06 20 95 38 47 sandra@caniconnect.nl

De familie van der Meer is afgelopen weekend op bezoek geweest bij een  nestje pups. (Lees hier over hun puppy avonturen vanaf het allereerste begin.)

“Hallo, ik ben Harm van der Meer, wat leuk om de pups vandaag te mogen zien…”

“Leuk dat jullie er zijn, het hele gezin is meegekomen zie ik”

“Ja! Dat is moeders.” vertelt de fokster. “Het is zo’n lieve, zachtaardige hond, een echte gezinshond.” En ze vertelt de familie van alles over het karakter en de afstamming van de moeder en vaderhond van de pups. Karlijn vindt het nog wel een beetje spannend, ze blijft nog maar even achter haar moeder staan.

Dan zien ze de pups in de ren in de kamer…”Ach wat lief, wat een schatjes!” Ze lopen naar de ren en de pups springen enthousiast tegen de ren op. De fokster vraagt ze of ze koffie willen, dan mogen ze daarna de pups verder begroeten. Ze legt uit dat ze op deze manier tegen de ren aan leren springen en dat dat misschien niet is wat ze willen als de pups eenmaal bij hun thuis zijn.  

“Ga zitten, ik schenk koffie voor jullie in. Dan kunnen de pups even weer wat voor zichzelf doen en halen we ze zometeen erbij.” Moederhond heeft ze ondertussen naar haar plaats gestuurd, waar ze braaf gaat zitten wachten. 

Marion, Harm en Noud nemen plaats op de bank. Karlijn heeft kennis gemaakt met de dochter van de fokster, Lisa. Lisa laat Karlijn haar favoriete boeken zien. 

Even later mogen de pups uit de ren. De pups komen direct allemaal naar Karlijn gelopen. Ze snuffelen aan haar en al snel springt er eentje tegen haar op. “O nee!” gilt Karlijn. “Dat wil ik niet!” Ze zwaait met haar armen in de lucht. 

De fokster komt snel aangelopen en vertelt Karlijn wat ze moet doen. “Houd je armen bij je lichaam en draai je lichaam en je hoofd een kwartslag van de pup weg, sta stil als een lantaarnpaal.” Dat helpt! De pup stopt direct met springen. “Goed gedaan Karlijn!”

De fokster vraagt of ze even met de pups willen spelen. “Dan nemen we even 1 pup tegelijk en kunnen jullie ze ook even apart van elkaar zien.” Ze zet de andere 2 pups terug in de ren. Dan legt uit waar en hoe ze het speelgoed moeten aanbieden en waar ze op moeten letten bij het spelen met de pups. 

En dan is Marion een de beurt, die wil het natuurlijk ook wel even proberen. Harm staat ook al klaar met een speeltje. “Wat fijn zeg, we hebben nu alweer zoveel geleerd!”

Noud heeft even liggen slapen maar is nu weer wakker en Marion wil graag ook nog even zien hoe hij op de pups reageert. Noud kijkt vanuit de draagzak luid kraaiend en lachend naar de pup op de grond. Hij zwaait enthousiast met zijn rammelaar heen en weer. De pup vindt dat ook wel interessant. 

…en dan valt de rammelaar op de grond. De pup stapt er direct op af en wil hem oppakken. De fokster buigt voorover en ruilt de rammelaar met een paar brokjes. “Weer wat geleerd” zegt ze glimlachend, terwijl ze de rammelaar aan Marion teruggeeft. 

De familie heeft geluk, het is ongeveer etenstijd voor de pups en ze mogen helpen eten geven. Dat is leuk om te zien. Marion maakt nog even een foto van de schattige pups. 

Hoe vind je de foto geworden? 😉

Weer terug thuis bekijken ze nog eens een paar stukjes uit de videocursus “Goed voorbereid aan het puppy avontuur beginnen”. Tot hun grote opluchting zien ze dat vanaf aanstaande woensdag het online puppy programma “Vol vertrouwen je puppy opvoeden” beschikbaar is. Ze schrijven zich meteen in :-). Want zo schattig als die puppy’s zijn, ze hebben bij de kennismaking ook wel gezien hoe snel de pups leren en hoe belangrijk het dus is om vanaf het begin het zo goed mogelijk te doen. Wat fijn dat ze bij dat puppy programma bijvoorbeeld ook een plek hebben om altijd hun vragen te kunnen stellen. Dat geeft een gerust gevoel. 

Harm maakt ondertussen wat aanpassingen aan de keuken, zodat daar de puppyren kan staan. 

Ze hebben ook een mooie nieuwe kattenpaal gekocht. Nu kan de kat veilig weg de hoogte in als hij even rust wil en zijn eten kan daar ook een mooi plekje krijgen. 

Zo! Alles staat en ligt klaar! Alle voorbereidingen zijn getroffen. De familie is er klaar voor en staat te popelen om de pup de komende week op te halen en aan het puppy opvoed avontuur te beginnen!

Wil je, net als Marion en haar gezin, je goed voorbereiden op de komst van je puppy, neem je zijn opvoeding serieus en wil je het graag goed doen?  

Wil jij ook de gratis 7 delige videocursus ‘Goed voorbereid aan het puppy avontuur beginnen’ ontvangen? Aanmelden kan hier.

Of start direct met het volledige Online puppy programma “Vol vertrouwen je puppy opvoeden’

En welke pup denk je dat de familie heeft uitgekozen??