06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

De eerste dagen met je puppy.

De eerste 3 à 4 dagen is het vooral belangrijk dat je pup aan het gezin en zijn directe omgeving (huis, tuin en de straat in de buurt) went. Maak het verder niet te druk voor je pup. Niet te veel bezoek, wandelen, enz. Dat komt allemaal daarna. Na een dag of 4 zijn pups gewend aan hun nieuwe huis en voelen ze zich thuis, dan is het tijd om verder te gaan met socialiseren en wennen aan de nieuwe wereld.

Aan elkaar wennen.

De pup moet jullie als zijn nieuwe huisgenoten leren kennen en herkennen. Hij heeft natuurlijk nog geen idee dat jullie de intentie hebben om hem zijn verdere leven lang te gaan verzorgen. Het enige wat je pup nu weet is dat hij is weggehaald bij alles wat tot nu toe bekend voor hem was.

Geen nood, puppy’s passen zich snel aan. Maar realiseer je dat het daarom fijn is voor je pup als je het de eerste dagen rustig houd wat betreft bezoek, uitstapjes buiten de deur en andere prikkels.

Voor jou of jullie als nieuwe baasjes moet je natuurlijk wennen aan hoe het is om zo’n puppy nou daadwerkelijk in huis te hebben. Je moet samen je ritme vinden.

Basisbehoeften van je pup.

Het gaat die eerste dagen dus om de basisbehoeften van je pup. Als daaraan is voldaan, komt er ruimte voor andere input.

  • Je pup moet ontspannen kunnen eten en drinken. Bovendien moet zijn eten goed passend voor hem zijn, zodat hij zich goed kan gaan ontwikkelen.
  • Hij moet kunnen slapen en kunnen rusten.
  • Er moet in zijn behoefte, passende bij zijn leeftijd, van ontspannen vs bewegen worden voldaan.
  • Er moet op zijn gezondheid worden gelet.
  • Hij moet tijdig zijn behoeften kunnen doen op een geschikte plaats.

Hoe je al deze dingen het beste aanpakt wordt uitgebreid verder uitgelegd in de eerste module van het online programma ‘Vol Vertrouwen Je Puppy Opvoeden’.

Klik hier voor meer informatie.