06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

Eindelijk! Het is zover! De familie van der Meer gaat vandaag de puppy ophalen. (Lees hier over hun puppy avonturen vanaf het allereerste begin.)

De afgelopen dagen hebben ze zich zo goed mogelijk voorbereid op zijn komst. Ze hebben de informatie over de eerste dagen met je puppy uit het online puppyprogramma ‘Vol Vertrouwen Je Puppy Opvoeden’ al rustig kunnen bekijken.

Na de administratieve afhandeling en nog wat laatste adviezen van de fokker, is het nu echt tijd om te gaan. 

Spannend hoor! Ze hebben er goed over nagedacht welke pup bij ze zou passen en met zorg een nestje en fokker uitgezocht. Nu is het aan hun…

In de auto proberen ze eerst de pup in een mandje op de achterbank te zetten. Maar Kobus (bedankt voor het meedenken over zijn naam :-)) probeert er steeds uit te klimmen. Op schoot bij Harm met een kluifje vindt hij uiteindelijk zijn rust. 

Na een tijdje rustig bij Harm op schoot te hebben gezeten, wordt Kobus weer onrustig. Hij piept een beetje, staat op, gaat weer zitten en probeert van schoot af te klimmen. Misschien is het tijd voor een plasje? Op een parkeerplaats langs de kant van de snelweg stoppen ze even.

Kobus heeft even tijd nodig om te wennen aan de nieuwe omgeving. Maar dan ruikt hij iets…

Gelukkig ziet Marion ook op tijd de etensresten naast de prullenbak liggen. Ze kan Kobus met de lijn tegenhouden en hem daarna met iets anders lekkers, wat ze toen ze uit de auto stapten snel nog even in haar zak had gestopt, afleiden.

Kobus blijft de etensresten echter interessant vinden en wil er steeds weer naar terug. Marion pakt hem maar even op en zet hem een stukje verder, op een wat schoner stukje gras neer om hem een plasje te laten doen. Dat lukt! 

Nog even wat drinken en dan het laatste stukje in de auto naar huis. 

Wat een verrassing! Als ze thuis aankomen, staat een goede vriendin van Marion met  haar dochter Sanne, een vriendinnetje van Karlijn, op ze te wachten.

“Oh wat een schatje!” roept ze uit als ze met Kobus het tuinpad op komen lopen. Kobus loopt enthousiast op haar af.

“Kijk nou, Sanne! Wat n droppie!” “Kijk lieverd, we hebben ook nog iets voor je meegebracht…”

Kobus trekt aan de lijn en wil maar wat graag naar haar toe. Ineens bedenkt Marion weer wat ze in het puppy programma heeft gelezen over beloningen en hoe ook zogenaamde functionele beloningen zoals aandacht krijgen van mensen bepaald gedrag kunnen versterken…zoals trekken aan de lijn…en hoe belangrijk het is om je daar vanaf dag 1 bewust van te zijn…

Aha, gesnapt :-). De volgende keer proberen er eerder op te anticiperen.  

En ze heeft het nog niet bedacht of Kobus verlegt zijn aandacht van haar vriendin naar dochter Sanne…en springt op. 

Maar Karlijn weet nog goed wat ze bij de fokker heeft geleerd en doet het direct voor: 

“Sanne, Kobus moet leren om mensen te begroeten met 4 pootjes op de grond. Als je je handen naast je lichaam houdt, je lichaam en gezicht een kwartslag wegdraait en stilstaat als een lantaarnpaal, zal hij snel stoppen met springen. Als hij dan 4 pootjes op de grond heeft, mag je je weer naar hem terugdraaien en aankijken.”

Voordat ze naar binnen gaan, blijven ze nog even op het gras staan. 

Kobus loopt wat onrustig heen en weer, trekt een beetje aan de lijn, piept, snuffelt, loopt al snuffelend een stukje verder en…plast!

Harm heeft ondertussen koffie gezet en terwijl hij de koffie inschenkt, verkent Kobus de keuken. 

Marion en Harm vertellen over hoe de terugreis met Kobus verlopen is.

Kobus wordt steeds onrustiger, hij begint te piepen, snuffelt, rent een rondje door de keuken, gaat zitten, even liggen, nog een rondje door de keuken, weer piepen, springt op tegen de bank. 

Wat zou er aan de hand zijn? “We zijn pas 10 minuten binnen dus hij kan niet alweer moeten plassen” zegt Marion. 

Harm zoekt in het puppy programma. “Hmm, gezien de tijd dat hij al wakker is en alle nieuwe ervaringen, denk ik dat hij overprikkeld en moe is, maar zijn rust niet kan vinden.”

Ze pakken Kobus op en zetten hem in de ren, samen met zijn nest-knuffel die ze van de fokker mee hebben gekregen.

Kijken of we hem op deze manier kunnen helpen om tot rust te komen. 

Ze leggen nog een extra kleedje in de ren en Marion gaat naast de ren zitten.

Hoewel Kobus bij de fokker gewend was aan eenzelfde soort ren, is dit natuurlijk de nieuwe omgeving ook opnieuw weer even wennen.

Kobus piept een paar keer, loopt een rondje door de ren, snuffelt een beetje en gaat dan liggen op het kleedje. Met zijn neus tegen de nestknuffel aan, valt hij in slaap.

Welkom Thuis Kobus!

Wil je, net als Marion en haar gezin, je goed voorbereiden op de komst van je puppy, neem je zijn opvoeding serieus en wil je het graag goed doen?  

Vraag de gratis 7 delige videocursus ‘Goed voorbereid aan het puppy avontuur beginnen’ aan.

Of start direct met het volledige Online puppy programma “Vol vertrouwen je puppy opvoeden’