgen over maakt, of al die andere dingen die in onze hoofden spelen en waardoor onze stress emmer zich vult en de spanning oploopt.

Wat je hond natuurlijk wél merkt is hoe je op hem reageert….De ene ochtend heb je alle tijd, blijf je rustig op hem wachten tot hij klaar is met snuffelen en begeleid je hem rustig en behendig langs die blaffende hond achter dat ene hek waar hij toch vaak wel wat van vindt. En zit het even wat minder mee, is je spanning iets hoger, dan is de kans groot dat je iets minder geduld hebt als je hond maar geen keuze kan maken over wat deze ochtend de meest geschikte graspol is om zijn behoeften naast te doen. Deze ochtend ben je hem beu als hij blaffend in de lijn gaat hangen als je langs het hek loopt, en de hond die er vaak is, is er niet eens! Grrr!

Bij mij gaat het tenminste wel zo. Menselijk ja maar voor mijn hond natuurlijk niet eerlijk. Hij kan er niets aan doen en heeft geen benul….

Het helpt mij enorm om, iedere keer als ik ergens door een deur stap, er even bij stil te staan (letterlijk ook!)  hoe het zit met met mijn eigen stressemmer op dat moment. Dat doe ik als ik thuis vertrek voor een wandeling, maar ook als ik ergens met de auto naar toe ga en ik stap uit de auto (ik kan thuis wel heel relaxed weggaan maar onderweg in de auto kan mijn emmer best wat vulling krijgen, afhankelijk van welke weg-kunstenaars ik tegenkom onderweg ;-)).

Fijne wandeling gewenst!