06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Eerder heb ik al iets verteld over “wat het gedrag van de hond bepaalt”. 

 

Zeker bij je snel-geprikkelde hond is het belangrijk om niet maar op één van de factoren die het gedrag bepalen te richten, maar je plan van aanpak zo breed zo mogelijk te maken. 

 

Één van de factoren die meespelen is hoe je hond zich voelt. 

Hoe gespannen of juist ontspannen is hij. 

 

Een manier om daarnaar te kijken is gebruik maken van een spanningsladder. 

 

Hoe hoger op de spanningsladder, hoe hoger de spanning in je hond. 

 

Hieronder zie je die spanningsladder. 

Op de spanningsladder staan een aantal signalen die je bij je hond kunt zien en waaraan je kunt zien waar je hond zich op de ladder bevindt. 

Hoe beter je de signalen van je hond kunt lezen, hoe meer details je ziet, hoe beter je ook kunt zien wat er zich van binnen bij de hond afspeelt. 

En hoe beter je kunt zien wat er zich van binnen bij je hond afspeelt, hoe beter je oefeningen en situaties kunt aan en toepassen.  

De spanningsladder is niet een statisch iets.

Per hond en zelfs per situatie en per moment van de dag kan die er anders uitzien. 

De ene hond is sneller opgewonden dan de andere. Deze honden hebben minder tredes in de spanningsladder en gaan dus sneller, in grotere stappen van groen naar rood. 

Bij sommige honden gaat dit veel langzamer. Die doen er langer over om van groen naar rood te gaan en de stapjes kunnen beter zichtbaar zijn. 

Ook de situatie en wat een hond eerder die dag of op voorafgaande dagen heeft meegemaakt is van invloed op die ladder.  

En het mooie is… die ladder kan veranderen door training. 

Bekijk de video hieronder om te zien hoe de spanningsladder bij je hond kan verschuiven als je met hem gaat trainen. 

Door de juiste dingen te oefenen met je hond, wordt zijn “groene” bereik groter en zal hij in steeds meer situaties ontspannen kunnen blijven.

Stap voor stap kun je dan bv honden steeds dichterbij op een ontspannen manier passeren. Niet doordat je je hond afleidt, maar omdat je hem geleerd hebt er nu op een andere manier mee om te gaan. 

Dit gaat natuurlijk niet van vandaag op morgen maar is een proces van weken of zelfs maanden. 

Wil je dit graag met je hond bereiken en zou je het fijn vinden om begeleiding te krijgen in dit proces? 

Begin jan 2022 start er weer een nieuwe groep van mijn 20 weken programma “meer rust, focus en controle“.

In dit programma leer ik je stap voor stap, tot in detail, welke stappen je moet zetten. 

Want dát is het óók; er zijn zóveel details die van belang kunnen zijn en die het verschil kunnen maken tussen eindelijk wél succes hebben en blijven aanmodderen. 

Zoveel stappen die gezet moeten worden. 

Ik heb er een aantal jaren over gedaan om uit te vinden wat wanneer wel en niet werkte en uiteiindelijk deze methode uit te stippelen en er een complete training van te maken. 

Deze training duurt niet voor niks 20 weken. Je krijgt 20 weken lang begeleiding. Ik neem je er stap voor stap mee doorheen zodat jij jezelf en je hond die zoektocht kunt besparen. 

Het is een pittig programma en laten we eerlijk zijn, IK ga het niet voor je doen, JIJ moet het samen met je hond gaan doen. 

Als je gemotiveerd bent om je hond en jezelf te helpen dan is dit je kans om het écht waar te gaan maken. 

  • Het programma start op 3 januari, zo kun je na de drukke decembermaand en de feestdagen, in het nieuwe jaar direct aan de slag. (Overigens hoef je tot die tijd niet stil te zitten, in november en december beginnen we alvast met een soort ‘warming-up’.)
  • Ik begeleid je maar liefst 20 weken! De kracht van dit programma is juist ook dat het geen eenmalig consult betreft maar een langlopend traject is waarin ik met je meekijk en je begeleid. Het volhouden en de mits en maren en het toepassen in allerlei dagelijkse situaties is namelijk waarvan ik eerder bij losse consulten heb gemerkt dat het vaak mis gaat. 
  • In deze training houd ik (en de groep omdat we het sámen gaan doen) je gemotiveerd , je kunt je vragen stellen en ik help je om de oefeningen op jouw situatie te ‘finetunen’. 
  • We starten met een groep hondenliefhebbers die allemaal tegen eenzelfde soort uitdagingen met hun hond aanlopen. Alleen al het uitwisselen van ervaringen en de onderlinge herkenning is zeer waardevol. 

Je kunt je nu aanmelden voor dit programma en tot en met eind november nog met hoge korting inschrijven. 

Hier lees je alle informatie over het programma >>

Als je nog vragen hebt over deze training of je wil even overleggen of deze training wel de juiste is voor jou en jouw hond, stuur dan even een mailtje naar sandra@caniconnect.nl, dan plannen we een bel afspraak in (uiteraard geheel vrijblijvend).